Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
27 mei 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • budget
 • Kruidvat
 • kwasten
 • penselen
Een MissLipgloss artikel

Kruidvat Professional Make-up kwasten

P1130744Goede make-up kwasten vinden kan een hele klus zijn. De beste lijken altijd het duurst of moeten van heel ver komen. Kruidvat heeft nu een lijn met zeven ‘professionele’ make-up kwasten. Ik heb ze allemaal getest en vertel je graag wat ik er van vind!

Kruidvat Professional Make-up kwasten – de eerste indruk

P1130710

De Kruidvat Professional Make-up kwasten zitten allemaal in een langwerpig zwart kartonnen doosje met een plastic venster zodat je meteen kan zien welke kwast je hebt. Meteen een nadeel: in de winkel kan je niet aan de kwast voelen of hem vast houden. Misschien is dat juist wel beter en hygienischer, maar als ik een kwast koop, wil ik toch eigenlijk wel weten hoe zacht ‘ie is. Dat kan je dan in ieder geval hier nog leven voor je er een of meer gaat aanschaffen.

De verpakking ziet er strak en netjes uit.

P1130742

Zo naast elkaar zien de kwasten er ook goed uit. Ze zijn helemaal zwart en hebben een chique uitstraling. Ik heb alleen wel meteen mijn twijfels bij de ‘oog kwasten’, de vier rechter kwasten. Deze haren zien er vrij hard en plastic uit, dus ik ben benieuwd.

 De prijzen zijn als volgt:

 • Poederkwast €6,99
 • Blusherkwast schuin €5,99
 • Foundationkwast €4,99
 • Concealerkwast €2,99
 • Oogschaduwpenseel rond €2,99
 • Oogschaduwpenseel breed €2,99
 • Eyelinerpenseel schuin €2,99

De kwasten variëren dus van zeven euro tot drie euro. Alle oogschaduwkwasten kosten drie euro en de gezichtskwasten zijn wat duurder. Het zijn zeker geen hoge prijzen, ze liggen dichtbij de prijzen van de HEMA make-up kwasten, al zijn die nog wel een paar euro goedkoper. Laten we samen naar alle kwasten gaan kijken.

Kruidvat Professional Make-up kwasten – de gezichtskwasten

P1130711

We bekijken nu de poederkwast, de blusherkwast en de foundationkwast.

P1130719

Ik vind ze er bij elkaar mooi uit zien. Onderaan de steel staat nog waar de kwast precies voor is.

P1130720

De eerste indruk is prima!

P1130712

De poederkwast is volgens Kruidvat de ideale kwast voor het aanbrengen van poeder of bronzer. Daar ben ik het wel mee eens. Al kan je bronzer soms beter met een blusherkwast aanbrengen als je wat preciezer wil werken.

P1130713

Uitleg achterop de verpakking. Dat klinkt wel goed. Al weet je zelf natuurlijk wel wat je met een poederkwast moet doen!

P1130721

Ik vind de poederkwast de fijnste kwast van de hele Kruidvat Professional Make-up kwasten lijn. De haren zijn 100% natuurlijk en dat voel je. De kwast is niet méga zacht, maar voldoet prima als poederkwast. Je voelt wel dat ‘ie vrij basic is, de haren zijn een beetje bot afgesneden en prikkelen een tikje, maar als je op zoek bent naar een goedkope, makkelijk verkrijgbare poederkwast, is deze van de Kruidvat Professional Make-up kwasten lijn prima.

P1130714

Dan de blusherkwast!

P1130715

Uitleg op het doosje. Ik ben het er niet helemaal mee eens dat je blusher ook op je voorhoofd, neus en kin moet aanbrengen, maar misschien doen anderen dat wel. Ook deze kwast is van natuurlijk haar gemaakt.

P1130722

Bij deze kwast zie je ook dat ‘ie vrij bot is afgesneden maar hij doet het prima als blush kwast! Ik had hem wel graag net wat zachter gezien, maar heel erg is dat niet. Het is niet de beste blusherkwast die ik heb (dat is nog steeds een combinatie van Sigma en Real Techniques) maar deze voldoet ook prima. Net als bij de poederkwast: een goede keuze voor dames die een kwast gewoon in de winkel willen kopen en er niet teveel voor willen betalen.

P1130716

Als laatste bij de gezichtskwasten de foundationkwast.

P1130717

Uitleg op het doosje.     P1130723

Hmmmneh. Deze kwast vind ik niet wat. Maar dat is ook omdat ik zulke foundationkwasten gewoon niet prettig vind werken. Ik gebruik veel liever een bufferkwast. Deze geeft strepen, prikt, is van hele harde synthetische haartjes gemaakt en werkt gewoon niet zo prettig. Misschien vinden dames die dit soort kwasten wel graag gebruiken deze wel fijn, maar hij is niks voor mij!

Kruidvat Professional Make-up kwasten – de oogkwasten

P1130724

De volgende vier kwasten zijn de kwasten die je op en om je oog gebruikt. Een concealerkwast, twee oogschaduwkwasten en een eyelinerkwast. Hier was ik wel heel nieuwsgierig naar, ik ben echt kritisch wat oogschaduwkwasten betreft.

P1130734

P1130735

Ook deze zien er mooi en strak uit. Ook onderaan staat waar de kwast precies voor is.

P1130725

P1130727

Uitleg op het doosje van de concealerkwast.

P1130736

Hier moet ik ook meteen bij zeggen dat ik al jaren geen concealerkwasten meer gebruik, omdat ik mijn vingers gewoon honderd keer beter vind werken. Door de warmte van mijn vingers blend de concealer beter met mijn foundation én dekt de concealer beter. Natuurlijk heb ik de kwast wel getest en voor een concealerkwast is hij prima. Concealerkwasten zijn altijd beter als ze van synthetisch haar zijn (dit is sowieso bij vloeibare producten het beste) dus dat is heel goed. De haartjes zijn vrij stug en voor concealer vind ik dat prettig werken. Als je een goed werkende concealerkwast zoekt is deze wel een aanrader, maar zelf gebruik ik deze niet.

P1130726

P1130728

P1130737

Er zitten twee oogschaduwkwasten in de Kruidvat Professional Make-up kwasten lijn. Een beetje weinig, ik hoop dat dat in de toekomst nog wordt aangevuld!

Ik vind deze kwast niet zo heel prettig werken. Doordat de haren vrij stevig en van ‘plastic’ zijn heb je snel fallout en blijft de oogschaduw niet zo lekker op de kwast liggen tijdens het aanbrengen. Ook vind ik hem te ‘fluffy’ om gewoon oogschaduw mee aan te brengen. Ik merk dat ik hem niet pak tijdens het make-uppen, ik vind hem niet zo fijn.

 

P1130729

Bijna als laatste een kleine ronde kwast (een ‘pencil’ kwast) en die vind ik wel goed werken!

P1130730

Uitleg op het doosje.

P1130738

Deze ronde oogschaduwkwast werkt prima! Ik kan hier makkelijk oogschaduw mee in mijn arcadeboog aanbrengen en dat doet deze hartstikke goed. Ik vind hem wel wat slordig er uit zien, niet zo mooi afgesneden. Maar voor drie euro doet deze kwast het prima, en ik vind het wel prettig dat Kruidvat een pencil kwast heeft, dat vind je niet zo gemakkelijk.

 

P1130731

Als laatste een misser – wat mij betreft.

P1130732

Uitleg op het doosje. Geschikt om je eyeliner nauwkeurig mee aan te brengen volgens Kruidvat.

  P1130740

Maar dat gaat echt niet met deze kwast. De kwast is te dik, heeft teveel haren en deze haren zijn ook nog te lang. Het werkt gewoon niet. Hij werkt wel iets beter om je wenkbrauwen mee bij te werken maar ook dat gaat een beetje lastig. Eyelinerkwasten moeten heel klein, dun en stevig zijn en dat is deze kwast gewoon niet. Jammer!

Kruidvat Professional Make-up kwasten – conclusie

P1130743

Ik ben gematigd enthousiast over de Kruidvat Professional Make-up kwasten. De ene kwast vind ik prima werken, de andere is een misser. Wat naar mijn mening best oké kwasten zijn:

 • de poederkwast
 • de blusherkwast
 • de concealerkwast
 • de ronde oogschaduwkwast

Verder vind ik ze niet zo heel goed. Ik zeg bewust ‘best oké’ omdat ik ze niet geweldig van kwaliteit vind. Deze kwasten doen ongeveer wat ze moeten doen, maar ik vind ze niet zo fijn dat ze mijn andere (dus betere) kwasten vervangen. Het zijn prima kwasten als je wat minder geld uit wilt geven aan kwasten én als je ze gewoon in de winkel wilt kopen.

Zelf mis ik in de lijn:

 • een platte oogschaduwkwast
 • een ronde blendingkwast
 • een goede kleine eyelinerkwast
 • een bufferkwast voor foundation

Ik hoop dat de lijn nog wordt aangevuld met dit soort kwasten! De reeks is qua nummering niet compleet dus ik ben benieuwd wat er nog aan komt.

De Kruidvat Professional Make-up kwasten zijn nu bij Kruidvat te koop vanaf €2,99.

 

 

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.