Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
3 december 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Lancome La Vie Est Belle & Lancome La Vie Est Belle Eau Legere

P1180619Het gebeurt niet vaak dat ik een blogpost wijd aan één geur. Als ik dat doe, dan ben ik verliefd, dan heb ik een geur gevonden die ik gewéldig vind, die ik het liefst elke dag wil dragen. Door een vriendin waar ik mee op reis was ontdekte ik Lancome La Vie Est Belle…

Ze was op zoek naar een nieuwe geur en kocht Lancome La Vie Est Belle. Natuurlijk moest ik hem even ruiken en ik vond hem meteen héérlijk. Normaal ben ik gek op zware, warme, houtachtige geuren, La Vie Est Belle is juist vrij zoet, maar ik vond hem meteen erg lekker. Hij deed me vooral denken aan Flowerbomb van Viktor & Rolf die ik jarenlang met veel liefde heb gedragen. Sindsdien zat La Vie Est Belle in m’n hoofd. Elke keer als ik een parfumerie binnenliep of op een vliegveld was, moest ik even ruiken. Je snapt dat ik uiteindelijk overstag ging. Ik wist zéker dat dit een geur zou zijn die ik net als mijn andere favorieten telkens opnieuw zou kopen omdat ik hem zo onwijs goed vind.

En, hoe toevallig, toen ik contact had met het PR contact van Lancome, bleek dat afgelopen maand een nieuwe versie van Lancome La Vie Est Belle is uitgekomen, Eau Legere. Een meer ’transparante, lichte versie van La Vie Est Belle.

La Vie Est Belle is ongeveer een jaar geleden gelanceerd door Lancome. Het begon met een droom, ongeveer 20 jaar na het lanceren van Tresor, een iconische geur van het merk. Ze wilden een nieuwe geur ontwikkelen die net zo’n icoon status zou krijgen als Tresor. Een geur waarvan de filosofie overeen zou komen met de huidige tijd en met denkbeelden van vrouwen over de hele wereld. In 2012 werd La Vie Est Belle gelanceerd, een mega vrouwelijke geur die vrouwen oproept van het leven te houden en dat te uiten. De geur werd een onwijs succes en belandde in de hitlijsten van nieuwe geuren wereldwijd. In Frankrijk staat La Vie Est Belle sinds de lancering op nummer één van populaire geuren, enorm indrukwekkend.

 P1180616

Deze vrouwelijke, vrolijke geur moest natuurlijk geweldig verpakt worden. Georges Delhomme was in 1949  artistic director bij Lancome en hij stortte zich in de uitdaging van het maken van een fles die de belichaming van ‘happiness’ zou zijn. Na heel veel pogingen presenteerde hij een unieke flacon aan Armand Petitjean, de oprichter van Lancome. Hij noemde de fles ‘le souvrire de cristal’, de kristallen glimlach. 63 jaar lang werd deze fles in de archieven van Lancome bewaard, tot het moment dat La Vie Est Belle werd gemaakt.

Langer dan een jaar werkten de beste glasmakers van de wereld om de mooiste, glazen ‘glimlach’ te maken. Ze wilden een glimlach vastzetten in een vierkant stuk glas, met precies de juiste balans in gewicht en de curve van de glimlach.

De fles is een plaatje. Hij oogt heel vrolijk en positief, licht – maar toch heel zwaar, want de fles weegt aardig wat. Ik vind het mooi dat de flacon onderaan van een groot stuk massief glas is gemaakt, dat maakt het heel chic en mooi in balans.

 P1180617

Genoeg gepraat, op naar de geur. La Vie Est Belle is zoet en aanwezig, vrij zwaar. Als ik hem moet vergelijken met een andere geur; hij doet me erg denken aan Flowerbomb van Viktor & Rolf, als je die geur lekker vindt, dan kan het niet anders dat je La Vie Est Belle ook top vindt.
La Vie Est Belle ruikt meteen enorm aanwezig en opent met zwarte bes en peer. Dit ruik ik persoonlijk niet meteen terug, het is vooral zoet, maar op een chique manier. Het hart bestaat uit iris, jasmijn en oranjebloesem. Heel bloemig, dat ruik je echt, alsof je met je neus in een kleurrijk boeket hangt. De basis is net wat warmer met tonkaboon, vanille, praliné en patchouli, maar is niet zo zwaar en ‘warm’ als je van mijn favoriete geuren gewend bent.

Iris is het ‘signature accord’ van La Vie Est Belle, en dit is ook het kostbaarste bestanddeel. In La Vie Est Belle wordt Iris Pallida gebruikt, volgens Lancome de koning onder de Irissen.

 P1180614

P1180609

Afgelopen maand is dus La Vie Est Belle Eau Legere gelanceerd, een zachtere, lichtere, transparantere versie van La Vie Est Belle. Volgens Lancome ‘not quite the same and yet not so very different‘. Heel anders is Eau Legere inderdaad niet, wat ik vooral zelf merk bij het dragen is dat Eau Legere wat lichter en luchtiger is, wat minder zwaar en aanwezig. De zware basisnoten zijn wat lichter en frisser en er is witte musk toegevoegd. Persoonlijk ben ik meer fan van de originele La Vie Est Belle omdat een geur van mij wel flink aanwezig mag zijn. Als je van wat lichter en luchtiger houdt, is de Eau Legere misschien een goeie optie voor je.

P1180608 

Ik heb een nieuwe favoriet, die mooi past tussen Alien van Thierry Mugler en Love van Chloé. Ik ben er ontzettend blij mee en weet zeker dat ik deze jaren met veel plezier ga dragen.

Lancome La Vie Est belle Eau de Parfum 30ml €60

Lancome La Vie Est belle Eau de Parfum 50ml €85

Lancome La Vie Est belle Eau de Parfum 75ml €110

Lancome La Vie Est belle Eau de Parfum Legere 30ml €57

Lancome La Vie Est belle Eau de Parfum Legere 50ml €80

Le Lait de Parfum 200ml €57

La Douche de Parfum 200ml €44


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.