Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
26 juni 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • afrowinkel
  • budget
  • haar
  • haarmasker
Een MissLipgloss artikel

Hair Mayonnaise review

De RaRa van deze week was inderdaad Hair Mayoannaise! Een legende op haarverzorgingsgebied, dat is Hair Mayonnaise. Een product dat door vele vrouwen al de hemel in werd geprezen op sites als MakeUpAlley. En goedkoop, iets meer dan acht euro voor een megapot van een halve kilo. Ik moest het weten: is dit nou dé Holy Grail als het gaat om haarverzorging? Miss Lipgloss neemt zo’n bewering natuurlijk niet klakkeloos aan. Ik haalde een pot bij de afrowinkel en ben aan het testen geslagen.

Een megapot van bijna een kilo kost €8,45. Niet duur voor een masker dat een wondermiddel lijkt te zijn. De substantie is net als mayonaise, misschien iets meer vloeibaar. De kleur is geel-oranje en er zitten wat donkere stipjes in. Wat dat is, weet ik niet. Het ruikt enorm naar zonneverzorgingsproducten! Het doet me denken aan vakanties van vroeger. Vroeger, toen de zonnebrandproducten nog zo’n typisch zonnebrand-geurtje hadden. Daar ruikt dit product naar. Ik vind het wel lekker, niet storend, maar de geur is wel erg aanwezig. Zelfs twee dagen na het wassen – zelfs als je het nog een keer hebt gewassen met shampoo – ruik je deze geur nog.

Het werkt heel simpel. Je wast eerst je haar, dan pak je een klein handje van de Hair Mayonnaise. Dit verdeel je over je haar, dan kam je het door, bedek je het – ik doe dat met een douchemutsje maar het kan ook met aluminiumfolie – en laat je het zo’n vijftien minuten intrekken. Het kan natuurlijk ook korter als je niet zo gek veel tijd hebt, maar de werking is natuurlijk optimaal als je het lang laat intrekken.

Dan spoel je het uit, droog en style je je haar op de manier die je gewend bent. Eerst dacht ik: wow. Dit werkt écht. Normaal is mijn haar vrij pluizig wanneer ik het ga fohnen na het douchen, ook als ik serum gebruikt. Vooral het blonde deel van mijn haar is erg droog. Wanneer ik Hair Mayonnaise heb gebruikt, is dat absoluut niet zo. M’n haar is superglad en glanzend en ziet er enorm gezond uit.

It’s so shiny! Ik was heel erg blij en dacht meteen ‘dit is echt een geweldig product.’ M’n haar voelde ook niet vet aan, terwijl ik daar vooraf een beetje bang voor was. Maar de volgende dag was het ineens wél vet. En toen ik m’n haar had gewassen met shampoo en niet de Mayonnaise had gebruikt, was het de dag ernaa wéér vet. Terwijl ik normaal gesproken m’n haar maar twee a drie keer in de week was…

Dit masker is dus heel erg fijn, het maakt je haar superglanzend, gezond en mooi, maar is ook net iets te vet voor mensen die geen afrohaar hebben. Natuurlijk kan het prima als je geen problemen hebt met dagelijks je haar wassen, maar ik vind het wel erg jammer. Dit is dus een masker dat ik alleen ga gebruiken als m’n haar echt even een ‘recovery’ nodig heeft, bijvoorbeeld na chloor, veel zon of een verf(bleek)beurt. Zeker niet iets wat ik wekelijks ga gebruiken.

Hair Mayonnaise kost €8,45 voor een pot van bijna 500 gram en is te koop bij afrowinkels. Ook bij de Etos is dit product te koop, maar voor maar liefst €6 duurder… Check dus absoluut de afrowinkel.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.