Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
16 maart 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • budget
  • harsen
  • harsstrips
  • Kruidvat
Een MissLipgloss artikel

Kruidvat Ontharingsstrips

Ik was helemaal niet te spreken over de wenkbrauwstrips van Kruidvat, maar kreeg van jullie tips dat de gewone ontharingsstrips het hartstikke goed doen. Voor iets meer dan vier euro kocht ik een pakje met twintig strips… Tijd voor de test!

De verpakking ziet er wat saai uit. Een roze doosje met geel en rood, waarop ‘amandelolie’ staat. Laat je niet misleiden, er zit zo weinig amandelolie in dat je daar niks van zal merken. En ook staat er een grote ‘vink’ met ‘dermatologically tested’. Leuke claim, Kruidvat, maar dat zegt natuurlijk helemaal niks. Twee loze opmerkingen dus op de verpakking, beetje jammer, maar maakt niks uit voor de werking van het product.

Op de achterkant staat een heel duidelijke uitleg.

En nog een rits aan bruikbare belangrijke aanwijzingen. Lees dit echt even goed door voor je bezig gaat, want harsen is nog niet eens zo makkelijk.

De strips zien er zo uit. Het is een soort stof met ‘binnenin’ de hars. Het zijn twee strips op elkaar geplakt. Je moet ze even goed verwarmen tussen je handen en kan je ze van elkaar af trekken. Dit gaat heel makkelijk en de hars wordt ook goed snel vloeibaar en warm waardoor je het meteen kan gebruiken. Er zit één maat strip in het doosje maar je kan ze zelf op maat knippen als je dat wil. Wel zorgen dat je een ‘leeg’ stuk strip overhoudt om het van je huid af te trekken.

Ik heb zelf een tijdje geleden Veet strips gebruikt, die dubbel zoveel kosten, dus ik was wel benieuwd naar de strips van Kruidvat. Zeker omdat ik die wenkbrauwstrips niet goed vond. Eigenlijk vind ik dat deze ontharingsstrips prima werken! Hoe goed ze werken hangt wel deels af van je eigen hars-kunsten en de lengte van de te harsen haren. Je moet de strip er tegen de haargroeirichting in af trekken, hem vooraf echt goed verwarmen, goed op de huid drukken/wrijven en in één snelle, krachtige beweging er af trekken. Het is het makkelijkst als je dat niet bij jezelf doet, want dat is lastiger. Ik heb het zelf bij iemand anders gedaan, en dat is de beste manier om het te doen. Elkaar eventjes helpen!

Het haar ging er heel goed af, maar deed wel pijn bij de persoon in kwestie. Dat is niet zo gek, per strip worden er honderden haartjes met bruut geweld uit hun haarzakjes getrokken. Dat doet even pijn. Dat ligt niet aan de Kruidvat strips, dat heb je met elke soort strip, met elke soort hars. Ze doen het prima en zijn heel krachtig.

Het enige wat ik slecht vond, waren die doekjes die er bij zaten. Er zitten ‘nabehandelingsdoekjes’ bij, met olie, die je huid ‘kalmeren’ volgens Kruidvat en de overgebleven hars weghalen. Want er blijft wel wat hars achter hier en daar, en je wil niet met zeep op je gevoelige huid. Nou, die doekjes zijn vreselijk. De olie die er in zit is vooral minerale olie, blijft urenlang op de huid liggen, trekt niet in, verzorgt niet en maakt de ‘ontprettigheid’ van harsen alleen maar erger. Niet fijn dus. Ik haalde zelf de hars er af met olie die ik zelf in huis had, multi balm van One Love Organics. Daarmee ging het prima. Dus gewoon lekker een eigen olie of balsem gebruik in plaats van die doekjes.

Ik ben heel positief over de harsstrips van Kruidvat! Dames, bedankt voor de tip, want deze werken echt heel goed.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.