21 april 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • huidverzorging
 • konjac sponge company
 • konjac spons
 • natuurlijk
Een MissLipgloss artikel

Konjac Sponge

Konjac SpongeKonjac sponzen worden in Azië al tientallen jaren gebruikt om de huid te reinigen. Ook in het Westen worden konjac sponsjes steeds populairder, dus ik ben een beetje late to the party, maar vandaag wil ik je graag wat meer vertellen over konjac sponzen.

Konjac?

Konjac Sponge

Bron

Dit is de konjac plant. Deze groeit in Azië in plantages zoals hierboven, maar in het wild groeien ze in hogere gebieden.

 

Konjac Sponge

Bron

Aan de konjac plant groeien de konjac potato’s of konnyaku en hiervan worden de sponzen gemaakt.

De voordelen van de konjac spons:

 • 100%natuurlijk
 • Vol met mineralen en antioxidanten
 • Niet giftig
 • 100% vrij van bespuiting
 • Milieuvriendelijk
 • 100% cruelty free en veganistisch
 • Zacht voor de huid
 • Verwijdert dode huidcellen zonder te ‘scrubben’
 • Kan gebruikt worden met een cleanser maar dat hoeft niet
 • 100% vrij van kleurstoffen
 • 100% vrij van toevoegingen
 • 100% biologisch afbreekbaar

De Konjac Sponge Company werkt op een fair trade manier en alle sponzen worden met de hand gemaakt.

De spons gebruik je om je huid te reinigen. Ik ga hem je laten zien!

In de test: de Konjac Sponge

Konjac Sponge

Dit mijn hartvormige konjac spons. Dit is een ‘French Pink Clay’ versie, dat betekent dat deze spons behandeld is met roze klei, dit kalmeert je huid. Een spons kost €8,49. Ik lees verschillende dingen over hoe lang je hiermee kan doen. De één zegt: na een maand vervangen, de ander zegt dat je hem wel kan reinigen met water en zeep en dat je er dan maanden mee kan doen. Ik zou altijd het zekere voor het onzekere nemen met dit soort dingen: er kunnen bacteriën in gaan zitten waarvan je een onzuivere huid krijgt. Als de spons niet meer fris ruikt zou ik hem persoonlijk vervangen. En: na elke reinigingsbeurt goed schoonmaken met een drupje cleanser. Ik gebruik hiervoor een gezichtscleanser, Philosophy Purity Made Simple.

Konjac Sponge

Informatie achterop de verpakking. Je maakt de spons dus nat en dan reinigt hij je huid diep, verwijdert dode huidcellen en verwijdert make-up op waterbasis.

Konjac Sponge

Konjac Sponge

De spons is nat en stevig als ik hem uit de verpakking haal, maar ik moet hem onder de kraan natmaken. Dan wordt hij al snel heel zacht en zijde-achtig.

Konjac Sponge

De konjac spons is héél fijn van textuur en voelt onwijs zacht aan op de huid.

Konjac Sponge

Eenmaal natgemaakt kan je hem makkelijk induwen en vervormen en zo kan je dus bij alle ‘lastige’ hoekjes komen om te reinigen.

De konjac spons kan je zowel met als zonder reinigingsproduct gebruiken. Ik heb hem een paar weken getest en ik gebruik hem ’s ochtends graag zonder product en ’s avonds met. Ik maak mijn ogen dan eerst schoon met watjes met micellair water, mijn gezicht doe ik met de konjac spons en een schuimende reiniger, Philosophy Purity Made Simple. Ik doe dan een beetje van de reiniger op de spons, ik knijp er even in en ga dan met kleine ronddraaiende bewegingen over mijn hele gezicht heen. Als ik geen reinigingsproduct gebruik, doe ik hetzelfde, maar dan alleen door de spons nat te maken.

En dat werkt fijn! Wauw. Ik ben echt onder de indruk. Als ik de konjac spons zonder product gebruik merk ik dat mijn huid achteraf onwijs zacht en glad voelt, niet uitgedroogd is en er stralender uitziet. Als ik het met een reiniger gebruik voelt mijn huid gladder, schoner en zachter dan wanneer ik het met mijn handen of met een reinigingsborstel doe. Het voelt erg prettig en dode huidcellen verdwijnen zonder écht te scrubben of een peeling te gebruiken. Heel zacht voor je huid! Het irriteert op geen enkele manier, wat een reinigingsborstel nog wel kan doen als je een hele gevoelige huid hebt. De konjac spons is zó zacht, daar kan je praktisch geen schade mee aanrichten.

Als je de spons na gebruik ophangt, droogt hij op en wordt hij weer hard.

Ik ben blij verrast door de Konjac Sponge. Wat een handig, natuurlijk en goed werkend product! Ideaal voor dames die graag een natuurlijke, subtiele en betaalbare tegenhanger willen van de reinigingsborstels. Bij mij blijft de Konjac Sponge in ieder geval in de badkamer hangen – ideaal voor ’s ochtends of als laatste stap na het reinigen met mijn favoriete LUSH Ultrabland.

De Konjac Sponge kost €8,49 en is er in allerlei soorten. Als je Googelt op ‘Konjac Sponge Company’ vind je allerlei webwinkels.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.