Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
4 mei 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Je korte haar laten groeien: tips

Je haar laten groeienJe haar groeit vanzelf. Maar als je kort haar lang(er) wilt laten groeien, kan dit best een uitdaging zijn. Op een bepaald moment kom je op een tussenlengte en knip je het liefst alles er weer af. Het afgelopen half jaar ben ik van een kort kapsel naar schouderlengte gegaan en ik geef je graag mijn tips!

Dit is trouwens niet de eerste keer dat ik van kort naar lang(er) ga, toen ik een jaar of zestien was heb ik het ook al eens tot schouderlengte laten groeien – en het daarna weer af laten knippen. Nu heb ik een bob en ik wil het langer laten groeien. Hoe lang weet ik nog niet precies, ik laat het gewoon even lekker zijn gang gaan en dan zie ik wel wat ik me nog mooi vind staan.

Goed, het kan een fikse uitdaging zijn om van kort naar lang haar te gaan. Mijn tips:

Stop niet met naar de kapper gaan

Je haar laten groeien betekent niet dat je het niet meer moet laten knippen (of verven, als je dat eerst wel deed). Het is juist belangrijk dat je in de overgangsfase met regelmaat naar je kapper gaat zodat je het mooi in model kan laten knippen.

De eerste stap: overleggen met je kapper

Dat was in ieder geval mijn eerste stap. Leg uit wat je wilt met je haar en vraag aan je kapper hoe je dit het beste kan doen. Omdat ik één kant van mijn haar kort had en de ander langer met een lok, kwam ik zelf met het idee om een middenscheiding te maken en het zo langer te laten groeien.

Zet door

Je zal na een paar maanden op een punt komen dat je je haar het liefst uit je hoofd wil trekken. Dat het model vreselijk is, dat het gewoon niet lekker zit en dat je een uur voor de spiegel moet staan voor het goed zit. Hier moet je doorheen. Punt. Probeer er het beste van te maken. Ik had dat zelf met de langere lokken die ik over de korte onderlagen had, waar ik me soms vreselijk aan irriteerde omdat dit er soms dun en lijzig uitzag als ik het niet goed stylde. Toch was het voor dat moment de beste oplossing.

Verzorg je haar goed

Dit moet je altijd doen, maar zeker als je je haar lang wilt laten groeien en het zo wilt houden, moet je zorgen dat je haar in goede conditie is. Gebruik dus kwalitatief goede producten en verzorg je haar regelmatig met conditioner en een masker.

Extensions kunnen ook een oplossing zijn

Als je haar al enige lengte heeft en je wilt graag meteen een stuk langer haar, kan je extensions overwegen. Ik heb er zelf over nagedacht, maar besloot het toch niet te doen omdat ik bang was voor de ‘verslaving’ maar ook omdat het me gewoon geen prettig gevoel leek, die extensions in mijn haar (ik heb slechte ervaringen met ‘nep’). Het kan echter best een goede oplossing zijn, juist om door een tussenlengte heen te komen. Het kost wat, maar dan heb je ook wat.

Zoek nieuwe manieren om je haar te dragen

Als je je er soms aan stoort, kan je het met een haarbandje naar achteren doen, of met gel of haarlak wat meer naar achteren vastzetten. Wanneer je het weer geknipt hebt is het ook handig om nieuwe technieken uit te proberen. Langer haar betekent ook andere manieren van je haar stylen. Zo gebruik ik andere stylingproducten en heb ik een heel andere ‘haar routine’ gekregen om het mooi te krijgen. Dat is even wennen, je kapper kan je hier bij helpen.

Blijf goed kijken naar wat bij je past

En nogmaals, blijf naar de kapper gaan om het model mooi te houden. Check ook wat mooi is qua kleur, als je je haar al verfde. Ik heb dezelfde kleur gehouden maar het is wel op een andere manier geverfd, met een overloop in kleur.

Heb plezier met je langere haar!

Experimenteer ermee, ontdek wat het beste bij je past, probeer nieuwe producten uit en probeer gewoon nieuwe dingen uit! Het is zo leuk om te voelen hoe je haar langzaam langer wordt!

Heb jij je haar al eens van kort naar lang laten groeien? Of ben je er nu mee bezig? Nog tips?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.