Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
13 mei 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • concealer
 • How To
 • uit;eg
 • uitleg
Een MissLipgloss artikel

How to: Concealer gebruiken

Concealer is een van de beste cosmeticaproducten ever. Je kan het met of zonder foundation gebruiken en je ziet er meteen frisser, jonger, wakkerder en beter uit. Je verbergt er wallen mee, maar ook plekjes, vlekjes of puistjes. Omdat concealer gebruiken in het begin misschien nog wat lastig is, tips!

Onder je ogen

 • Wallen zijn altijd een beetje blauwig van kleur. Gebruik daarom onder je ogen altijd een product met rode ondertonen, dit haalt het blauw optisch weg. Concealer met gele ondertonen gebruik je beter voor de rest van je gezicht.
 • Gebruik het liefst een vloeibare concealer onder je ogen, dit smeert makkelijker. Een compact concealer (dus in een potje) gaat sneller in lijntjes zitten en ziet er onder je ogen wat droog uit.
 • Heb je ook het probleem dat je concealer niet goed uitsmeert onder je ogen? Dat het vlekkerig wordt? De oplossing is oogcrème. Ook ik had dit probleem altijd en werd er ’s ochtends altijd chagrijnig van. En daardoor zag ik er meteen uit alsof ik totaal géén slaap had gehad. Niet de bedoeling van concealer.
  Gebruik ’s ochtends en ’s avonds een oogcreme, klop deze met je ringvinger in de huid. Je zal merken dat je concealer beter uitsmeert en niet meer vlekt.
 • Ook al ben je nog jong (of gewoon stokoud), concealer trekt gauw in de lijntjes onder je ogen. Dit voorkom je door wat poeder over de concealer aan te brengen. Gebruik een wat kleinere poederkwast (of een grote fluffy oogschaduwkwast) en dep een heel klein beetje poeder over het gebied waar je concealer aanbracht. Niet teveel, want dan vallen je lijntjes ook weer op.
 • Concealer met lichtreflecterende deeltjes laat je er wakker uitzien. Net als concealer die net iets lichter is dan je foundation. Toch geef ik als tip: gebruik een concealer die precies dezelfde kleur als je foundation heeft. Dat geeft een natuurlijk effect, niemand zal zien dat je het op hebt. Wil je hierop lijken? Ga dan vooral voor een concealer die minimaal vijf tinten lichter is dan je foundation.
 • Breng concealer die je onder je ogen gebruikt na het aanbrengen van je foundation aan. Met je foundation smeer je de concealer weer weg, wat zonde is. Ook kan het zo zijn dat je ontdekt dat je helemaal geen concealer nodig hebt, wanneer je je foundation hebt aangebracht. Dan laat je het lekker achterwege!

Op je gezicht

 • Op je gezicht is het helemaal belangrijk dat je een goede kleur concealer gebruikt. Neem er een met gele ondertonen en in dezelfde kleur als je foundation. Héél iets lichter mag ook, maar dat moet niet te zien zijn als je het aangebracht hebt.
 • Heb je rode vlekjes? Gebruik dan een groene concealer. Breng dit aan voor je foundation en klop het met je vingers een beetje in de huid, zodat het blend met je huidskleur. Wanneer je je foundation er over heen doet, zie je er niks meer van. Nee, je verandert niet in Shrek, geloof me.
 • Andere plekjes? Gebruik dan de concealer pas na je foundation. Je veegt de concealer er met je foundation weer af, en het dekt beter als je het na de foundation op doet.
 • Poeder je geconcealde plekjes af met wat (transparante) poeder. Zo blijft het beter zitten en glanst het niet zo. Pas wel op dat je niet alleen die plekjes afpoedert, maar je hele gezicht. Anders zijn alleen de geconcealde plekjes mat, en dat is ook een beetje… raar.
 • Nog niet dekkend genoeg? Breng nog een laagje concealer aan, en weer poeder. Doe het niet te dik, je wilt geen stukjes pannenkoek op je gezicht, dan zal je puistje alleen nog maar meer opvallen.
 • Onder je ogen gebruik je vloeibare concealer, op je gezicht kan je ook aan de slag met concealer uit een potje. Deze is vaak dekkender, en wanneer je hardnekkige vlekjes hebt, werkt dat beter.
 • Die dikke puist zit je al een paar dagen aan te staren en je wilt hem zo graag uitknijpen. Wanneer je dit echt graag wilt, doe het dan ’s avonds voor je naar bed gaat. Wanneer je er nog concealer over aan wil brengen, gaat het er heel vies uitzien wanneer het nog een open wondje is. Daarnaast smeer je dan make-up in een open wond, en dat vind je huid niet zo fijn. Dus laat hem ’s ochtends gewoon intact, en doe er voorzichtig concealer op.


Zoals je wel merkt, concealer is een geweldig product, maar kan ook heel lastig zijn om te gebruiken. Je wil je wallen en puistjes namelijk juist verbergen, en niet nog meer op laten vallen. Succes met het gebruiken van concealer, en heb je nog dringende conceal-vragen? Stel ze bij de comments.Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.