Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
14 maart 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • haar
  • John Frieda Luxurious Volume
  • Review
  • Test
Een MissLipgloss artikel

John Frieda Luxurious Volume

John Frieda Luxurious VolumeVolume in ons haar, dat willen we allemaal wel. Al een tijdje heeft John Frieda een Luxurious Volume lijn waaraan laatst nieuwe producten zijn toegevoegd. Ik had de producten nog nooit aangeraakt en inmiddels gebruik ik ze een tijdje. John Frieda belooft meer grip, textuur en volume, waardoor mijn haar zichtbaar voller is en toch natuurlijk zacht aanvoelt. Hmm…

John Frieda Luxurious Volume – de eerste indruk

John Frieda Luxurious Volume

Dit is de complete John Frieda Luxurious Volume lijn met zeven producten. De lijn moet dus zorgen voor een natuurlijk volume in het haar, want volgens onderzoek dat John Frieda heeft gedaan wil de vrouw geen torenhoog ‘big hair’ meer (en daar ben ik het mee eens), maar juist natuurlijk volume, en alles behalve plat en futloos. De verpakkingen zien er goed uit, strak en compleet in John Frieda stijl, in een mooie felle aqua blauwe tint. Het ziet er chic uit, maar wel toegankelijk. Alle producten kosten €9,14. Lekker makkelijk!

Kerry Warn, International Creative Consultant van de John Frieda House of Experts zegt: ‘Deze productlijn doet precies wat er op de verpakking staat: het zorgt direct voor meer volume waardoor je een zichtbaar vol resultaat ervaart. De producten laten geen residuen achter in het haar, alleen een merkbaar natuurlijk volume dat de hele dag stand houdt en voelbaar zacht is. Hiermee kan iedere vrouw de perfecte volume-look thuis creëren.’

Dat klinkt goed. Ik heb van mezelf niet een hele volle bos volumineus haar, al heb ik wel veel en dik haar. Sinds ik mijn haar langer draagt ligt het wat platter op mijn hoofd, wat ik niet per se lelijk vind. Het is een manier om mijn haar te dragen. Wat meer volume wilde ik wel eens proberen, zeker ‘bovenop’. Volume in de lengtes krijg ik nog wel voor elkaar, maar bij de haar aanzet is het nog best wel lastig met dat zware haar van mij.

Tijd om te testen dus.

John Frieda Luxurious Volume – shampoo & conditioner

John Frieda Luxurious Volume

Eerst de shampoo en conditioner. Deze zitten verpakt in tubes, ik vind dat een ideale verpakking voor dit type producten. Het werkt lekker makkelijk onder de douche en je hoeft nooit minuten te schudden voor er eindelijk wat product uit komt. Deze producten beloven extra volume te geven, maar als ik ze ‘alleen’ gebruik merk ik niet heel erg veel verschil, ik moet ze echt in combinatie met een aantal andere Luxurious Volume producten gebruiken wil ik echt meer volume in mijn haar krijgen. Ik vind ze beide erg goed werken, de shampoo schuimt vooral goed en de conditioner verdeelt makkelijk en maakt mijn haar glanzend en zacht, maar ik vind er niet heel veel bijzonders aan, eigenlijk. Ze kosten beide €9,14.

John Frieda Luxurious Volume

De bestanddelen van de shampoo. Er zit SLES in, bovenaan de lijst.

John Frieda Luxurious Volume

Informatie op de tube van de shampoo.

John Frieda Luxurious Volume

De lijst van de conditioner. Het bevat siliconen, maar minder dan veel andere conditioners.

John Frieda Luxurious Volume

Informatie op de tube van de conditioner.

John Frieda Luxurious Volume – All-Day Hold Hairspray

John Frieda Luxurious Volume

De All DAy Hold Hairspray is een heel fijne haarspray die vochtbestendig is en je haar een mooie finish geeft zonder het te verzwaren. Deze kost ook €9,14.

John Frieda Luxurious Volume

De bestanddelen waren een ramp om op de foto te krijgen, maar ik heb ook maar weinig verstand van hoe een haarspray in elkaar moet zitten. Ik vind de haarlak erg prettig werken, hij is heel lichtgewicht, je hebt niet meteen zo’n zware plakkerige laag haarlak op je haar als je hem gebruikt. Hij is ook goed om te gebruiken tussen de haarlagen in voor wat meer volume (zo gebruik ik haarlak sowieso heel vaak) en hij houdt springerige haartjes goed in toom. Ik vind hem heel prettig werken!

John Frieda Luxurious Volume – Volume Building Mousse

John Frieda Luxurious Volume

Ik gebruik nooit mousse omdat het mijn haar altijd plakkerig en slierterig maakt. Brrrr. Ik had dus ook wat moeite om te beginnen met deze mousse, maar na de eerste keer was ik fan. Dit is de eerste mousse die ik heb gebruikt die mijn haar echt hold en volume geeft bij het föhnen. Het maakt mijn haar niet plakkerig of viezig (soms voelt je haar zo vies als je mousse hebt gebruikt), en het geeft wel meer volume. Na het föhnen voel ik wel aan mijn haar dat er mousse in zit (mijn haar heeft wat meer ‘structuur’, het voelt subtiel stroef aan), maar niet op een vervelende manier. Ik houd van dit spul!

John Frieda Luxurious Volume

De bestanddelen van de mousse.

John Frieda Luxurious Volume Volume Building Mousse kost €9,14.

John Frieda Luxurious Volume Volume Refresh Dry Shampoo

John Frieda Luxurious Volume

Een nieuw product: een droogshampoo! Anno 2013 kan dat natuurlijk niet meer missen in een haarlijn die voor volume moet zorgen. Ik ben een groot fan van (goede) droogshampoos, het is ideaal in gebruik en zorgt snel voor frisser haar dat er ook schoner en luchtiger uitziet. Vaak geeft het ook wat meer volume en dat is ook wat deze dry shampoo doet.

Wat ik bij deze droogshampoo top vind is dat hij mijn haar dat beetje ‘stroefheid’ geeft waardoor ik meteen wat meer volume kan maken door met mijn vingers een beetje door mijn haar te bewegen. En: hij haalt het vettige net een beetje weg, genoeg om nog een dagje zonder wassen door te gaan. Ik vind deze droogshampoo erg goed werken! Kost €9,14.

John Frieda Luxurious Volume

De bestanddelen van de John Frieda Luxurious Volume Dry Shampoo.

John Frieda Luxurious Volume Blow Dry Lotion Root Booster

John Frieda Luxurious Volume

Blow Dry Lotion is perfect om meer volume te creëren tijdens het föhnen. Je sprayt dit door je hele haar maar vooral bij je haaraanzet (wortels) en daardoor krijg je meer volume. Het geeft je haar als het ware een ‘lift’. Je kan het alleen gebruiken, maar ook in combinatie met de mousse en de andere producten.

Deze lotion geeft mij in combinatie met de mousse echt een heel stuk meer volume. Ik merk absoluut het verschil wanneer ik dit gebruik. John Frieda Luxurious Volume Blow Dry Lotion kost €9,14.

John Frieda Luxurious Volume

De bestanddelen van de John Frieda Luxurious Volume Blow Dry Lotion.

John Frieda Luxurious Volume Fine To Full Blow-Out Spray

John Frieda Luxurious Volume

Het tweede nieuwe product in de John Frieda Luxurious Volume lijn is de Fine To Full Blow-Out Spray. Toen ik deze ging gebruiken dacht ik eigenlijk meteen: ‘Maar dit is toch hetzelfde als de Blow Dry Lotion?’. En ja, dat is het praktisch gezien ook. Alleen is deze nog meer bedoelt voor fijn haar en zou hij meer volume geven in de lengtes van het haar dan bij de haaraanzet. Je kan ze dus combineren, maar ik merk niet echt verschil onderling. Ik zou dus een van de twee kiezen. De Fine To Full Blow-Out Spray kost €9,14.

John Frieda Luxurious Volume

De bestanddelen van de spray.

John Frieda Luxurious Volume

Wat het moet doen en hoe het werkt.

John Frieda Luxurious Volume

De spray.

John Frieda Luxurious Volume – de conclusie

John Frieda Luxurious Volume

Na een tijdje proberen heb ik toch wel mijn favorieten eruit gepikt, ik gebruik ze namelijk niet allemaal. Als ik echt wat meer volume wil en mijn haar ga föhnen, gebruik ik het volgende:

  • Shampoo
  • Conditioner
  • Mousse
  • Blow-Out Spray
  • Haarlak

Als ik tussendoor meer volume wil gebruik ik graag de droogshampoo en de haarlak. Ik vind persoonlijk dat de conditioner en shampoo prima te vervangen zijn door andere, eventueel goedkopere versies, maar de andere producten vind ik echt heel erg goed. Ze zijn prettig in gebruik en leveren echt resultaat. Als ik mijn haar heb gewassen en gefohnd met de producten die ik hierboven heb genoemd, ziet mijn kapsel er écht anders uit. Het is voller, de hele dag, en eigenlijk gewoon een paar dagen lang. Het valt beter, zit veel voller en het glanst.

Hieronder wat verschillende foto’s:

John Frieda Luxurious Volume

Je ziet het nu vooral bij de haaraanzet. Het zit daar echt ‘omhoog’, normaal ligt dat plat op mijn hoofd.

John Frieda Luxurious Volume

Hier hetzelfde verhaal, echt een verschil.

John Frieda Luxurious Volume

Ook als ik het achter mijn oren doe blijf je dat volle, bouncy effect zien. I love it!

John Frieda Luxurious Volume

’s Avonds laat nog even een foto genomen, het zit nog steeds mooi vol. En het voelt ook zo lekker aan!

John Frieda Luxurious Volume

Ik ben enthousiast en ben verslaafd geraakt aan dat mooie volle effect, ik heb er een aantal favorieten bij! De John Frieda Luxurious Volume producten zijn bij de drogist te koop. Elk product kost €9,14.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

xxxc Anastasia Brow Wiz

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.