Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
9 april 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • Kneipp Massageolie Arnica
Een MissLipgloss artikel

Kneipp Massageolie Arnica

Je weet al dat ik op veel producten van Kneipp dol ben. Ze gebruiken natuurlijke bestanddelen en de producten zijn vaak doeltreffend en kwalitatief erg goed. Vandaag review ik de Kneipp Massageolie Arnica. Een verwarmende massage olie voor soepele spieren en gewrichten.

Kneipp Massageolie Arnica – de verpakking & bestanddelen

Kneipp Massageolie Arnica

Kneipp Massageolie Arnica is verpakt in een doosje in de typische Kneipp stijl. Het logo staat er groot op en een gele bloem. Dat is Arnica, ook wel Valkruid genoemd. De plant groeit in de Alpen, Pyreneeën, in het oosten tot de Balkan en in het noorden tot Zuid-Scandinavie. Ook in Nederland groeit ‘ie: in het oosten en in de Belgische Ardennen. De valkruid staat op de Nederlandse Rode lijst van planten als zeldzaam en deze is dan ook wettelijk beschermd. 

Bron foto

De plant is giftig, maar heeft wel een medicinale werking. In kleine hoeveelheden kan het in huidverzorgingsproducten zitten en het wordt gebruikt bij spierpijn, bloeduitstortingen en kwetsbare, pijnlijke plekken. In de Middeleeuwen werd de plant al gebruikt bij de behandeling van wonden. Arnica mag niet in te hoge concentraties in huidverzorging zitten, want dan kan het irriterend werken. 

Kneipp Massageolie Arnica

Informatie op de zijkant van het doosje. De olie belooft het herstel van overbelaste spieren te bevorderen. Er zit dus arnica extract in, maar ook gemberextract, samen met zonnebloem- en amandelolie. Volgens Kneipp verdeelt de olie makkelijk en trekt het langzaam in, wat wel prettig is bij een massage olie. Bij een puur verzorgende olie wil je dat ‘ie snel intrekt, bij een massage olie juist niet. 

Kneipp Massageolie Arnica

Dit zijn de bestanddelen van de Arnica massageolie. De olie is vooral zonnebloemolie, amandelolie en jojobaolie. Ook zit er sheaboter in, vitamine E, rozemarijnolie en mirte olie. Het gember extract zit er ook in – als beloofd – en het arnica extract. De bestanddelen zien er goed uit, er zitten geen minerale oliën in, geen parabenen, geen parfum. De olie heeft natuurlijk wel een geur. Deze is licht zoetig en kruidig, een rustgevende geur. Ik vind hem erg lekker, maar ik zou hem wel even ruiken voor je hem in de winkel koopt, misschien is het niet jouw smaak.

Kneipp Massageolie Arnica

Mooie tekst op het doosje. ‘Alles wat we nodig hebben om gezond te blijven, heeft de natuur ons in overvloed gegeven.’

Kneipp Massageolie Arnica

De olie zit in een vrij zwaar glazen flesje met een zilveren plastic dop.

 

Kneipp Massageolie Arnica

Wanneer je de dop van de fles af draait, zie je vooral een groot gapend gat. Dat leek mij nou niet een ideale verpakking voor een massage olie, maar wanneer je het flesje schuin houdt, merk je dat er niet veel tegelijk uit het gat komt. Het gaat toch wel vrij druppelsgewijs. Toch had ik een pompje een stuk handiger gevonden, dat is ook tijdens het masseren praktischer. En misschien een kunststof fles, voor het geval je hem laat vallen. Maar glas is ook wel weer chic. 

Kneipp Massageolie Arnica – hoe werkt het?

Kneipp Massageolie Arnica

Kneipp Massageolie Arnica

De olie is heel vet, glibberig, eigenlijk zoals je een olie zou verwachten. Oliën die bedoelt zijn als verzorging zijn vaak wat droger, trekken sneller in en zijn gemaakt om in een ‘druk leven’ te passen. Deze massage olie is anders. Dikker, vettiger, echt meer bedoelt als massage olie. De olie blijft vrij lang vettig op de huid, maar tijdens een massage is dat juist prettiger, dan hoef je niet constant nieuwe olie te pakken. 

De geur vind ik, zoals eerder genoemd, prettig en rustgevend, lekker kruidig. De olie in combinatie met warme handen op mijn huid verwarmen mijn spieren en geven verlichting, dat voelt erg prettig. Je hebt niet heel veel olie nodig doordat ‘ie dus lekker vet op de huid blijft en hij doet echt wat een massage olie moet doen. Lekker bij spierpijn, of als je last van je rug hebt. 

Na de massage is het wel handig om even een douche te nemen – met zeep – zodat het vettige van je huid af is. Uiteindelijk trekt het wel in, maar langzamer dan je gewend bent van een verzorgende olie.

Kneipp Massageolie Arnica kost €7,99 voor een fles van 100ml waar je ongetwijfeld een hele poos mee kan doen. Ik ben enthousiast!

Pluspunten

 • Zit in een mooie verpakking
 • Bevat geen parabenen, parfum of minerale olie
 • Zit vol natuurlijke bestanddelen
 • Smeert makkelijk uit, is lekker vet
 • Trekt niet snel in
 • Verwarmt de huid en versoepelt spieren en gewrichten
 • Gewoon bij de drogist te koop
 • €7,99 is niet heel duur

Minpunten

 • Verpakking is niet heel praktisch
 • Niet iedereen zal een kruidige geur waarderen

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een prettige natuurlijke massage olie die je spieren en gewrichten warm maakt en versoepelt

Skippen als… je niet aan massages doet, als je niet van kruidige geuren houdt of als je €7,99 te duur vindt 

Kneipp Massageolie Arnica is nu bij de drogist te koop voor €7,99

xxxc Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.