Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
12 mei 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • boek
  • fashion
  • geshopt
  • kleding
Een MissLipgloss artikel

Geshopt

‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ van Paulien Cornelisse. Ik zag haar voorbij komen bij Mooi! Weer De Leeuw en werd wel erg benieuwd naar haar boek. Toen ik hem zag liggen bij Waanders moest ik hem meenemen. Het gaat over taal, en woorden en uitdrukkingen die zij stom vind. Voorbeelden: ‘Duh’, ‘En alles’, ‘Een beetje’, ‘Zeg maar’. Supergrappig, kan het niet uitleggen, je moet het echt zelf lezen.

Paulien Cornelisse schrijft over taal. Niet over hoe het zou moeten, of hoe verschrikkelijk het is dat er mensen zijn die ‘groter als mij’ zeggen. Nee. Het gaat over taal zoals die op dit moment gesproken wordt. Dat is soms walgelijk, en soms aandoenlijk. Wat volgens Paulien Cornelisse in ieder geval vaststaat, is dat mensen bíjna nóóit zeggen wat ze bedoelen. (‘Als ik even heel eerlijk ben’ lijkt de opmaat tot vriendelijk commentaar, maar is meestal de inleiding tot keiharde kritiek onder de gordel).
Veel mensen vinden dat wij ons vooral door het gebruik van taal onderscheiden van de wilde beesten. Paulien Cornelisse ziet taal niet als een teken van civilisatie, maar meer als een voortzetting van omgangsvormen uit de oertijd. We zijn nog steeds bezig elkaar te vlooien en tegen elkaar te gillen, alleen doen we dat nu op een veel ingewikkelder manier. Je hebt ook mensen die niet willen toegeven dat de discussie inmiddels een ruzie aan het worden is. Die zeggen bijvoorbeeld: ‘Grappig dat je dat zegt,’ terwijl het helemaal niet grappig is.

Finally: de perfecte zwarte pumps. Remember dat ik voor een bruiloft die roze Invito pumps heb gehaald? Die heb ik teruggebracht en ik ga deze dragen op die dag. Ik ben sowieso al superlang op zoek naar de perfecte zwarte pumps, en ik vond ze bij Manfield! Een vriendinnetje van mij heeft ze zelf al heel lang, ze zitten in hun vaste collectie. Ze zijn helemaal van leer, hakken zijn 8 centimeter en ze waren €79,95.

Tubesjaal van Pieces. Hij is heel lang, heb hem hier ‘dubbel’ gedaan. €8,95

Twee keer basic vestje van H&M Divided. Ideale dingen! €19,90

Divided ‘hotpants’, voor mij gewoon onderbroekjes, haha. Drie keer, €7,95.

Na deze shopsessie heb ik nog een keer wat dingetjes geshopt, die komen binnenkort online! Plus outfitjes.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.