Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
8 mei 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • afhalen
  • budget
  • eBay
  • glitternagellak
Een MissLipgloss artikel

Glitternagellak verwijderen? Nail soakers!

P1130254Glitternagellak verwijderen: de hel. Ik liet al eens in een filmpje zien hoe je het klusje wat makkelijker maakt, maar wat eigenlijk nog veel makkelijker is: nail soakers! Dit zijn een soort ‘bakjes’ waar je nagellakremover doet en die je vervolgens om je vingertoppen schuift. Even laten weken en je glitternagellak valt er vanzelf af. En dat voor €2,15!

P1130252

De nail soakers zien er grappig uit. Het transparante deel is waar je de nagellakremover in giet, het roze deel is van een soort siliconen gemaakt. Wanneer je je vinger er in schuift, is dit ‘waterdicht’, als je je vingers weer rechtop houdt, zal je nagellakremover er niet uit lopen.

  P1130255

Een nail soaker.

P1130256

Zo kan je het rubbertje er af halen, als je aan het einde de nagellakremover weg wilt gooien. Het is makkelijker om de nagellakremover er in te gieten met het rubbertje er op, het is namelijk nog best lastig om deze er goed op te krijgen, en dan kan je remover morsen. Dit kan voor nare vlekken op meubels en kleding zorgen, dus ik giet het er gewoon in door het gat in het roze deel.

P1130257

Je giet dus gewoon wat nagellakremover in de bakjes, zoveel dat je hele nagel er in zit. Je kan hiervoor het beste nagellakremover mét aceton gebruiken. Normaal gesproken raad ik dat af, omdat aceton je nagels en nagelriemen uitdroogt, maar voor glitternagellak heb je nu eenmaal wat zwaarder geschut nodig. Koop dus gewoon de goedkoopste fles remover die je kan vinden (voor een euro heb je er één), want je hebt toch wel vrij veel nodig. Gebruik je verzorgende en duurdere remover voor het verwijderen van gewone manicures zonder glitter.

P1130258

P1130261

Stap 1: de soakers vullen met nagellakremover.

P1130265

Vingers erin!

P1130267

Een minuutje (of iets langer voor echt hardnekkige glitterlak) laten zitten en dan er af halen. Met een watje kan je dan zo de nagellak eraf wrijven in één beweging.

P1130269

Tja, droge nagels en nagelriemen, maar met wat verzorging is dat zo weer opgelost.

Het ziet er een beetje gek uit, maar het werkt prima! Je nagelriemen drogen er wel van uit en na het soaken kan je ze wel even wat extra vertroetelen met wat verzorging (olie of crème) en gebruik ook een hydraterende lak op je nagels. Of je nou je nagels op deze manier in de aceton hebt of met een watje (dus op de manier hoe ik in mijn filmpje laat zien), qua uitdroging komt het op hetzelfde neer, en dit is eigenlijk veel makkelijker. Minder gesmeer!

Edit: je kan de nagellakremover opnieuw gebruiken als er geen nagellak of glitter in de remover is achtergebleven. Gewoon teruggieten in het flesje! Je kan natuurlijk ook nagel voor nagel in één soaker doen, dat werkt ook, maar kost natuurlijk wel wat meer tijd.

Ik heb de nail soakers op eBay gekocht, voor $2,79, wat neerkomt op €2,15. Dit was inclusief verzendkosten. Je kan ze hier bekijken, maar ik weet niet hoe lang dit product nog op eBay staat. Als je op eBay zoekt op ‘nail soakers’ vind je ze vanzelf! Op Marktplaats vind je ze ook als je dat prettiger vindt, maar voor veel meer geld, vanaf ongeveer €8. In de winkel heb ik ze zelf nog niet gevonden, eBay is het makkelijkst en het goedkoopste!

Zoek je dus een nog makkelijkere oplossing om van je glitternagellak af te komen? Nail soakers it is!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.