Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
24 januari 2014 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Garnier Micellair Reinigingswater (vs. Bioderma)

P1240362Micellair water is de bom. Vind ik dan. Ik ben al maanden verslingerd aan Bioderma, maar ook andere merken micellair water zijn prettig. Garnier heeft nu ook een micellair reinigingswater in haar assortiment, de goedkoopste in Nederland tot nu toe, €6,99 voor 400ml. Getest!

P1240360

De fles is lekker groot, er zit bijna een halve liter in. Ook ziet hij er mooi uit, vind ik. Basic, maar strak en netjes.

P1240361

Ik vertelde al eerder over micellair water, hier nog wat meer informatie uit een ander artikel:

Ik heb al eens eerder verteld over micellaire reinigers: het zijn altijd hele dunne ‘waterachtige’ reinigers in een fles, die je gebruikt om je make-up te verwijderen. In micellair water zitten micellen die vet & vuil aan zich hechten. Micellair water is meestal heel zacht voor de huid én haalt de meest hardnekkige make-up weg!

Micellair water is vaak niet genoeg om ‘alleen’ als make-up reiniger te gebruiken. Ik gebruik zelf micellair water altijd als oogmake-up reiniger, om hardnekkige lipstick van mijn lippen te verwijderen en om de eerste make-up van mijn gezicht weg te vegen. Hierna ga ik aan de slag met mijn cleanser en mijn Clarisonic borstel.

Ook vind ik een flesje micellair water ideaal om mee te nemen op reis omdat het zoveel verschillende dingen kan. Het werkt ook prima als tonic na je reiniging en in het vliegtuig neem ik altijd een flesje mee – met wat watjes natuurlijk.

Yes, micellair water is zeker een lekker product en ik heb altijd een fles in huis. Ik laat je er vandaag drie zien, waarvan de werking praktisch hetzelfde is.

  P1240365

Informatie over het product. Garnier belooft dat dit water mild en zacht is, voor de meest gevoelige huid. Geschikt voor je ogen, lippen en gezicht. De bestanddelen zie je onderaan en deze lijst is bijna hetzelfde als die van L’Oréal! Er zit geen parfum in en helemaal niks wat je huid kan irriteren of beschadigen.

Kijk! Alleen de volgorde is net wat anders, maar de samenstelling is verder exact hetzelfde. En deze van Garnier is goedkoper – €6,99 voor 400ml, die van L’Oréal is €9,49 voor 200ml. Keuze gemaakt, toch?!

P1240366

Er zit een handig klikdopje op de fles, dat maakt het makkelijk in gebruik. Hij sluit erg goed, dus prima om eens mee te nemen (al zou ik hem zelf in een kleiner flesje gieten).

De werking is heel goed. Precies wat ik verwacht van een micellaire reiniger:

  • hij reinigt moeiteloos mijn ogen
  • hij voelt zacht op mijn huid en verwijdert mijn make-up
  • irriteert niet, prikt niet, plakt niet

Top!

P1240367

Ik kreeg op Instagram de vraag of ik hem wilde vergelijken met Bioderma.

P1240368

De bestanddelen zijn nogal anders. Alleen water en disodium edta is hetzelfde. Maar de werking? Voor mij is die hetzelfde. Ik merk eigenlijk geen verschil… En da’s mooi, want nu heb ik een goede vervanger voor Bioderma gevonden, die in Nederland toch wat lastiger verkrijgbaar is.

P1240369

Goed gedaan, Garnier! Een kwalitatief goede micellaire reiniger voor een erg fijne prijs en in een goede verpakking. Aanrader als je op zoek bent naar een goed micellair water wat je gewoon in Nederland bij de drogist kan kopen.

Pluspunten

  • Verkrijgbaarheid – gewoon bij de drogist te koop
  • Verpakking is praktisch
  • Prijs: €6,99 voor 400ml is erg betaalbaar
  • Reinigt effectief, ook waterproof oogmake-up
  • Is zacht voor de huid, irriteert op geen enkele manier
  • Bevat geen parfum of andere irriterende bestanddelen

Minpunten

  • Voor mij geen!

Garnier Micellair Reinigingswater is voor €6,99 bij de drogist te koop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.