Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
11 november 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • budget
  • drogist
  • drogisterij
  • goedkoop
Een MissLipgloss artikel

Kruidvat gezichtsmaskers

P1990435Ik houd er van gezichtsmaskers en vind vooral individueel verpakte maskers erg handig. Voor thuis, maar ook voor op reis. Bij Kruidvat zag ik laatst los verpakte maskers voor €0,89 per stuk en toen werd ik erg nieuwsgierig. Ik testte de vier Kruidvat gezichtsmaskers!

 

 Kruidvat Energizing Boost TissuemaskerP1990436

Kruidvat Energizing Boost Tissuemasker, €0,89 (1 masker)

Eerst het tissue masker, bij ons ook wel bekend als sheet mask. Deze zijn er niet zoveel in budgetvariant te koop in Nederland, dus ik ben erg benieuwd naar deze. Op de voorkant staat al dat het masker vermoeide huid een frisse kick geeft en ik zie dat er avocado en komkommer in zit.

P1990437

Informatie achterop de verpakking. Dit klinkt als een verfrissend en hydraterend masker. Je doet het masker op je gezicht en laat het dan zo’n tien minuten intrekken. Als je het masker van je gezicht haalt, masseer je de resterende lotion in je huid.

P1990437b

De bestanddelen. Ziet er goed uit! Ik zie glycerine, vette soorten alcohol, aloë vera sap, avocado-olie, capuazu boter, betaïne, vitamine E, olus olie, postelein extract, zoethoutextract, hyaluronzuur en helemaal onderaan parfum. Die parfum ruik je bijna niet en de hoeveelheid is zo weinig dat je er praktisch geen last van kan hebben. Ik ben wel onder de indruk van deze ingrediënten. Praktisch niks irriterends, maar alleen dingen die echt lekker zijn voor je huid!

2

Links voor, midden tijdens, rechts na het masker.

Ik zie niet 1 op 1 verschil in mijn huid, maar ik vóel wel verschil. Mijn huid voelt na het masker vooral heerlijk zacht, fris en gehydrateerd en heeft echt even een boost gekregen. De resterende lotion trekt snel in en er blijft geen vettig laagje achter. Wat een lekker masker, dit vind ik echt een aanrader! Het masker zelf voelt trouwens prima, niet trekkerig of vervelend – dat vind ik vaak wel bij sheet masks, maar deze zit prima.

Kruidvat Supreme Revitalizing Gezichtsmasker

P1990438

Kruidvat Supreme Revitalizing Gezichtsmasker, €0,89 (twee maskers)

Het Supreme Revitalizing masker is een wat rijker masker tegen voortijdige huidveroudering. Dit soort dingen moet je natuurlijk altijd met een korrel zout nemen, dus ik ga er bij zulke maskers altijd vanuit dat het een wat voller, meer verzorgend masker is dan de andere varianten.

Dit masker bestaat uit twee aparte zakjes, je kan het dus twee keer gebruiken! €0,44 per masker. Wow!

P1990439

Info achterop het masker. Hij is rijk voedend, bevat Q10, amandel en vlierbesbloesem. Dit masker laat je 15 – 20 minuten zitten en dan was je je huid met lauwwarm water.

P1990439b

De bestanddelen! Ik zie glycerine, vette soorten alcohol, amandelolie, sesamolie, vitamine E, panthenol, phenoxyethanol (sommige dames vermijden dit), djaha extract, sheaboter, vlierbesbloesemextract, looizuur, vitamine A, ubiquinone, lecithine en vitamine E. Deze is inderdaad wat rijker dan het tissuemasker, maar parfum staat ook wat hoger in de lijst (op de derde regel van onderen) en er zit phenoxyethanol in, wat ik zelf niet vermijd maar ik weet dat er dames zijn die dit wel doen.

5Links voor, midden tijdens, rechts na het masker

Lekker masker dit! Heel romig. Hij trekt bij mij heel erg in: ik hoef maar weinig te verwijderen na 20 minuten. Of het echt werkt tegen vroegtijdige veroudering is de vraag, maar het is wel een erg fijn hydraterend masker dat mijn huid zacht en soepel achterlaat.

Kruidvat Smooth Calming Gezichtsmasker

P1990440

Kruidvat Smooth Calming Gezichtsmasker, €0,89 (twee maskers)

Een masker dat je sneller zou gebruiken als je een erg droge huid hebt, ideaal voor als het najaar straks (nee!) weer aanbreekt of als je door de zon een wat meer uitgedroogde huid hebt. Ook dit masker bevat twee zakjes die je los van elkaar kan gebruiken.

P1990441

Informatie op de verpakking. Dit masker kalmeert de huid en vermindert roodheden en irritaties. Macadamia olie, jojoba olie en shea boter herstellen de huid en beschermen haar tegen uitdroging, vitamine E beschermt de huid tegen vrije radicalen.

Dit masker laat je 15 – 20 minuten zitten en dan verwijder je het met water of een washandje.

P1990441b

De bestanddelen! Eerst weer glycerine en vette soorten alcohol, dan macadamia olie, jojoba olie, vitamine E, sheaboter, phenoxyethanol, panthenol, parfum (op een derde van de lijst ongeveer), lecithine, pantholactone, fructose, melkzuur, niacinamide en urea.

Parfum staat hier weer wat hoger, maar nog wel vrij laag op de lijst gelukkig. Ook in dit masker zit phenoxyethanol.

4Links voor, midden tijdens en rechts na het masker

Dit masker werkt echt heel hydraterend! Het is een heel romig en vol masker dat aardig op de huid blijft liggen, het trekt niet helemaal in. Hij maakt mijn huid enorm zacht en mijn gezicht voelt zo lekker na gebruik! Het masker hierna is wat frisser en luchtiger en deze is net wat rijker en zwaarder.

Kruidvat Intense Hydrating Gezichtsmasker

P1990442

Kruidvat Intense Hydrating Gezichtsmasker, €0,89 (twee maskers)

Als laatste het Intense Hydrating masker dat verfrist en verzacht.

P1990443b

Info op de verpakking. Dit masker werkt anti-uitdrogend en revitaliserend. Ook deze laat je 15 tot 20 minuten zitten en dan verwijder je hem met water of een washandje.

P1990443Dit zit erin! We beginnen weer met glycerine en vette soorten alcohol (dat is de basis van al deze maskers), sorbitol, sheaboter, amandelolie, vitamine E, phenoxyethanol, panthenol, siliconen, soja olie, mosextract, parfum (op de helft van de lijst), wierextract, magnesium en  zinc gluconate. Parfum staat hier op de helft van de lijst en dat vind ik wel wat minder prettig, in dit masker zit ook phenoxyethanol.

3Links voor, midden tijdens, rechts na het masker

Mijn huid slurpte dit masker op! Na tien minuten was een groot deel van het masker al opgenomen door mijn huid. Na 20 minuten haal ik het resterende masker van mijn gezicht en dan voelt ‘ie zo lekker soepel en zacht! Niet vettig of olie-achtig, maar gehydrateerd en fris. Erg fijn en een lekker zomers masker vind ik dit omdat hij zo’n lekker fris gevoel geeft.

Ik vind persoonlijk het Smooth Calming gezichtsmasker het fijnst, en daarna de Intense Hydrating. Allemaal werken ze lekker hydraterend en maken ze mijn huid zacht, soepel en gehydrateerd en dat is toch wel echt fijn. Verwacht geen wonderen, maar wel een simpel masker dat je huid even een boost geeft.

De individueel verpakte Kruidvat maskers zijn voor €0,89 per stuk bij alle Kruidvat filialen en in hun online shop te koop.

Het sheet mask heb ik gekregen, de rest heb ik zelf gekocht. 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.