Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
24 juni 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • anti-eelt
  • hansaplast
  • Review
  • Test
Een MissLipgloss artikel

Hansaplast Foot Expert Anti-Eelt

Het is inmiddels zomer, en het het is dus hoog tijd om weer wat aandacht aan je voeten te besteden! En dat kan heel fijn met de Foot Expert Anti-Eeltproducten van Hansaplast, die ik voor je hebt getest.

Onze voeten zijn niet echt vaak zichtbaar voor de mensen om je heen. Hier in Nederland is het niet vaak weer voor slippertjes of open schoenen, dus over het algemeen heb je alleen thuis blote voeten. Maar toch blijkt uit onderzoek (van Kien in opdracht van Hansaplast) dat 97,5% van de Nederlanders wel aandacht besteedt aan het verzorgen van hun voeten. Gelukkig maar! De grootste ‘problemen’? Eelt en een droge huid. Hansaplast heeft daar een aantal producten voor, die ik heb getest. Enne, inderdaad, Hansaplast heeft niet alleen pleisters, maar ook verzorging. Is het heel erg dat ik dat helemaal niet wist? Oeps…

Dit zijn niet alle Foot Expert producten, je kan alle producten op deze pagina vinden. De producten die ik heb zijn meer bedoelt voor ‘problemen’ zoals eelt en hielkloven. Dit is een nieuwe groep producten binnen de Foot Expert lijn!

Vier op een rij! Repair & Care Anti-hielkloven creme, Anti-Eelt Intensieve Creme, Anti-Eelt Intensief Serum en Anti-Eelt 2in1 Peeling. Tja, niet echt sexy namen en verpakkingen, maar het zijn wel echte probleemoplossers. Geen fancy spul, maar dat is helemaal niet nodig als het goed werkt. De verpakkingen zien er fris en duidelijk uit, en ook wel een klein beetje medisch. Maar dat past wel bij Hansaplast, van oorsprong is het een pleistermerk.

Eerst de Anti-Eelt Intensieve Crème.

Wat informatie op de zijkant, hoe het product werkt.

Nog meer informatie en hoe je het kan gebruiken. Volgens Hansaplast zie je na vier dagen dat je huid zachter en soepeler wordt. Natuurlijk voel je het ook meteen als je het aanbrengt, maar na vier dagen elke dag twee keer gebruiken zie je ook daadwerkelijk verschil.

De bestanddelen. Er zit veel urea in de crème, wat ook groot op de voorkant staat. Eerst een gek feitje: urea is een bestanddeel van.. ons eigen urine! Maar wees niet bang, want het is ontzettend goed voor je huid. Urea (ook wel ureum) zorgt ervoor dat je huid water beter kan opnemen, waardoor het wat weker wordt. Urea zorgt ervoor dat je huid een stuk minder droog wordt, dat schilfertjes verdwijnen, en het vermindert kloven en branderige plekken. Ook houd het de huid soepel en voorkomt het verder uitdroging. Wanneer er vijf tot tien procent urea in een crème zit, heeft het effect. Na een paar dagen merk je het effect van urea op je huid als je het twee keer per dag aanbrengt. 1

Supergoed dus voor je huid! Je ziet het wel vaker in crèmes en huidverzorging. Fijn dat er maar liefst 20% in deze crème zit! Wat zit er verder in? Glycerine, wat je huid ook zacht en soepel maakt. Sodium Lactate verwijdert dode huidcellen en maakt je huid soepel. Cetearyl alcohol is een vette, verzorgende soort alcohol. Verder zit er ook bijenwas in, melkzuur, en ook een beetje minerale olie. Gelukkig niet heel veel. Ik snap bij je voeten wel waarom het er in zit, het legt een beschermend laagje, en in combinatie met die urea zorgt het dan voor een zachte, beschermde huid.

Ik had een hele dikke, volle crème verwacht, maar het zit meer tussen een gel en crème in qua textuur. Het is vrij dun, smeert heel makkelijk uit, trekt vrij snel in en laat mijn voeten meteen heel zacht aanvoelen. Het is wel even wennen om ineens élke dag mijn voeten te verzorgen (dat doe ik normaal niet), maar nu ik elke dag na het douchen en voor het slapen gaan mijn voeten hiermee insmeer merk ik echt dat ze zachter zijn, verzorgder, en dat eelt minder is. Maar het is ook gewoon heel lekker om af en toe te gebruiken hoor, want het maakt je voeten meteen lekker zacht. Als je écht verbetering wilt zien is het wel handig om een aantal dagen achter elkaar te smeren. De Anti-Eelt Intensieve Crème kost €6,49.

Dan de Repair & Care Anti-Hielkloven crème! Speciaal om die kloofjes en groeven op je hielen als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.

Illustratie er bij, zodat je meteen weet wat er bedoeld wordt! Ik heb hier zelf ook last van, heeeel droge hielen met inderdaad ook wat van die kloofjes. Niet zo mooi.

De bestanddelen. Hmmm. Minerale olie (drie keer), wolvet, panthenol (stimuleert de celdeling, zorgt voor een betere vochtigheidsgraad, bestrijd een ruwe en schilferige huid), bisabolol (komt uit kamille en werkt ontstekingsremmend en antibacterieel) en glycerine (zacht en verzorgend voor de huid).

Het is eigenlijk vaseline met wat toegevoegde bestanddelen.

Informatie op het doosje. Volgens Hansaplast activeert dit product het natuurlijke genezingsproces, hydrateert, en het creëert een optimale omgeving voor de genezing van hielkloven. Je weet waarschijnlijk wel dat ik zelf niet graag minerale olie gebruik, maar op de een of andere manier vind ik het op mijn (extreem droge) hielen wel een ander verhaal… Dus ik heb het gewoon gebruikt, een week lang, elke dag.

Dit is de crème. Het is vrij dik, maar smeert wel makkelijk uit en trekt ook – naar mijn verbazing – snel in en maakt de huid meteen wat zachter. Ik merk echt verschil na een aantal dagen, de kloofjes worden minder. Ze verdwijnen niet compleet (daarvoor moet je ook gewoon eelt weghalen met puimsteen of een mesje) maar het wordt zeker een stuk minder! Kost €6,49.

Nog een Anti-Eelt product, een Intensief Serum! Wow, serum voor je voeten? Da’s iets nieuws, cool.

Informatie. Bevat veel urea en melkzuur, en je moet het twee keer per dag op de eeltplekken aanbrengen. Als je heel veel eelt hebt, wel even puimsteen gebruiken. En: er wordt aangeraden ook de Anti-Eelt Intensieve Crème te gebruiken.

De bestanddelen! Veel Urea, ook minerale olie, melkzuur…

Je brengt het direct op de eeltplekken aan met een sponsapplicator. Ik had het liever met een tubetje gezien zodat je het met je vingers kan aanbrengen, dat is toch wat hygiënischer. Het is een heel dun product, echt een serum, maar niet in olievorm. Ik heb het gebruikt in combinatie met de eelt crème, maar merkte niet echt heel erg veel verschil. Dit is mijn minst favoriete product van de Hansaplast lijn! Kost €7,49.

En natuurlijk onmisbaar, een voetscrub! Dit is de Anti-Eelt 2in1 Peeling.

Informatie op de tube. Het bevat twee fases, de peeling fase (puimsteen scrubdeeltjes en zoutkorrels die de ruwe harde huid verwijderen) en de verzorgende fase (de voedende urea en amandelolie verzorgen je huid intensief en maken je voeten zacht).

Wat er in zit! Sodium Chloride is simpelweg tafelzout! Om te scrubben dus. Verder zit er caprylic triglyceride in (een vet zuur), octyldodecanol (een vette alcohol, zacht voor je huid, zorgt voor geur en de substantie), puimsteen (haalt het eelt weg), urea, cacaoboter, bijenwas, amandelolie… Lekkere bestanddelen voor een zachte huid. Het is echt speciaal ontwikkeld voor je voeten met de zouten en puimsteen. Echt niet op je gezicht of ander lichaamsdeel gebruiken dit, daar is het wat te grof en hard voor.

De scrub! Je ziet meteen dat het olie-achtig is.

Dit is een heerlijke scrub. Ik houd er van. Scrubt lekker stevig, voelt lekker aan, zuinig in gebruik en na het afspoelen zijn mijn voeten zó zacht. Als ik ze dan nog insmeer met de Anti-Eelt Crème heb ik heel poezelige voetjes! Als je dat dan een aantal weken zo volhoudt, lekker smeren, lekker scrubben, soms de hielkloven crème gebruiken, dan kan je zo model staan met je voeten voor een reclame voor hippe flipflops 😉 De peeling kost €5,49.

Oh ja, ik heb het nog niet over de geur gehad. Alle producten ruiken hetzelfde, en voor de verandering niet naar mint of eucalyptus. Dat is zo vaak wel het geval met voetverzorging en dat vind ik wel wat saai. Dit ruikt gewoon subtiel fris, ik kan het niet echt thuisbrengen, maar het is gewoon een vrij neutraal subtiel geurtje. Lekker, maar niet super aanwezig. Hoeft ook niet van mij!

Ik had niet gedacht dat ik de producten zo fijn zou vinden! Als ik je producten mag aanraden, zou ik vooral voor de Anti-Eelt Creme gaan in combinatie met de Anti-Eelt Peeling. De producten zijn kwalitatief goed, doen hun werk, zitten in praktische verpakkingen en zijn niet al te duur, variërend van €5,49 tot €7,49. En gewoon bij elke drogist te koop!

1 http://www.apotheek.nl/Medische_informatie/Medicijnen/Medicijnen/ureum_op_de_huid.aspx?mId=10698&rId=355

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.