Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
7 januari 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • bb cream
 • budget
 • Kruidvat
 • Review
Een MissLipgloss artikel

Kruidvat BB Cream

Ik review veel BB Creams en de laatste weken heb ik zó vaak de vraag gekregen of ik alsjeblieft de BB Cream van Kruidvat wilde testen. Maar natuurlijk! Voor nog geen vijf euro kan je hem bij de Kruidvat kopen en ik heb eens kritisch gekeken of dit wat is!

Kruidvat BB Cream kost €4,99 – dat is denk ik de goedkoopste BB Cream die ik tot nu toe geprobeerd heb – en zit in een wit met roze doosje. Het ziet er een beetje goedkoop uit, maar dat is het ook, en het moet qua stijl natuurlijk ook bij Kruidvat passen. Volgens Kruidvat is het een ‘5 in 1’ product, en het bevat SPF15.

Op de achterkant staat wat informatie. Het heeft dus vijf functies:

 • Verbergt lijntjes
 • Egaliseert de huid
 • Stralende huid
 • Hydrateert
 • UV Bescherming SPF15

Dat klinkt goed en het zijn ook geen hele ‘hoge’ beloftes die ze niet na kunnen komen.

Volgens Kruidvat is het ‘de ultieme alles-in-één-creme voor een langdurige, hydraterende, vlekkeloze uitstraling.’ Het is makkelijk in gebruik: je brengt het in een draaiende beweging aan op je gezicht. Het kan alleen gedragen worden, met of zonder een crème, of als een primer onder foundation.

Dat laatste vind ik wel wat raar, want het zou op zich al zo moeten dekken dat je geen foundation meer nodig hebt. Toch?

Dit zijn de bestanddelen van de Kruidvat BB Cream. Het lijkt qua samenstelling op een foundation, maar er zitten ook wel echt verzorgende bestanddelen in, zoals glycerine, vette alcoholen, sojaboonolie, cafeïne en hyaluronzuur. Dat zijn al meer verzorgende dingen dan in menig ander BB Cream. Er zitten siliconen in, dus als je dat vermijd, kan je de Kruidvat BB Cream beter skippen. Helemaal onderaan de lijst staat parfum, dus daar kan je bijna geen last van hebben, dat is echt maar een mini beetje.

De BB Cream zit in een witte tube met dezelfde vormgeving als het doosje.

Op de tube zit een klikdop, dat is wel zo handig in gebruik! Ik vind het sowieso prettig dat het in een tube zit, dat werkt praktisch en hygiënisch.

De BB Cream is vrij dik, wat dikker dan een gewone dagcrème, en zeker dikker dan een foundation Het smeert wel makkelijk uit.

Excuses voor de swatches rechts op mijn hand, die kreeg ik er pas af met een scrub. Op mijn hand kan je de dekking niet echt goed zien, maar deze is op zich prima en de BB Cream voelt prettig aan.

Dit ben ik zonder make-up.

En dit is met de BB Cream. Hij is wat aan de gele kant, en denkt niet perfect. Toch vind ik hem wel een mooi effect geven. Nét dat beetje opgemaakt, maar niet al te dekkend.

Hier draag ik ook de rest van mijn make-up en onder mijn ogen heb ik een beetje concealer aangebracht (Maybelline FIT ME), want daar heb ik wel iets meer nodig dan de dekking van de BB Cream. Het gelige kan je op deze foto vrij goed zien.

Op zich vind ik het effect wel mooi! Het geeft een medium dekking, glanst niet echt en blijft wel eventjes goed zitten, zeker in combinatie met een poeder. De hele dag haalt ‘ie niet, dan komen er toch wel wat vlekken op mijn gezicht, maar een gewone werk- of schooldag zou hij wel uit moeten houden. Toch vind ik het effect vrij geel op mijn gezicht, terwijl dit de lichtste BB cream van Kruidvat is. Voor mij is ‘ie wel wat te geel, vind ik.

Op zich ben ik best tevreden over de BB Cream van Kruidvat!

Pluspunten

 • Kruidvat test niet op dieren
 • Praktische, hygiënische verpakking
 • Geeft een medium, natuurlijke dekking
 • Glanst niet
 • Brengt makkelijk aan, zowel met je vingers als met een kwast
 • Blijft vrij lang zitten, al haalt het geen hele dag van 7 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds
 • Bevat SPF15
 • Verkrijgbaarheid: gewoon bij Kruidvat te koop
 • Bevat verzorgende bestanddelen
 • €4,99 voor een goede BB Cream is niet duur

Minpunten

 • De lichtste kleur is veel te geel en donker
 • Kleurkeuze is beperkt, er zijn maar twee kleuren

Iets voor jou als…  je op zoek bent naar een BB Cream die prettig werkt en medium dekking geeft, en als je niet een al te lichte huid hebt.

Skippen als… je een lichte of juist heel donkere huid hebt, als je liever meer dekking wilt, of als je siliconen vermijd.

Kruidvat BB Cream is nu bij elke Kruidvat te koop voor €4,99.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Bron bestanddelen: Schutte, M (2011). Lexicon van Cosmetische Ingrediënten. Rijswijk: Uitgeverij Lakerveld

xxxc Philosophy Be Your Best

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.