15 december 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • restaurant
  • weeshuys
  • weeshuys zwolle
  • zwolle
Een MissLipgloss artikel

Het Weeshuys

dsc05715

Bijna twee jaar in Zwolle zit nu Het Weeshuys, een restaurant waar ik heel graag kom. Vandaag is het eindelijk tijd voor een blogpost hierover! Wat ik zo leuk vind aan Het Weeshuys is dat chef Robert van Thulden in een eetcafé-setting ontzéttend lekker eten klaarmaakt. Ik vertel je er heel graag meer over.

dsc05710

Begin 2015 opende restaurant Het Weeshuys aan de Assendorperstraat in Zwolle. Precies tussen de wijk Assendorp en de stad in: een goede plek, vooral omdat net op dat stukje nog geen leuke plekken om te eten zijn. Het concept sprak me van een afstandje al aan: elke maand is er een andere kaart. Die kaart is klein, met negen gerechten, en er wordt gekookt met lokale producten uit het seizoen. Chef Robert van Thulden kook graag met biologische ingrediënten. Van Thulden werkte vroeger bij Envy in Amsterdam.

Omdat de keukenruimte in Het Weeshuys heel klein is, is er geen koelcel, maar een koelwerkbank. Daardoor wordt elke avond de voorraad opgemaakt waardoor er niks wordt weggegooid. Dat komt deels voort uit praktische redenen, maar ik vind dat fijn om te weten.

dsc05721

Na de eerste keer was ik meteen verkocht: wat is het hier leuk. Wat me zo aanspreekt aan Het Weeshuys is de sfeer in combinatie met het eten. Moet je normaal voor een bord écht goed, écht mooi opgemaakt eten in een wat chiquere sfeer tafelen, zit je hier in een eetcafé ambiance met hetzelfde bordje. Dus lekker relaxed zitten zonder poespas, met het gevoel alsof je in een gezellige kroeg zit, maar dan met topkwaliteit eten.
En dan ook nog eens voor een leuke prijs: voorgerechten zijn zo tussen de zes en tien euro, hoofdgerechten tussen de vijftien en twintig en nagerechten tussen de vier en acht. Een goed glas wijn is nog geen vier euro en er is keuze uit speciaalbieren.

Er is een aardig vaste bediening, die speels en vriendelijk is en weten wat ze serveren.

Laatst ging ik weer eens eten bij Het Weeshuys en natuurlijk nam ik even mijn camera mee, omdat het wel tijd was om even wat meer aandacht te besteden aan dit ontzettend leuke en goede restaurant.

dsc05711

Voor: hert met topinamboer (aardpeer), spruiten en oerpeen. Wat een lekker aards en herfstig gerechtje is dit! De hert is súpermals, nog lekker rood van binnen en smelt op de tong. De combinatie met de topinamboer is zo goed, het geeft zo’n lekkere aardse smaak, bijna alsof je het bos proeft.

dsc05715

Als hoofdgerecht fazant met pastinaak, biet en peterselie. Mijn eerste keer fazant! Natuurlijk ga ik vergelijken met ander gevogelte. Het lijkt wel wat op kip, maar is voller van smaak, kruidiger. De structuur is ook anders, wat steviger en hier en daar wat vetter. Weer zo’n herfstige combinatie met pastinaak en biet. Heerlijk.

dsc05717

Fazant met biet en pastinaak.

dsc05719

Vriendin Aukje had als hoofdgerecht heilbot met bloemkool, Hollandaise en hazelnoot. Boterzacht, die vis, en lekker met de iets gebrande bloemkool. En wat is een goede Hollandaise toch lekker bij witvis.

dsc05720

Na het eten deelden we een schaaltje bonbons en namen we allebei een cappuccino. Met vier wijntjes erbij €85 – toch niet duur voor zulk lekker eten.

Ik ben een Weeshuys-fan en kan je echt aanraden om er eens wat te gaan eten. De combinatie van de sfeer, het eten, het gebruik van lokale en veel biologische producten en de passie van de chef en de prijs maakt het voor mij een winnende formule. Reserveren is wel een aanrader, dit kan op de dag zelf vanaf 13.00u.

Het Weeshuys
Assendorperstraat 6, Zwolle
Woensdag t/m vrijdag geopend van: 16:00 uur – 0:30 uur
Zaterdag en zondag geopend van: 13:00 uur – 0:30 uur
038 – 458 17 53


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.