Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
5 juli 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Harsen / Epileren

Er zijn twee bekende mogelijkheden om je wenkbrauwen bij te werken: harsen en epileren. Je kan het ook met touwtjes doen of het laten laseren, maar ik heb het nu alleen even over de meest gangbare methodes.

Bij epileren wordt elk haartje apart weggehaald met een pincet. Het kan nogal lang duren (vooral als je je wenkbrauwen niet elke dag bijwerkt, maar bijvoorbeeld één keer in de twee of drie weken) en – dat vind ik tenminste zelf – het is nogal pijnlijk. Als ik zelf m’n wenkbrauwen epileer verdoof ik het eerst met een ijsblokje. Waarom het zo pijn doet bij mij weet ik niet, ik zal wel een lage pijngrens hebben.

Ik ben zelf afgelopen week naar de schoonheidsspecialiste geweest om m’n wenkbrauwen te laten harsen (dit doe ik altijd als ik naar de schoonheidsspecialiste ga). Ik heb zelf écht een voorkeur voor harsen. Het doet even pijn (de warme hars én wanneer het lapje er af getrokken wordt), maar het gaat echt heel snel en de pijn duurt maar heel even. Het voordeel is dat je zeker weet dat álle haartjes weg zijn (ook de donshaartjes). Ik vind het ideaal voor als ik op vakantie ga, dan weet ik zeker dat ik die week m’n wenkbrauwen niet meer hoef bij te werken!

Toch is epileren voor thuis de beste methode, al heeft Veet nu wel koude was voor het gezicht.

Ik ga hem zelf een keer proberen om te kijken of het werkt. Ik ben zelf niet zo’n fan van harsproducten om zelf te gebruiken (de koude harsstrips voor benen van Veet zijn echt waardeloos), dan betaal ik liever wat meer bij de schoonheidsspecialiste en dan weet ik zeker dat het goed gaat.

Wat doe jij met je wenkbrauwen? Harsen of epileren?
Sorry, there are no polls available at the moment.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.