Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
6 november 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Hannah Cleansing: Cleansing Milk, Sensitive Skin Lotion & Vitamin Complex

P1170207Zoals je wel weet gebruik ik regelmatig producten van hannah en de laatste tijd heb ik een paar van die producten vast in mijn dagelijkse routine zitten (die video kan je hier bekijken). Vandaag review ik twee reinigingsproducten van hannah, de Cleansing Milk en de Sensitive Skin Lotion, samen met een product waar ik al een poosje fan van ben, de Vitamin Complex.

hannah Cleansing Milk

P1170208

Eerst de Cleansing Milk. Het is niet mijn favoriete manier van reinigen – ik gebruik namelijk het liefst een licht schuimende reiniger in combinatie met mijn Clarisonic (een elektrische reinigingsborstel). Voordat ik mijn Clarisonic had, heb ik de Cleansing Milk ongeveer een maand gebruikt. Het is een reinigingsmelk en ik ben altijd van mening dat reinigingsmelk de meest veilige en zachte manier is om je huid te reinigen. Het is zacht, geschikt voor de gevoelige huid, heeft geen zeep, laat je huid niet droog achter; als je niet weet wat je op je gezicht moet gebruiken qua reiniging, is een milk (bijna) altijd goed.

De hannah Cleansing Milk zit in een witte pompflacon en kost €17,75 voor 50ml

Bestanddelen:

Aqua, Paraffinum Liquidum, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Phenoxyethanol, PEG-40 Castor Oil, Persea Gratissima Oil, Propylene Glycol, Carbomer, Dimethicone, Sodium Cetearyl Sulfate, Ceteareth-12, Parfum, Cucumis Sativus Juice, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide, 2-Bromo-2-nitropropane-1,3-diol, Benzyl Alcohol, Glucose, Tilia Cordata Flower Extract, Coumarin, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Benzoate, Linalool, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Chamomilla Recutita Flower Extract, Sorbitol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate
 
Dit is wat hannah zegt over hun Cleansing Milk:
 
 • hydrofiel (hydrofiel betekent ‘iets dat van water houdt’; het mengt dus zeer goed met water en is ook in water oplosbaar)
 • pH-regulerend
 • Verzachtend
 • Verhoging opnamevermogen
 • Egaliserend t.a.v. het huidoppervlak
 • Kalmerend
 • Makkelijk in gebruik

Om het verstoren van de natuurlijke beschermmantel van de huid te voorkomen, dient een reiniging zoveel mogelijk overeen te komen met de huideigen lipiden respectievelijk pH-waarde. Daarnaast hoeft een reiniging niet de huid binnen te dringen, omdat zij alleen gebruikt wordt voor de oppervlakkige behandeling van gezicht of lichaam. Door verkeerde, te sterke reiniging, wordt de huid droger, trekt meer en wordt de natuurlijke beschermlaag aangetast. De Cleansing Milk is geschikt voor de meest gevoelige huid en reinigt de huid uiterst zacht, maar tevens intensief. Dankzij de hydrofiele samenstelling laat deze rijke milk zich, na het aanbrengen en verdelen ervan over uw huid, gemakkelijk met water vermengen en spoelt u deze daarna eenvoudig af. Verwijder de Cleansing Milk bij voorkeur met een vochtig en warm microwavekompres. Hierdoor blijft de hoornlaag van uw huid in tact. Het resultaat is een zijdezachte, comfortabel aanvoelende en perfect gereinigde huid die ontdaan is van make- up, overtollig talg en andere onzuiverheden. Na het gebruik van de Cleansing Milk is het noodzakelijk om de Sensitive Skin Lotion of Active Lotion te gebruiken. Bij waterproof (oog)make-up wordt bij voorkeur de Cleansing Oil gebruikt.

Hoe ik reinigingsmilk altijd gebruik:

 • ik verwijder eerst mijn oogmake-up met een speciale oogmake-up remover
 • dan pak ik wat reinigingsmilk en dat masseer ik in over mijn droge gezicht; hier neem ik even de tijd voor
 • ik maak mijn handen nat, masseer het nog even in en spoel de milk daarna van mijn gezicht af
 • ik eindig met een lotion (ook wel tonic) en daarna Vitamin Complex, waarvan je hierna de reviews kan lezen

P1170209

Uit dit praktische pompje komt de cleansing milk.

P1170211

Ik vind het een erg prettige reinigingsmilk. Reinigt heel erg goed en voelt vooral onwijs zacht aan op mijn huid. Verdeelt makkelijk, is vrij dun en is makkelijk af te spoelen met water. Mijn gezicht reageert hier op geen enkele manier op, alleen dat het prettig en gehydateert aanvoelt na het afspoelen, niet droog of trekkerig.

hannah Sensitive Skin Lotion

Een lotion of tonic gebruik je na het reinigen (met een milk, of met een ander reinigingsproduct), om de huid helemaal schoon te maken en om de pH waarde van je huid weer in balans te laten komen. Vroeger werd wel eens beweer dat je poriën er van zouden sluiten, maar inmiddels heb ik geleerd dat porien niet open en dicht kunnen gaan. Wel kunnen je porie gedurende een langere tijd kleiner worden, en minder zichtbaar. Door goede producten te gebruiken, en goed te reinigen.

Tonic of lotion gebruik ik elke dag en inmiddels ben ik aan mijn tweede verpakking van de hannah Sensitive Skin Lotion, ik ben gek op dit spul.

De Sensitive Skin Lotion kost ook €17,75 voor 50ml

Bestanddelen:

Aqua, Glycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Aloe Barbadensis Flower Extract, Hamamelis Virginiana Extract, Phenoxyethanol, Propylene Glycol, Alcohol Denat., Cucumis Sativus Juice, Benzoic Acid, Parfum, Dehydroacetic Acid, 2-Bromo-2-nitropropane-1,3-diol, Bisabolol, Tetrasodium EDTA, Benzyl Alcohol, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide, Coumarin, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Benzoate, Linalool, Sodium Benzoate, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Potassium Sorbate

Dit is wat hannah zelf zegt over hun Sensitive Skin lotion:

 • PH-regulerend
 • Verfrissend
 • Reinigend
 • Zuiverend
 • Weerstandsverhogend

Na het reinigen met de Cleansing Milk kunt u voor de normale, gevoelige of geïrriteerde huid Sensitive Skin Lotion zonder alcohol gebruiken. Met deze ultrazachte en verfrissende lotion kalmeert de huid voelbaar en de structuur van uw poriën wordt zichtbaar verfijnd. Hierdoor ervaart u direct een natuurlijke frisheid en onthult u een stralend frisse teint. Daarnaast verhoogt deze lotion de weerstand van de natuurlijke beschermlaag van uw huid. Breng de Sensitive Skin Lotion aan op een wattenschijfje. Reinig de gehele huid door deze van het midden naar de buitenkant van het gezicht af te nemen. Deze lotion is tevens zeer kalmerend wanneer u deze met de handen aanbrengt en inmasseert. Ook is de Sensitive Skin Lotion zeer geschikt voor het maken van een kalmerend oogkompres bij opgezwollen, branderige of vermoeide ogen of bij de behandeling van wallen en/of kringen onder de ogen

Wat ik zelf heel erg prettig vind aan deze lotion is dat ‘ie enorm zacht voor mijn huid is. Ik merk op geen enkele manier irritatie, maar ook geen plakkerig of oncomfortabel gevoel na gebruik. Het geeft een fris en schoon gevoel en laat op geen enkele manier iets achter op mijn gezicht, het reinigt juist en haalt alle laatste restjes make-up, viezigheid en reiniger van mijn gezicht af. De lotion is zuinig in gebruik – ik heb er twee, bijna drie maanden mee gedaan bij tweemaal daags gebruiken – en ik ben nu met mijn tweede fles bezig. Ik heb veel soorten lotions gebruikt maar dit is de eerste die ik trouw blijf gebruiken.

hannah Vitamin Complex

P1170213

Vitamin Complex heb je al meerdere keren voorbij zien komen op MissLipgloss.nl, ik ben totaal dol op dit spul. Sowieso ben ik gek op gezichtssprays: ze werken lekker verkoelend, zijn ook te gek na het aanbrengen van make-up (het maakt het minder poederig, meer stralend en make-up blijft er langer door zitten) en Vitamin Complex is ook gewoon heel erg goed voor je huid. Ik heb altijd een klein flesje VC bij me en heb ook een grote back-up staan. Inmiddels gebruik dit nu een half jaar en ik ben er verzot op. Bij dagelijks twee keer gebruiken doe ik er ongeveer drie maanden mee, maar het zal verschillen per persoon (hoe vaak je sprayt).

€33,50 voor 50ml

De bestanddelen:

Aqua, Alcohol Denat., Betaine, Glycerin, PEG-35 Castor Oil, Ethylhexylglycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, VP/VA Copolymer, Aesculus Hippocastanum Extract, Parfum, 2-Bromo-2-nitropropane-1,3-diol, Polysorbate 20, Tocopherol, Benzyl Alcohol, Coumarin, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Butylphenyl Methylpropional, Calcium Pantothenate, Inositol, Linoleic acid, Retinyl Palmitate, Benzyl Benzoate, Linalool, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Biotin, Citric Acid

Wat hannah zegt over Vitamin Complex:

 • Hydraterend
 • Voedend
 • Verzorgend
 • Effectiever crèmegebruik
 • Matterende invloed

Vitamin Complex is een intensieve vochtherstellende gezichtsspray voor de huid met daarin een hoge dosering in olie oplosbare vitamines A, E en F, alsmede intensief vochtregulerende ingrediënten. Dit zijn vitamines die daadwerkelijk dóór de huid heen kunnen dringen, om vervolgens de diepere huidlagen te bereiken en daar voor extra vitaliteit zorgen! Naast het toevoegen van belangrijke vitamines, zorgt deze spray voor een intensieve instant hydratatie en voeding van de huid. Een vochtarme huid bindt geen lipiden en vanwege de intensieve hydratatie die het Vitamin Complex teweeg brengt, zal de huid daarna een crème beter opnemen en heeft beduidend minder qua product nodig. Bij dagelijks gebruik na het reinigen en voor het aanbrengen van een crème, geeft het Vitamin Complex de huid direct een comfortabel en verfrist gevoel en zorgt voor een opvallend stralende teint. Deze unieke spray vormt een verfrissende multivitaminecocktail voor de huid!

Wat ik te gek vind aan Vitamin Complex is ten eerste het verfrissende gevoel. Heerlijk om het ’s ochtends en ’s avonds na gebruik van de lotion te gebruiken, en voor ik aan de slag ga met serums en dag- of nachtverzorging. Maar ook lekker in mijn tas voor onderweg, of na het aanbrengen van mijn make-up. Mijn huid knapt hier van op, ik heb het gevoel dat verzorging beter wordt opgenomen en dat mijn huid een boost krijgt. Mijn huid is stralender, voelt goed aan.

Eerst had ik mijn twijfels bij Vitamin Complex vanwege de alcohol die er in zit. In principe vermijd ik dat in gezichtsverzorging, maar na een half jaar kan ik concluderen dat ik voor VC echt een uitzondering maak. Omdat ik toch wel wilde weten waarom er nu zoveel alcohol in Vitamin Complex zit, heb ik dit gevraagd bij hannah. Hannah ontwikkelt en ontwerpt haar producten helemaal zelf, dus ik kreeg een goede uitleg:

“Zoals je misschien weet zijn de, in de Vitamin Complex aanwezige, vitamines in olie oplosbaar en kunnen alleen deze vitamines getransporteerd worden in de diepere huidlagen. Deze in olie oplosbare ingrediënten uit het Vitamin Complex zijn opgelost in alcohol, waarmee een zo groot mogelijke stabiliteit verkregen wordt. Doordat de Vitamin Complex bij gebruik verneveld wordt op de huid, verdampt een groot gedeelte van de alcohol al tijdens dit gebruik. De intensieve werkstoffen blijven dan over om hun huidverbeterende werking op de huid uit te voeren en het transport van hierna aangebrachte producten te stimuleren.

Vanzelfsprekend is het in dit geval niet mogelijk om de in olie oplosbare vitamines in olie te verpakken. Dit zou het product drastisch veranderen, waardoor de intensieve hydraterende functie in het nauw komt.

Het lijkt overigens (omdat alcohol als tweede genoemd wordt op de incilijst) dat het overgrote gedeelte van het product uit alcohol bestaat, maar dat is absoluut niet zo. Verreweg het grootste gedeelte van het product is gereserveerd voor hydraterend vocht. Door dit te combineren met de (in alcohol opgeloste) werkstoffen ontstaat een unieke en intensieve manier om de huid optimaal te hydrateren en te voorzien van een vitamine boost.

Uiteraard willen wij hierbij wel graag aangeven dat de Vitamin Complex het beste gecombineerd kan worden met een crème. Dit omdat de huid niet alleen dorst heeft (hydratatie met de Vitamin Complex), maar ook honger (voeding uit de lipidenfractie van een crème).”

Natuurlijk moet je altijd zelf ervaren hoe een product werkt, maar Vitamin Complex werkt bij mij alles behalve uitdrogend (een eigenschap van alcohol). Mijn huid gaat er juist van glanzen (op een goede manier) en stralen en het gebruik van Vitamin Complex in de ochtend en avond is bij mij echt een vaste routine geworden. Ik merk echt verschil en gebruik het met veel plezier.

P1170214

Ik hoop dat ik je op deze manier zo uitgebreid mogelijk heb kunnen vertellen over deze drie voor mij geweldig werkende hannah producten. Ik ben vooral groot fan van de lotion en Vitamin Complex, voor mij dagelijks twee keer vaste prik en gaan absoluut mee in mijn toilettas. Van beide heb ik al verpakkingen opgemaakt en dat zegt een hoop, dat gebeurt niet zo vaak bij mij door de vele producten die ik graag wil testen.

Voor mijn blog krijg ik zoals je waarschijnlijk weet veel producten opgestuurd en veel zet ik in een kast neer om later te testen. Er zijn een paar soorten producten waar ik echter meteen mee aan de slag ga, die meteen in mijn kastjes belanden, waar ik meteen foto’s van maak. Dat is bijvoorbeeld zo als ik nieuwe hannah producten binnenkrijg. Ik neem ze meteen in gebruik, ik ben door de jaren heen echt van dit merk gaan houden. En ik krijg er niet voor betaald dit te zeggen, wink wink. Niet van alle producten ben ik fan hoor, dat heb ik ook al wel eens laten zien, maar ik heb echt een aantal favorieten waaronder deze producten.

hannah producten zijn via hannah huidcoaches te koop, en online.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.