Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
9 juli 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

How to: make-up in de hitte

Yeah, she’s sweaty. Maar haar dikke lagen make-up zitten nog perfect op hun plek!

Ik vertelde al dat ik niet veel make-up draag wanneer het warm is. Toch zal het best voorkomen dat ik wél make-up wil dragen wanneer het kwik stijgt, bijvoorbeeld als ik een feestje heb of een afspraak waarvoor ik er netjes uit wil zien. Ongetwijfeld heb jij dat ook. Maar  hoe zorg je er nou voor dat je make-up ook blijft zitten met hoge temperaturen? Vandaag tips!


De basis

 • Gebruik je altijd vloeibare foundation? Wanneer het heel heet is, is het een beter idee om poederfoundation en dan het liefst minerale foundation te gebruiken. Vloeibaar smelt veel sneller van je huid af.
 • Prime! Gebruik een basis onder je gezichtsmake-up, dit zorgt ervoor dat je make-up echt veel langer blijft zitten. Ik gebruik zelf Philosophy The Supernatural maar Benefit That Gal is ook erg fijn.
 • Finish je gezichtsmake-up met een zweempje poeder, maar niet teveel, want je wil geen poederhoofd. Toch iets teveel opgedaan? Spray dan met een fixspray over je gezicht. Dit is sowieso een goede laatste stap, het fixeert je make-up iets extra.
 • Als je blush of highlighter gaat gebruiken is een lip- and cheekstain een idee. Dit smelt niet van je gezicht af en blijft superlang zitten. Je kan trouwens wel beter een poeder gebruiken dan een cream-product, maar in combinatie met elkaar is het weer geweldig. Breng dan eerst de creamblush aan en daarover een poederblush. Blijft de hele dag zitten!
 • Heb je vaak een zonnebril op? Fixeer het deel waar de pootjes op je neus zitten dan iets beter. Doe er wat extra poeder op en iets meer basis. Of doe juist geen product op dat deel zodat het ook niet kan uitlopen en smeren.

Je ogen

 • Basis, basis, basis. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: gebruik een oogschaduwbasis. I can’t live without it en zéker niet op warme dagen.
 • Je kan rustig oogschaduw gebruiken wanneer het hot and sweaty is, in combinatie met een basis blijft het dan prima zitten.
 • Gebruik het liefst een waterproof vloeibare eyeliner. Potlood loopt veel sneller uit.
 • Lekker voor de hand liggend: waterproof mascara.
 • Als je je wenkbrauwen bijwerkt, kies dan voor een wat vettiger potlood in plaats van poeder. Denk er ook aan dat je niet aan je wenkbrauwen zit, want je veegt het heel snel weg als het zo warm is.

Je lippen

 • Een knalrode creamy lipstick is met heel warm weer niet echt een heel goede keus. Dit gaat makkelijk uitlopen en afgeven. Ga liever voor een lippenbalsem met een kleurtje (MAC’s Tinted Lip Conditioner) of een lipstain.
 • Als je lipgloss wil gebruiken, neem er dan één die niet plakkerig is, dat irriteert alleen maar met warm weer. Benefit heeft superfijne non-sticky lipglosses.
 • Wil je tóch lipstick gebruiken? Doe er dan een basis onder en een lipstick seal over, Make Up Store heeft een fijne.


Het is ook een idee om voor onderweg een paar producten mee te nemen om bij te werken, bijvoorbeeld een beetje foundation en/of concealer en wat poeder in een bakje. Zo kan je ook de rode randen van je zonnebril (als je een grote zonnebril draagt) op je gezicht wat wegwerken als je net je zonnebril hebt afgezet.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.