Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
20 juli 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Gilette Venus & Olaz

0000Ik ben nooit zo veeleisend geweest wat scheermesjes betreft. Als ’t snel en makkelijk mijn benen glad maakt, vond ik alles prima. Alle wegwerpsoorten heb ik geprobeerd en ik had altijd een favoriet. Sinds een paar maanden ben ik echter nogal om en gebruik ik Gilette Venus & Olaz met verzorging en scheergel in het scheerkopje.

 

P1150461

Gilette Venus & Olaz scheermes + mesje €15,99

Gilette Venus & Olaz navulling met drie mesjes €16,99

Gilette Venus & Olaz Scheergel €4,99

Begin dit jaar alweer kreeg ik het setje met het scheermes en scheerschuim in huis en omdat een scheermes altijd welkom en handig is, ben ik deze gaan gebruiken. Ik nam het mes mee op vakantie en dat vond ik super handig: geen scheergel of -schuim nodig, gewoon lekker gáán met alleen het mes. Ik had wat extra mesjes en kocht laatst zelf weer een nieuwe set mesjes, dat geeft wel aan hoe prettig ik de Gilette Venus & Olaz scheermesjes vind, anders had ik gewoon weer goedkope wegwerp varianten gekocht.

Anyhow, eerst maar eens vertellen wat Gilette Venus & Olaz nu precies inhoudt: het is een Venus scheermes met vijf vlijmscherpe mesjes én twee ‘verzorgende’ strips boven en onder het mesje. De ene ‘strip’ is scheergel, de andere ‘strip’ is hydraterend en verzorgend voor je huid. Je kan het mesje net zo gebruiken als gewone scheermesjes: over je natte huid halen.

P1150464

Het handvat van het scheermes ligt heel erg prettig in de hand. Het is gemaakt van flexibel en stevig rubber waardoor deze niet uit je hand vliegt tijdens het scheren. Ik moet zeggen dat dit toch wel echt verschil maakt tijdens het scheren, het houdt gewoon veel beter vast! Met een hard plastic wegwerpmesje is het toch wat lastiger de grip te bewaren.

P1150466

P1150467

Welke strip precies wat doet weet ik niet exact, maar volgens mij is de bovenste strip de scheergel en de onderste strip de hydraterende. Tijdens het scheren geven beide strips product af, wat op je huid belandt. Zo hoef je praktisch geen scheerproduct te gebruiken. Nu moet ik zeggen dat ik dat bijna nooit doe – oké, soms een beetje haarconditioner om mijn huid en haartjes wat gladder te maken en het mes lekker over mijn huid te laten glijden – en dit werkt toch wel een stuk prettiger. Het glijdt veel beter over de huid en scheert gewoon fijner!

P1150471

Ik kocht zelf een navulling met drie mesjes. Ik deed zo’n vier maanden met één mesje, maar ik ben ook zo iemand die veel te lang met een bot mesje doet… Een navulling met drie mesjes kost €16,99, ik vind dat toch altijd wel een lieve duit. Nu doe je ook wel echt lang met zo’n mesje en praktisch gezien heb je geen scheergel nodig, al kan dat natuurlijk wel als je dat graag wilt.

P1150472

Deze kopjes kan je dus ook op andere Venus scheersystemen gebruiken! Handig om te weten, ik wist dat helemaal niet.

P1150473

Informatie op de achterkant van het doosje.De strips helpen de vochtbalans van je huid aan te vullen terwijl je scheert. De scheergelkussentjes helpen je huid hydraterend te houden (dat is geen goede zin, Olaz!) voor minder uitdroging.

P1150474

Dit zijn de bestanddelen van de ‘kussentjes’. De hydraterende bar is inderdaad verzorgend, er zitten bestanddelen als glycerine en mangosteen boter in!

P1150476

In deze pakketjes zitten de mesjes. Goed verpakt, zo kan je ze handig meenemen, op vakantie bijvoorbeeld.

P1150468

Gilette heeft ook deze speciale Olaz scheergel. Gilette & Olaz geven zelf al aan dat je het mesje prima zonder scheergel kan gebruiken, dus je kan deze scheergel in combinatie met andere mesjes gebruiken. Of juist gewoon met het Olaz mesje als je toch liever een scheergel gebruikt. Ik gebruik meestal goedkope haarconditioner als ‘scheergel’ omdat dat voor mij prima werkt en heb ik geen tijden échte scheergel gebruikt, dus dat was leuk om te testen!

Deze grote bus Gilette Satin Care Olaz Sensitive kost €4,99.

P1150469

Dit zijn de bestanddelen van de scheergel. Veel ingrediënten die je huid en haar een beetje zacht en week maken om het scheren makkelijker te maken.

P1150470

Uit dat kleine gaatje komt de scheergel…

P1150483

P1150483b

En het is blauw! Wow, op een of andere manier had ik dat niet verwacht! Omdat de kleurstelling van de Gilette x Olaz producten wit met een soort goudtint is, had ik dat verwacht. De gel is eerst blauw van kleur, maar als je het uitsmeert over een natte huid…

P1150486

…dan krijg je een heel vol en rijk schuim. Dit scheert erg prettig en nu snap ik weer waarom mensen scheergel gebruiken. Het blijft vrij lang op de huid zitten, je spoelt het niet meteen weg er wat water op drupt en het maakt mijn huid en haartjes lekker zacht. Het is niet nodig met het Gilette Venus scheermesje en daar gebruik ik hem dan ook niet mee, maar met andere mesjes vind ik het wel erg prettig werken.

P1150488

Of natuurlijk als die ‘kussentjes’ op zijn! Na een tijdje gebruiken zullen de verzachtende deeltjes van het scheermesje afgaan en dan houd je dit over. Je kan hier nog prima mee verder scheren want je mesjes blijven langer scherp.

P1150489

Ik heb zelf een aantal maanden met dit mesje gedaan, maar het verzorgende deel was er wel een stuk eerder af, ik denk na drie of vier weken. Je kan het mesje vanwege die verzorgende kussentjes het beste buiten je douche bewaren, anders smelten ze er eerder af en dat is zonde.

P1150477

Snapte ik eerst nooit zo goed waarom mensen veel meer geld uitgaven aan een duurder scheersysteem, nu doe ik het zelf. Deze Gilette Venus & Olaz mesjes vind ik ontzettend goed werken en ik ben echt heel enthousiast. Het énige nadeel vind ik dat het mesje met opzetstukje wat lastig mee te nemen is in een toilettas wanneer je weggaat. Ik doe een plastic zakje om het mesje heen zodat de kussentjes niet uitsmeren over de hele inhoud van mijn toilettas. Het zou wel praktisch zijn als Gilette hier een soort plastic kopje voor had, om hem te beschermen.

P1150481

De Gilette Venus & Olaz producten zijn bij de drogist te koop.

Gilette Venus & Olaz scheermes + mesje €15,99

Gilette Venus & Olaz navulling met drie mesjes €16,99

Gilette Venus & Olaz Scheergel €4,99


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.