Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
17 oktober 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Lang haar/extensions na drie weken – hoe bevalt het?

0000Alweer drie weken geleden liet ik extensions zetten en je hebt me al vaak voorbij zien komen met lang haar. Ik krijg veel vragen over hoe het nu bevalt en wat ik er nu na drie weken van vind. Ik ga al deze vragen vandaag in deze blogpost beantwoorden. Ben ik er dol op of trek ik ze er het liefste meteen uit?

Wennen, wennen, wennen

De eerste dagen moest ik enorm wennen. Aan het idee dat ik lang haar had, en dat ik ineens een flinke bos zag als ik in de spiegel keek. Ik moest wennen aan het haar dat ineens op mijn schouders en rug viel. Maar het allermeeste moest ik nog wennen aan het gevoel van de aanhechtingen van de extensions op mijn hoofd. Roos waarschuwde me al dat dit gewoon even wat tijd kost en dat het de eerste dagen niet zo prettig voelt, en ze had gelijk.

Slapen ging lastig (waar moest ik mijn haar laten, en ik voelde al die plastic stukjes steeds), ik had er regelmatig wat pijn aan (vooral achter op mijn hoofd, alsof er kilo’s gewicht aan mijn hoofd hing) en het irriteerde me vooral. Ik dacht: als dit aanhoudt, laat ik ze er over twee weken uit halen. Uiteindelijk duurde het een klein weekje voor alles helemaal oké was.

Ook was het even wennen qua styling. Wat moest ik er precies mee doen zodat het er mooi uit ziet? Fohnen, stijlen, krullen… En wassen! Zou het pijn doen? Nee, het deed geen pijn, maar kostte wat meer tijd (en shampoo!). Inmiddels heb ik een voor mij prettige routine die ik onderaan deze blogpost laat zien.

En nu?

Inmiddels ben ik er volledig aan gewend. Het doet geen pijn meer, ik kan er perfect mee slapen (ik voel de ‘stukjes’ niet meer en doe een knot bovenop mijn hoofd zodat mijn haar niet in de weg zit), het trekt niet meer aan mijn hoofd. Ik ben gewend aan het gevoel van haar op mijn schouders en rug, aan het gevoel van haar in mijn nek.

Ik vind het vooral gewoon onwijs mooi. Ik ben er zó ontzettend blij mee. Ik blijf maar in spiegels en ramen kijken en ben echt gek op mijn lange haar. Ik had niet gedacht dat ik het zo mooi zou vinden! En nee, ik laat ze er niet uit halen, het voelt nu gewoon als mijn eigen haar en alle irritatie en pijn is compleet verdwenen. Ik heb er alleen af en toe wat jeuk aan, op mijn hoofdhuid. Remedie? Niet krabben. Afblijven!

Wat fotootjes van de afgelopen weken:

P1180718

Twee dagen nadat ze waren gezet, naar de bruiloft van Marije. Zo vind ik het het mooist, met een grote, losse krul erin.

P1180769

Ik doe het overdag vaak naar één kant, ik vind het prettig dragen maar ik vind het ook mooi. Hier zie je trouwens wel mijn eigen haar goed, vind ik. Het is wat te stijl.

P1190021

‘Gewoon’ naar beide kanten gedragen. De scheiding staat trouwens vast, die kan niet op een andere plek, omdat je anders de aanhechtingen van de extensions ziet.

P1190108

Yes, inmiddels is het helemaal ‘mij’ en ben ik er aan gewend en ben ik er vooral onwijs blij mee.

Mijn lange haar stylen

Mijn haar mooi in model krijgen vergt nu iets meer tijd en moeite. Geen probleem, ik vind het leuk om met mijn haar bezig te zijn en zo leer ik ook nog eens iets. Ik ga je stap voor stap laten zien wat ik precies doe en hoe dat er uit ziet.

P1190293

Na het wassen, aan de lucht laten drogen; ofwel: niks aan gedaan. Zo draag ik het niet en ik vind ook niet dat dat kan. De extensions hebben van zichzelf een lichte slag en zijn wat grover qua structuur dan mijn eigen haar.  Je ziet hier ook goed waar mijn eigen haar ‘stopt’ en waar de extensions verder gaan.

Toen ik de extensions wilde nemen waarschuwde Roos me hier ook voor: je moet wel écht iets met je haar doen qua styling, anders zit het gewoon niet mooi. Als je extensions neemt, moet je zeker weten dat je tijd en zin hebt om iets met je haar te doen.

P1190294

Na het wassen, aan de lucht laten drogen; ofwel: niks aan gedaan. Je ziet hier de slagen goed.

P1190296

Met de fohnborstel geföhnd. Ik vind dit zelf niet mooi genoeg, ik maak er altijd nog krullen/slagen in de met de krultang. Maar zo zie je het verschil goed tussen de echte structuur van de extensions en hoe ze er nu ‘glad’ uit zien. Ik doe dit zodat het haar mooi glad wordt en gaat glanzen. Je kan het ook gewoon föhnen, maar ik vind die borstel wel erg handig werken.

P1190297

Met de fohnborstel geföhnd. Op zich zou ik het zo best kunnen dragen, maar ik vind het zelf mooi om er nog iets mee te doen, er echt een ‘kapsel’ van te maken. Zeker nu het zo lekker lang is vind ik het leuk om er iets mee te doen. Sinds ik het lange haar heb, heb ik het nog geen een keer zo gedragen. Op zich is het wel leuk om het nu in een staart te doen.

P1190299

Met de fohnborstel geföhnd

P1190301

Met de krultang slag/krullen gemaakt

P1190306

ytOp deze foto is het geverfd! De onderste donkere plukken zijn hetzelfde gebleven, maar de kopertint is wat feller ingezet en de uitgroei is bijgewerkt. Weer even opgefrist.

Op deze manier vind ik mijn haar het mooist: met grote, losse krullen. Ik wil eigenlijk daar nog een grotere krultang voor om nog lossere krullen te maken. Als ik dit na het wassen doe, blijft het in principe prima zitten, vooral in de extensions. Mijn eigen haar zakt na een nacht wel uit, maar daar zet ik dan ’s ochtends even opnieuw de krultang in. Dat kost me ’s ochtends ongeveer vijf minuutjes, net zolang als dat ik met mijn ‘korte’ haar bezig was. De dagen er na zitten de krullen dan iets losser.

In de foto’s hierboven (de ‘normale’ foto’s) zie je ook elke keer die grove slag, zo draag ik het tot nu toe steeds.

Het enige grote verschil is dat het na het wassen wat extra tijd kost. Het wassen zelf kost ook wat meer tijd omdat het wat lastiger wassen is op je hoofdhuid door de aanhechtingen, maar het gaat prima, en ik doe het maar twee keer per week (eigenlijk om de vier a vijf dagen, het lijkt of mijn haar minder snel vet wordt nu). Het liefst laat ik het aan de lucht drogen, dus ik doe dat op een dag waarop ik thuis ben. Na een paar uur is het droog, dan haal ik de fohnborstel erdoor om het haar glad te maken en te polijsten en daarna haal ik de krultang er door. Het föhnen met de borstel kost ongeveer tien minuten, het krullen ook. Zeker nu ik er meer handigheid in krijg, kost het me steeds minder tijd. Ik krijg veel vragen hoe ik het kapsel met die grove krullen maak, dat kan ik binnenkort wel in een video laten zien? 🙂

Ik krijg sowieso veel de vraag/opmerking ‘Yessss nu kan je haartutorials gaan doen’, maar kijk: ik moet zelf nu júist de haartutorials van anderen gaan kijken omdat ik nog geen idee heb hoe alles werkt. Ik heb echt eerst met de krultang moeten oefenen en nu pas (na drie weken dus) heb ik het onder de knie. Ik ben nu nog niet goed genoeg om haartutorials te doen, ik moet zelf alles nog leren. Ik heb nooit zulk lang haar gehad. Oké, toen ik veertien was, maar toen deed ik er niks mee, ik had het altijd in een staart en raakte nooit een tang of borstel aan. Ik ben dus echt een newbie op dit gebied en dat vind ik eigenlijk wel leuk; ik kan nu allemaal leuke dingen gaan leren om met mijn haar te doen!
Maar ik zal zeker video’s maken van de dingen die ik wel kan – zoals het kapsel maken dat ik nu elke keer doe.

Bedankt voor het lezen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.