Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
1 januari 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • Persoonlijk
 • privé
Een MissLipgloss artikel

Goede voornemens 2010

Ik zei laatst heel stoer dat ik niet aan goede voornemens doe. Maar toch bedacht ik me dat er wel wat dingen zijn die ik nog wil veranderen. Gisteren maakte ik een lijstje die ik met jullie wil delen! En natuurlijk wil ik jullie goede voornemens ook horen!

 • 1. Mijn streefgewicht van zestig kilo bereiken. Ik ben al een heel eind natuurlijk, maar in 2010 wil ik het echt gaan ‘afmaken’. Voor het eerst in mijn leven ga ik een ‘dieet’ echt helemaal afmaken. (Slaagkans: 100%)
 • 2. Niet meer doelloos op internet. Ik heb altijd – echt altijd – wanneer ik iets moet doen op mijn laptop (iets voor school, of iets voor de site) dat ik eerst uren andere dingen zit te doen. Doelloos. Op andere sites hangen, fora bezoeken, Twitteren, mailen. Echt heel irritant, want daarna voel ik me heel moe en slap en dan heb ik geen puf meer om dat te doen wat ik moest doen. Ik heb gedacht om te stoppen met dingen als Hyves en Twitter, maar ik weet dat ik dan andere dingen ga zoeken om doelloos te doen.
  Stom he? Daar ga ik mee stoppen. Dat wordt wel moeilijk, maar het moet kunnen. (Slaagkans: 80%)
 • 3. Veel steden bezoeken en minivakanties doen. Heerlijk vind ik het én superleuk, dus ik ga meer short breaks doen! Het hoeft niet veel geld te kosten, met school kan het makkelijk en mijn vriendinnen houden er net zoveel van als ik. Steden die ik in 2010 nog wil bezoeken: Parijs, Dublin, Barcelona, Reykjavik en Kopenhagen. En natuurlijk New York, waar ik eind januari heen ga! Ik wil ook nog graag naar Londen in 2010. (Slaagkans: 90%)
 • 4. Mijn mail beter op orde houden. Ik spaar mail vaak ‘op’ zodat ik in één keer al mijn nieuwe mails beantwoord. Alleen belangrijke mails doe ik meteen. Ik ben daar niet zo goed in en vaak duurt het twee weken voor ik een keer terugmail. Pure laksheid. Dat ga ik ook anders doen in 2010. (Slaagkans: 100%)
 • 5. Uit huis gaan. 2010 wordt het jaar dat ik waarschijnlijk op mezelf ga! Samen met een vriendin van mij, Marije. We zijn op zoek naar een appartement in Zwolle met twee slaapkamers. Nog niks gevonden tot op heden, dus als iemand iets weet, lemme know! (Slaagkans: 70%)
 • 6. Meer filmpjes voor MissLipgloss.nl. Ik merk dat jullie filmpjes enorm leuk vinden, vorige week met Kerst konden jullie je hart ophalen hier op de site met al die filmpjes die ik toen opnam! Vaak heb ik er geen tijd/zin voor wanneer ik gewoon naar school ga, maar ik ga mijn best doen om minimaal een keer in de week een filmpje online te zetten. (Slaagkans: 80%).
 • 7. Werken op mijn werkplek en niet aan de keukentafel of op de bank of in bed. Ik heb een MacBook en ik heb gauw de neiging om de gezelligheid op te zoeken en beneden te gaan zitten, of lekker knus in bed. Maar ik merk dat mijn rug daar niet zo blij van wordt… En dus ga ik in 2010 wanneer ik aan het werk ben voor de site of voor mijn studie, boven aan mijn bureau met bureaustoel zitten (Slaagkans: 90%)
 • 8. Als laatste: mijn manuscript voor chicklit afschrijven. Mijn grote droom: mijn eigen boek(en) bij de boekhandel. Ik ben dol op schrijven en afgelopen zomer begon ik met een manuscript voor een chicklit. Al eerder begon ik er één, maar ik kwam niet verder dan twintig pagina’s omdat ik het verhaal niet zo tof vond. Maar nu, bij mijn nieuwe verhaal, ben ik er van overtuigd dat ‘ie leuk is, gelukkig heb ik een paar proeflezers die lekker kritisch zijn maar ook enorm enthousiast. Op dit moment heb ik 42 pagina’s geschreven (17.851 woorden) en ik wil eigenlijk elke dag 2.500 woorden schrijven minimaal (slaagkans: 90%).

Wat zijn jullie goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Bij deze wil ik jullie ook meteen een gelukkig 2010 wensen. Een schone lei, een nieuw begin! Ik hoop dat al jullie dromen uitkomen en dat dit het beste jaar ever wordt.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.