Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
22 oktober 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • blush
  • Hello Kitty
  • illamasqua
  • MAC
Een MissLipgloss artikel

Illamasqua Cream Blusher

Illamasqua, hét merk dat al maandenlang voor ophef zorgt op beautyblogs en -forums wereldwijd. Hét nieuwe make-upmerk, hét ‘nieuwe MAC’. Je snapt dat ik op scherp stond. Nu heb ik eindelijk vanuit Amerika mijn eerste Illamasqua goodies! Ik ga ze stuk voor stuk reviewen, en het eerste product is de Cream Blusher in de kleur Laid.

Alle producten van Illamasqua komen in een mooi zwart doosje, simpel en chic. De Cream Blusher wordt als volgt door het merk zelf omschreven:

Tease, hypnotise, use to effect. Highlight your cheekbones, shape your face, build and blend with fingers or a brush to create the colour intensity you desire. Use over foundation for impact, or under for a captivating glow. However you apply it, be daring.

Deze blush is mijn allereerste cream blush, dus naast dat ik nieuwsgierig naar Illamasqua was, was ik ook heel benieuwd naar de cream blush zelf.

De verpakking is geweldig, basic maar ook weer heel apart door de mooie vormen. Het is nét geen ‘normaal’ vierkant doosje. Door het transparante deel kan je precies de kleur van het product zien, handig voor wanneer je meerdere kleuren van een product in je make-upcollectie hebt.

Op naar het product zelf! Ik heb de Cream Blush in de kleur Laid, die in real life echt heel anders is dan op de website van Illamasqua. Let daar dus op wanneer je bestelt! De kleur is lekker roze, bijna hetzelfde als mijn MAC Tippy Blush. Perfect, want zo kan ik ze over elkaar gebruiken. Je kan namelijk een cream blush als ‘basis’ onder een poederblush aanbrengen, dan blijft de kleur veel langer zitten.

Wanneer je één keer met je vinger over het product gaat, komt er meteen veel kleur vanaf. Het is vrij zacht, dus je hoeft niet hard te drukken ofzo.


Dit is de kleur, niet geblend, maar ‘zo’ op mijn huid aangebracht. Hier zie je miniscule gouden glittertjes die ik nog niet eerder had ontdekt! Het leuke aan cream blushers is dat je de intensiteit heel goed kan opbouwen. Hieronder heb ik de Illamasqua Cream Blush heel licht en ‘natuurlijk’ opgebracht:


Zonder blush


Met blush

Maar wanneer je dit te licht vindt, kan je er zo nog een laagje overheen doen. Aanbrengen is makkelijk, met je vinger ‘stipjes’ product op je jukbeenderen zetten en dan in je foundation (of gewoon op je gezicht, als je geen foundation draagt) kloppen slash smeren. Niet tevreden? Nog een laagje er over heen. Je kan het ook met een kwast aanbrengen, maar ik vind met mijn vinger gewoon de fijnste en snelste manier.

De Cream Blusher van Illamasqua blijft lekker lang zitten, hij houdt het zeker een dag uit. Wil je extreme houdbaarheid? Combineer het dan met een poederblush in een kleur die past bij je cream blusher.

Conclusie: ik ben dol op cream blushes! En zeker deze van Illamasqua. Hij brengt heerlijk aan, de kleur is geweldig, het effect is mooi, blijft lang zitten… Zeker het geld waard. Sowieso vind ik €17,42 voor een blush helemaal niet veel geld. En je gebruikt per keer maar zo weinig, dat je er ongelooflijk lang mee doet.

De Illamasqua Cream Blusher kost zestien pond, wat €17,42 is. Bij Illamasqua kan je online bestellen, alleen accepteren ze (nog) geen PayPal. Ook kan je de producten online shoppen bij Asos.com.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.