Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
11 oktober 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • ik en mijn studie
  • privé
  • studie
Een MissLipgloss artikel

Ik en mijn studie #6

Omdat ik alweer een tijdje bezig ben met mijn tweede jaar journalistiek, weer even een update over de studie, wat ik er van vind, wat we allemaal doen…

Wat we doen

Ik ben dit jaar begonnen met blok 2B. De vakken zijn Achtergrondverhaal (Journalistiek), Cultuur, Taalbeheersing, Onderzoek en Engels. Engels hoef ik niet te doen omdat ik VWO heb gedaan, dus blijven er vier vakken over. Twee dagen in de week hebben we Achtergrondverhaal. Jep, bij dit vak zijn we bezig met achtergrondverhalen. Bij Cultuur behandelen we sociologie. Taalbeheersing gaat over argumenteren en bij Onderzoek doen we – inkoppertje – onderzoek.

Wat ik er van vind

Ik ben heel erg enthousiast – nu al – over het tweede jaar. Het is zo anders dan vorig jaar! In het eerste jaar draaide alles om ‘hard nieuws’. We moesten op zoek naar nieuws en daar dan verhalen of berichten over schrijven. Nu is dat niet meer zo. We zijn veel vrijer in de onderwerpkeuze en de interpretatie. Naast schrijven mogen we nu ook filmen en fotograferen. Zo heb ik laatst met mijn redactie een ‘straatvraag’ item gemaakt in Zwolle. Die hebben we zelf gemonteerd met Avid. Erg leuk, je leert er zo veel van!
De vakken vind ik wel oké. Cultuur vind ik wel boeiend en bij Onderzoek leren we erg veel over hoe je een perfect onderzoek kan doen. We doen dat in groepjes en elke week hebben we een voortgangsgesprek, erg intensieve begeleiding dus. Hierna gaan we een individueel onderzoek starten. Taalbeheersing vind ik vrij makkelijk omdat ik argumenteren in VWO 6 nog heb gehad.

And… big news!

Ik ga eind januari een week naar New York! Waaaaah! Ik heb me ingeschreven voor een studiereis naar New York, maar er kon ook gekozen worden voor Moskou, Berlijn of Londen. De keuze was vrij snel gemaakt, ik wilde naar The Big Apple! Gelukkig werd ik ingeloot en mag ik mee. Samen met zeven klasgenoten en twaalf studiegenoten uit andere klassen ga ik een week naar New York. We gaan daar journalistieke dingen doen, maar natuurlijk ook keihard shoppen en genieten van deze prachtige stad… Ik heb er zoveel zin in!


Je kan hier een artikel downloaden dat ik geschreven heb. Het is mijn eerste achtergrondverhaal!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.