Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
23 januari 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • How To
 • reizen
Een MissLipgloss artikel

Hoe pak je voor een reis

PhotobucketAfgelopen jaar heb ik drie keer mijn koffer ingepakt voor een reis. Twee langere (naar New York en Tokyo) en een korte (naar Spanje). Daarvoor heb ik natuurlijk ook al een paar keer een reis gemaakt waarvoor ik mijn grote knalroze suitcase moest vullen. Maar hoe doe je dat nou slim, en op een manier waardoor je zo min mogelijk meeneemt maar wel echt de nodige dingen hebt (lees: zodat je op de plek van bestemming kan shoppen)? Lees verder voor mijn tips.

Ik ken mensen die weggaan met een lege koffer. I’m just not one of those people. Ik kan het niet. Het geeft me een onrustig gevoel om alleen onderbroeken en sokken mee te nemen. Ik ga liever voorbereid op reis en neem zeker wel wat spullen mee. Niet zoveel dat ik me een breuk til en daar niks meer kan kopen, maar wel genoeg om een relaxte reis te hebben. Want stel nou dat je tijdens je winkeldagjes niks leuks kan vinden? En als je op een reis gaat voor je werk – wanneer je dus niet kan shoppen – kan het al helemaal niet. Dus, mijn tips voor een niet-al-te-gevulde koffer!

 • Maak een lijstje. Ik doe dit altijd, waar ik ook heen ga en hoelang ik ook wegga. Ik maak een lijstje met álle spullen die ik nodig ga hebben. Van leggings en ondergoed tot tijdschriften en een telefoon oplader. Als ik dit niet doe, vergeet ik sowieso dingen. Begin een paar dagen van tevoren en ga er even goed voor zitten. Wanneer je iets te binnen schiet, kan je dat even snel op het lijstje er bij zetten.
 • Ga niet de avond voor vertrek je spullen pakken. Je gaat geheid dingen vergeten! Het is ook veel makkelijker en relaxter om een paar dagen vooraf al wat dingetjes opzij te leggen, en twee dagen vooraf je koffer klaar te leggen en kleren uit te wassen die je mee wilt nemen. Natuurlijk zijn er dingen die je pas de avond of ochtend voor vertrek kan inpakken, maar doordat je je lijstje hebt weet je dat je die dingen nog mee moet nemen.
 • Bedenk bij alles wat je in je koffer stopt: ‘Heb ik het nodig?’ ‘Ga ik het gebruiken?’ ‘Gebruik ik het normaal gesproken?’ Het is onzin om drie jurkjes mee te nemen terwijl je nooit jurkjes draagt (of je moet naar bijzondere, chique of zakelijke events gaan waar dat echt nodig is). Neem gewoon kleren mee die je thuis ook draagt. En doe één paar schoenen aan in het vliegtuig, en één (of als het echt niet anders kan twee) paar in je koffer. Het liefst trek je natuurlijk je zwaarste schoenen aan.
 • Bedenk combi’s met de kleren die je kiest. Kan je het goed met elkaar combineren? Kan je nette outfits maken, maar ook casual? Zit het lekker? Ga je naar speciale gelegenheden waarvoor je er netjes uit moet zien?
  Ik neem graag leggings mee en een paar jurkjes, plus een jeans met een basic bovenstuk. Dan neem ik ook nog een boyfriend blazer mee zodat ik die kan combineren met de jurkjes maar ook met de jeans. En de schoenen die ik meeneem kunnen dan bij alle outfits. Stel je bent vijf dagen op de plek van bestemming, zorg dan dat je minimaal vijf combi’s kan maken. Daar heb je echt niet veel kleding voor nodig. Als je wat meer vrijheid wilt in je outfits, neem dan een paar kledingstukken extra mee, zodat je je kan kleden naar je stemming.
 • Ga een tijdje vooraf al kleine verpakkingen van producten ‘sparen’. Miniverpakkingen shampoos, conditioners, tandpasta’s, douchegels… Vaak krijg je dit soort dingen gratis in winkels, of misschien in goodiebags of als cadeautje. Gebruik dit niet, maar zet het apart voor dit soort gelegenheden. Dan heb je wel fijne producten, maar dan in kleine verpakkingen die je niet mee terug hoeft te slepen naar huis. Skip dus grote verpakkingen want voor je het weet weegt dat een paar kilo.
 • Bedenk wat voor cosmeticaproducten je kan ‘multi-usen’. Je kan shampoo ook als douchegel gebruiken, en dat ook weer als scheerschuim. En je matte bruine oogschaduw werkt perfect als wenkbrauwpoeder en je mascara kan je met een kwastje ook als eyeliner gebruiken. Denk creatief en je zal ontdekken dat je niet zoveel mee hoeft te nemen. Je kan ook beslissen alleen je basisdingen mee te nemen en op de plek van bestemming te shoppen voor andere mooie cosmetica.
 • Je hebt geen zes boeken nodig. Ik heb altijd de neiging om een hele stapel mee te nemen, en ik ontdek altijd weer dat ik er nog geen één echt uitlees. Neem dus één boek mee – het liefst een die je al een tijd graag wilt lezen – in je handbagage en geniet daar lekker van. Tijdschriften zijn ook fijn, die kan je ook weggooien of weggeven voor je weer naar huis gaat als je koffer te zwaar blijkt.
 • Als je je spullen aan het pakken bent, leg dan de bagage voor in je koffer en de bagage voor in je tas voor in het vliegtuig apart. Zo haal je het niet door elkaar.
 • Stop dingen die belangrijk zijn in je handbagage. Bijvoorbeeld je paspoort (like, duh), de pil, oplader van je telefoon, je telefoon zelf, camera, oplader van je camera, laptop, oplader van je laptop, reispapieren (en kopietjes doe je in je ruimbagage), medicijnen, lensvloeistof… Denk vooraf na wat je gewoon écht bij je moet hebben. Het kan gebeuren dat je koffer zoek raakt, en dan heb je toch die dingen bij je. Een onderbroek, tandenborstel, tandpasta en wat verzorgingsspulletjes zijn ook niet overbodig. Zorg wel dat je kleine verpakkingen gebruikt van minder dan 50 milliliter.

Zo, dat waren mijn tips. Ik hoop dat het je een beetje helpt bij het pakken van je koffer voor de volgende reis die je gaat maken. Enjoy!

bron foto


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.