25 december 2016 door Emmy Bovenhorst 32 reacties
Een MissLipgloss artikel

Kerst 2016

 

schermafbeelding-2016-12-21-om-11-30-25Het is Kerst! Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven, maar het is toch echt zo. Ik wil je op deze manier heel fijne Kerstdagen wensen, hopelijk op de manier waar jij het gelukkigst van wordt. Ik vertel je graag over mijn Kerst.

Ik zeg het elk jaar weer en ik zal het ook nog heel veel jaren blijven zeggen: ik ben dol op feestdagen. Voor mijn gevoel is het altijd zo’n enorm gezellige periode, voor mij een rustige tijd waarin ik niet zo hard aan het werk ben als normaal. Een aantal weken waarin er meer tijd is voor vrienden en familie, voor tijd nemen voor mezelf, voor kaarsjes, de houtkachel aansteken, lekker eten, samenzijn.

Afgelopen week was één groot kerstfeest, wat eigenlijk elk jaar zo is. Een week vol kerstborrels, kerstdiners en tussendoor werken met kerstmuziek aan bij de kerstboom. Afgelopen woensdag had ik voor het eerst een kerstdiner met mijn eigen ‘Miss Lipgloss team’. Al lang geleden zat ik na te denken over wat ik Danique en Emmy wilde geven voor kerst. Zou ik voor een traditioneel kerstpakket gaan? Zullen we iets gaan doen? Of koop ik één mooi cadeau?
Uiteindelijk heb ik voor beide een mooi cadeau gekocht waarvan ik wist dat ze het graag wilden hebben. En daarnaast heb ik natuurlijk een mooi pakket gemaakt met mooie beautyproducten. Overdag werkten we met z’n drie bij mij thuis op kantoor en namen we onder andere een kerstvideo op die afgelopen donderdag online kwam! ’s Avonds gingen we lekker eten bij Vidiveni in Zwolle. Het was zo leuk en ik vind het vooral erg leuk om dit nu echt met collega’s te kunnen doen!

schermafbeelding-2016-12-21-om-11-30-20

Donderdagavond was het jaarlijkse kerstdiner van De Nieuwe Zaak, waar Willem werkt, en waar Danique deels stage loopt. Dit jaar gingen we naar de Havixhorst voor het diner en dat was ontzettend gezellig. Vijf jaar geleden op dit kerstdiner begon het voor ons allemaal en zoenden we voor het eerst, dus het blijft elk jaar toch een bijzonder moment. En het is gewoon altijd heel gezellig: ik ken een boel mensen bij DNZ omdat we jaren geleden samen een bedrijf hadden.

Vrijdagavond ging ik samen eten met Marije wat ik ook maar doopte tot een kerstdiner! Zaterdagavond vierden we kerstavond bij vrienden. Voor het eerst! Kerstavond vierden we hiervoor eigenlijk altijd met z’n tweetjes thuis.

En vandaag, eerste kerstdag, vieren we de verjaardag van mijn broer! Hij is jarig op 25 december, dus we gaan altijd daarheen. We gaan met z’n allen gezellig gourmetten vanavond, dat is echt een guilty pleasure van mij. Ik maak er nog een kaasfondue bij en wat lekkere salades. We gaan tegen het einde van de ochtend richting Dalfsen en chillen de hele dag daar. Lekker eten, spelletjes spelen met elkaar, een lange wandeling maken met Chubby…

Morgen, tweede kerstdag, komt de familie van Willem bij ons thuis. We doen een kerstlunch, maar qua eten komt het gewoon neer op een diner met allemaal gangen. Iedereen die komt maakt iets! Willem en ik zorgen voor de borrel, dus de wijn en een heleboel lekkere kazen en andere dingen om te snacken. Ook maak ik een extra voorgerechtje. Er komen zo’n twaalf mensen en het is de eerste keer kerst in ons nieuwe huis! Extra speciaal, ik heb er heel veel zin in.

Het is voor mij dus een volle kerstweek, maar ik geniet er enorm van en ga lekker mee in de kersthysterie. Ik houd er van en voor je het weet is het weer voorbij. Ik hoop dat jij ook gaat genieten van de kerstdagen, wat ga jij doen? Geniet er van.

Liefs, Cynthia


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

32 reacties
 1. Nadia

  Fijne dagen heb je gehad, zo te horen!

 2. jen

  Leuk voor het eerst in je eigen huis! Ik houd ook helemaal niet van kerst. Van die lange tafels met vrolijke families in perfecte kleren… Of het is gedoe, of je mist ze. Voor mijn gevoel is het altijd wat!

 3. Ilse

  Jij ook fijne kerstdagen gewenst. Geniet ervan!

 4. Aboutsbstyle

  Jultieme natuurlijk ook allemaal hele fijne dagen gewenst, en vooral geniet van elkaar en het gezelschap. Een gezond 2017 toegewenst! Liefs soraya

 5. rachel

  hele fijne dagen wijffie en geniet er lekker van <3

 6. Marije

  Fijne kerst! Wij vieren het met onze beide families, maar stiekem wil ik volgend jaar wel lekker op vakantie met mijn gezin om dat geren en gevlieg van hot naar her te ontwijken haha.

 7. Bianca

  Fijne kerst allemaal!

 8. Mariska

  Jij ook nog een fijne kerst 🙂 wij doen niet zoveel. Ik woon samen met mijn broertje en we passen om mijn nieuwe kitten en gaan vandaag eten bij onze vader in het verpleeghuis, met ons zusje er nog bij.

 9. Anne-Marie

  Klinkt allemaal heerlijk en gezellig. Ik geniet ook altijd enorm van de decembermaand!

 10. mimi

  Vreselijk, obligaat en afgezaagd gedoe. Blij als het straks weer januari is.

 11. Hilde

  Klinkt allemaal heel fijn! Ik werk overdag bij dementerende ouderen, dus we maken het zo gezellig en aangenaam mogelijk. Kerst avond gegourmet, 1e boerenkool eten en 3e lekker thuis 😉
  Oud en Nieuw wel lekker vrij, dus daar kijk ik nu wel naar uit!

  • Hilde

   uh 2e bedoel ik. oef kater.

 12. marije

  Wat heerlijk hoe jij kerst beleefd en er zo’n groot feest van maakt. Fijne tweede kerstdag!

 13. Daniëlle | Mama Lifestyle Blog

  Fijne kerst Cynthia! Wat leuk een kerstdiner samen met je collega’s! Gezellig hoor dat jullie nu met zijn drietjes aan de blog werken. Heel veel plezier morgen!

 14. nicole

  Fijne dagen! ik vind kerst vooral heel gezellig omdat wij dan allemaal gezellig bij elkaar komen als hele familie, en natuurlijk niet te vergeten al het heerlijke eten!

 15. Eva

  Hele fijne dagen Cynthia! Geniet ervan! X

 16. Mieke

  Klinkt heerlijk, Cynthia! Veel plezier met alle qualitytime X

 17. Elisa

  Wij vieren kerst met waar kerst voor staat, gisteren gekookt voor vrienden en daarna naar kerstnachtdienst geweest. Vandaag lekker rustig aan gedaan en samen met mijn man (eerste getrouwde kerst!) uitgebreid gebruncht. Vanavond naar mijn familie en morgen lunchen met zijn familie.

 18. Matanja

  Ik blijf lekker rustig thuis deze dagen met mijn twee kinderen. Lekker uitgebreid lunchen en vanavond lekker gourmetten en lekker genieten van alles natuurlijk! Ik vind kerst altijd zo gezellig.
  Fijne kerstdagen en geniet ervan. ??

 19. Teddy

  Alvast heel veel plezier met wat je allemaal gaat doen en hele fijne dagen gewenst!

 20. T.

  Ik heb wel goede herinneringen aan de kerstdagen van vroeger bij mijn tante. Zij maakte er veel werk van en maakte dan warme chocolademelk met slagroom. Je kreeg er dan ook veel lekkers bij van de warme bakker. Er hing een warme sfeer en dat weet ik me wel te herinneren. Ze kocht dan ook kleine attenties voor kerst. Verder vermaakte ze je met spelletjes zoals memory kwartet knikkerspel en kaatsenballen met drie of vier kaatsenballen. Die kerstdagen van vroeger vergeet je nooit weer dan kwam mijn andere tante ook nog uit Arnhem en dan bracht ze altijd iets lekkers voor ons mee. De kerstdagen van nu lijken meer verzakelijkt en hebben iets afstandelijks. De sfeer is nu anders.

 21. Inna

  Zo leuk om te lezen dat je je kerst vier met allerlei mensen die belangrijk zijn in je leven 🙂 het is je ontzettend gegund. Je hebt ook hard gewerkt het afgelopen jaar! Geniet van al het moois en al die lekkere hapjes 😉

 22. Henriëtte

  Ik heb helemaal niets met kerst, en dus ook niet met dit soort ‘feestdagen’. Fijn voor andere mensen dat ze er zo van kunnen genieten, maar ik zal blij zijn als het allemaal weer voorbij is.
  Maar natuurlijk wens ik iedereen, op zijn of haar manier, fijne dagen toe!

 23. Demi

  Hele fijne feestdagen en gefeliciteerd met je broer!

 24. Saskia

  Wat een leuk artikel! Heerlijk om te lezen terwijl de broodjes in de oven zitten 🙂
  En wat leuk dat je zo’n terugkerend momentje hebt met Willem, zo van o ja toen was onze eerste zoen.
  Echt lief hoe je Emmy & Danique verrast hebt met een diner en een cadeau!
  Kerstavond vierde ik met m’n gezin, naar de kerk geweest.
  1ste kerstdag ga ik naar m’n oma en daar gourmetten:)
  2de kerstdag komt de andere kant van de familie bij ons eten.
  En me vriendinnen heb ik al gevierd met cadeautjes, lekker eten, spelletjes en heel veel gezelligheid!
  Wauw, lang verhaal haha maar de broodjes zijn nu wel bijna klaar 😉 fijne kerstdagen!

 25. Lien

  Ik hou ook van de feestdagen. Wij vieren het ook met de familie. En daarnaast ook met de collega’s. Fijne kerst op de manier dat jou het gelukkigst maakt?