Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
31 augustus 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • benen schuren
  • jurkje
  • Review
  • schurende benen
Een MissLipgloss artikel

Getest: oplossingen tegen schuren benen deel 1

P2050903In de zomer draag ik bijna nooit jurkjes, terwijl ik ze in het najaar dolgraag draag met een panty of maillot. Waarom dan niet in de zomer? Nou, mijn bovenbenen schuren tegen elkaar aan. Dat voelt eerst vervelend, maar ik krijg uiteindelijk schaafplekken en dat doet serieus pijn. Niet oké, dus ben ik naar aanleiding van een instagram post nu een aantal oplossingen voor dit probleem aan het testen!

Ik verdeel de tests over een paar blogposts omdat het er nogal veel zijn, maar ook omdat het nú lekker weer is en je de tips dan nog voor deze zomer kan gebruiken. Natuurlijk heb je er ook wat aan voor komende vakanties of volgend jaar zomer. En natuurlijk even duimen dat we nog een mooie nazomer krijgen.

2

Goed, naar het probleem: de schurende bovenbenen. Zoals ik al zei draag ik in het najaar als het wat kouder is graag jurkjes. Met panty of maillot. Dan heb ik nergens last van. Maar zodra het lekker weer wordt en de blote benen uit de broeken en panty’s komen, kan ik geen jurkjes meer aan. Nu had ik jaren geleden een benencomplex, ben ik daar overheen, kom ik erachter dat mijn bovenbenen tegen elkaar aan schuren en dat dat dus echt verrekte pijn doet.

Ik dacht: jammer dan. Dan maar geen jurkjes in de zomer. Dan maar luchtige broeken, jumpsuits, dat soort dingen. Ik schaamde me er voor. Ik voelde me altijd dik als ik op vakantie in een warm land in bikini liep en die bovenbenen tegen elkaar aan voelde schuren. Nog vervelender in combinatie met zand of zeezout, trouwens 😉

Daar kwam het moment dat ik werd uitgenodigd om naar New York Fashion Week te gaan om backstage te spieken bij MAC en Moroccanoil. Super vet. Even later appte ik Debbie, die al een keer is geweest, met de vraag: wat trek ik aan?! Ze gaf wat leuke en mooie opties en ik besloot dat ik graag jurkjes aan wilde. Maar in september kan het bloedheet zijn in New York. Ik vroeg dus ook: ‘Heb jij last van schurende bovenbenen? En wat doe je daar dan tegen?’ Het antwoord was: ultradunne Spanx. Goed, die ging ik bestellen.

Toen postte ik dit op Instagram:

En ik was meteen overdonderd door de hoeveelheid reacties. Wat hebben veel vrouwen hier last van! En wat wordt hier weinig over gepraat! Ik hoor hier nooit iemand over. Ik kreeg zoveel tips en adviezen dat ik besloot het een en ander te gaan testen én om hier over te bloggen – blijkbaar ben ik dus echt alles behalve de enige. Er zijn talloze opties. Cremes, broekjes, afgeknipte maillots of panties, bandalettes… Vandaag behandel ik een paar opties: broekjes en twee cremes.

NIVEA Q10 Plus Verstevigende & FIguurcorrigerende Shorty

P2050905 Al even geleden probeerde ik dit NIVEA broekje, voluit de NIVEA Q10 Plus Verstevigende & FIguurcorrigerende Shorty. €19,99* Deze is vooral bedoeld om je figuur te corrigeren en om celullite tegen te gaan, maar ik droeg hem vooral als broekje tegen het schuren. Dit was geen succes. Maar echt helemaal niet. Als ik hem net aan heb, zit het lekker. Het drukt m’n buik nog een beetje plat en het duwt m’n billen een beetje omhoog en het zit stevig rondom mijn benen. Maar zodra ik één stap zet, rollen de pijpjes omhoog en de bovenkant naar beneden. Waardoor er een rollade-effect ontstaat. Dat zit vervelend, ziet er niet uit en werkt dus averechts. Wat een onding.

Hunkemöller Corrigerende Hoge Broek

P2050908

  Hunkemöller Corrigerende Hoge Broek, €19,99  

Dit ziet er meteen al beter uit: een veel hogere taille en langere pijpjes. Dit broekje is van heel stevig materiaal gemaakt en zit aardig strak. Dat moet, het is namelijk bedoeld als een corrigerend broekje, dus het moet alles wel een beetje in vorm duwen en zo.  

Deze is al een stuk beter. Komt in de richting. Na even dragen krijg ik toch het rolladeprobleem: de pijpjes rollen een stukje op en de bovenkant rolt een stukje naar beneden. Dat zit echt zo vervelend! Ik blijf dus de hele dag hijsen. Voor een avondje feest vind ik dat niet een groot probleem, voor een normale dag wel. Dan wil ik hem na twee uur uit alle macht uittrekken. Niet echt een succes, dus.  

SPANX Thinstincts Open-Bust Mid-Thigh Body Suit

P2050910 SPANX Thinstincts Open-Bust Mid-Thigh Body Suit, €89,95  

Ik ging het wat duurder zoeken en Debbie raadde me deze aan. Ik bestelde hem zowel met als zonder bandjes: dus een broekje en een soort ‘pakje’. Het broekje paste ik aan en die rolde al vrij snel vanaf mijn taille naar beneden, die ging dus snel terug.  

Daarna trok ik deze Body Suit aan. Ik vind het best een drempel hebben om zo’n ‘corrigerend pak’ aan te trekken, ook omdat ik de ervaring heb dat je niet kan ademen en dat het zo loeistrak zit dat je niet eens kan zitten. Ik heb deze Body Suit in mijn eigen maat (M) en hij zit dus gewoon echt zó lekker. Hij zit niet loeistrak, maar wel goed aangesloten, het blijft natuurlijk shapewear.

P2050911

P2050913 Het ziet dus heerlijk, de stof is zo dun dat je hem niet voelt en ook bij heel warm weer zit het niet vervelend. De pijpjes rollen niet omhoog, het broekje kan niet bij de taille naar beneden rollen vanwege de bandjes die over je schouders zitten en dit is gewoon de perfecte broekjes-oplossing voor mij. Het zit lekker, je ziet het niet, het maakt mijn figuur mooier.

Het énige nadeel: als ik naar de wc ga, moet ik mijn jurkje uittrekken. Anders krijg je de Body Suit niet naar beneden. Een broekje trek je natuurlijk gewoon zo op je enkels. Maar een broekje rolt bij mij tussen een vetrol en dat zit gewoon echt vreselijk. Dit is voor mij een fantastische oplossing voor wat strakkere jurkjes waarbij ik ook graag wat figuurcorrectie wil. Ik heb ook een zwarte besteld, dan kan ik afwisselen.  

 

Smoovall Huidcontact Spray

P2050914

Smoovall Huidcontact Spray*, €12,99 (80ml)

Op naar het eerste product om op je benen te smeren in plaats van aan te trekken. Smoovall is vrij nieuw en speciaal ontwikkeld tegen schuurplekken.

P2050915

Op de achterkant staat leuke en handige uitleg over het product.

P2050916

Miljoenen mensen hebben dus last van ‘skin chafing’ en Smoovall is de oplossing.

P2050917

Ik vind de tekst heel sympathiek en positief.

P2050918

In het mooi vormgegeven doosje zit het busje Smoovall.

P2050919

Ik vind het handig dat het een spray is, dat werkt snel en je hoeft je handen niet vies te maken.

P2050921

Info en bestanddelen.

P2050922

De spray is eerst wat nat, maar droogt heel snel op en is daarna onzichtbaar. Niet dat het uitmaakt als het wel een beetje zichtbaar is, want als het goed is ziet niemand de plek waar ik dit aanbreng.

Op een hele warme dag begon ik met het testen van Smoovall. En die test was succesvol. Ik had nergens last van. Zelfs niet na een uur wandelen. Het voelt niet vettig, niet glijdend, het ‘smelt’ niet en het werkte de hele dag goed, ik hoefde het niet opnieuw aan te brengen. Als ik een hele dag op pad ga en ik draag geen corrigerend broekje, dan zou ik het busje voor de zekerheid wel meenemen in mijn tas.

Wat mij betreft dé oplossing als je liever geen broekje draagt. Dit werkt top.

Vevina Friction Protection Cream

P2050923

Vevina Friction Protection Cream* (30ml), €10,50

Op veel forums waar het schurende-benen-probleem wordt besproken wordt Vevina aangeraden: een creme van Nederlandse bodem die het schuren helemaal zou moeten oplossen.

P2050924

Informatie over Vevina.

P2050925

De ingrediënten. Het is op basis van siliconen en minerale olie. In principe zou je dus ook een make-up primer op siliconenbasis kunnen proberen? Dat is ook vaak op basis van siliconen. Die moet ik ook maar meenemen in de test 😉

P2050926

Informatie in het bijgeleverde foldertje.

P2050927

De creme zit in dit knalroze tubetje. De verpakking en de uitstraling vind ik niet zo mooi, maar een tubetje is wel handig in gebruik. Hij is lekker plat, dus je kan hem ook makkelijk meenemen in je tas.

P2050928

Nog meer info.

P2050929

 

P2050930

P2050931

De creme is wit maar smeert transparant uit. Je hebt maar een heel klein beetje nodig! Zo’n tubetje gaat echt lang mee. Het voelt als een siliconenlaagje op mijn huid en dat is het in principe ook.

En, werkt het? Jazeker! Het werkt net zo goed als Smoovall. Ik kan de hele dag lopen en alles doen wat ik wil zonder dat mijn bovenbenen gaan irriteren. Het werkt gewoon goed en het doet wat het belooft, de hele dag.

 

Producten met een * heb ik gekregen.

Bij deze dus alvast een aantal goede en minder goede oplossingen voor dit schurende-benen-probleem. Ik wil nog wat meer dingen gaan testen, zoals glijmiddel, een goedkoop sportbroekje van bijvoorbeeld de Zeeman of Wibra (daar kreeg ik veel tips over), poeder van LUSH en Vaseline. Ik ben ook benieuwd naar bandalettes, daar hoor ik wisselende verhalen over. Ik hoop dat je wat hebt aan deze zoektocht, laat me ook weten wat jij zelf gebruikt.

Liefs, Cynthia


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.