24 januari 2014 door Cynthia Schultz 164 reacties
Een MissLipgloss artikel

Garnier Micellair Reinigingswater (vs. Bioderma)

P1240362Micellair water is de bom. Vind ik dan. Ik ben al maanden verslingerd aan Bioderma, maar ook andere merken micellair water zijn prettig. Garnier heeft nu ook een micellair reinigingswater in haar assortiment, de goedkoopste in Nederland tot nu toe, €6,99 voor 400ml. Getest!

P1240360

De fles is lekker groot, er zit bijna een halve liter in. Ook ziet hij er mooi uit, vind ik. Basic, maar strak en netjes.

P1240361

Ik vertelde al eerder over micellair water, hier nog wat meer informatie uit een ander artikel:

Ik heb al eens eerder verteld over micellaire reinigers: het zijn altijd hele dunne ‘waterachtige’ reinigers in een fles, die je gebruikt om je make-up te verwijderen. In micellair water zitten micellen die vet & vuil aan zich hechten. Micellair water is meestal heel zacht voor de huid én haalt de meest hardnekkige make-up weg!

Micellair water is vaak niet genoeg om ‘alleen’ als make-up reiniger te gebruiken. Ik gebruik zelf micellair water altijd als oogmake-up reiniger, om hardnekkige lipstick van mijn lippen te verwijderen en om de eerste make-up van mijn gezicht weg te vegen. Hierna ga ik aan de slag met mijn cleanser en mijn Clarisonic borstel.

Ook vind ik een flesje micellair water ideaal om mee te nemen op reis omdat het zoveel verschillende dingen kan. Het werkt ook prima als tonic na je reiniging en in het vliegtuig neem ik altijd een flesje mee – met wat watjes natuurlijk.

Yes, micellair water is zeker een lekker product en ik heb altijd een fles in huis. Ik laat je er vandaag drie zien, waarvan de werking praktisch hetzelfde is.

  P1240365

Informatie over het product. Garnier belooft dat dit water mild en zacht is, voor de meest gevoelige huid. Geschikt voor je ogen, lippen en gezicht. De bestanddelen zie je onderaan en deze lijst is bijna hetzelfde als die van L’Oréal! Er zit geen parfum in en helemaal niks wat je huid kan irriteren of beschadigen.

Kijk! Alleen de volgorde is net wat anders, maar de samenstelling is verder exact hetzelfde. En deze van Garnier is goedkoper – €6,99 voor 400ml, die van L’Oréal is €9,49 voor 200ml. Keuze gemaakt, toch?!

P1240366

Er zit een handig klikdopje op de fles, dat maakt het makkelijk in gebruik. Hij sluit erg goed, dus prima om eens mee te nemen (al zou ik hem zelf in een kleiner flesje gieten).

De werking is heel goed. Precies wat ik verwacht van een micellaire reiniger:

 • hij reinigt moeiteloos mijn ogen
 • hij voelt zacht op mijn huid en verwijdert mijn make-up
 • irriteert niet, prikt niet, plakt niet

Top!

P1240367

Ik kreeg op Instagram de vraag of ik hem wilde vergelijken met Bioderma.

P1240368

De bestanddelen zijn nogal anders. Alleen water en disodium edta is hetzelfde. Maar de werking? Voor mij is die hetzelfde. Ik merk eigenlijk geen verschil… En da’s mooi, want nu heb ik een goede vervanger voor Bioderma gevonden, die in Nederland toch wat lastiger verkrijgbaar is.

P1240369

Goed gedaan, Garnier! Een kwalitatief goede micellaire reiniger voor een erg fijne prijs en in een goede verpakking. Aanrader als je op zoek bent naar een goed micellair water wat je gewoon in Nederland bij de drogist kan kopen.

Pluspunten

 • Verkrijgbaarheid – gewoon bij de drogist te koop
 • Verpakking is praktisch
 • Prijs: €6,99 voor 400ml is erg betaalbaar
 • Reinigt effectief, ook waterproof oogmake-up
 • Is zacht voor de huid, irriteert op geen enkele manier
 • Bevat geen parfum of andere irriterende bestanddelen

Minpunten

 • Voor mij geen!

Garnier Micellair Reinigingswater is voor €6,99 bij de drogist te koop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

164 reacties
 1. Renate Kok

  Heb de Diadermine micellair water gekocht.Leek me handig omdat ik niet functioneel mijn armen kan bewegen.
  Je schrijft hij plakt niet.
  Nou ik vind enorm .En er staat op niet afspoelen ?

 2. sabrina

  Goede review! Vandaag wilde ik de garnier micellair reinigingswater kopen maar zowel bij de kruidcat, etos en da is deze niet te koop! Waar is deze wel verkrijgbaar?

 3. Stéphanie B.

  Deze komt alvast op mijn to-buy list! Ziet er schitterend uit. Leuke review! Ik ben alvast zeer benieuwd. 😀

 4. linda

  Garnier is vanaf februari verkrijgbaar bij de drogist. .jammer dat dit niet in de review staat. Van andere blog gehaald. X

 5. areyoulookingclosely

  Kende de hype nog helemaal niet :P.. Ziet het nu ineens overal voorbij komen.. Maar voor dat prijsje wil ik het ook wel eens meemaken :).. Leuk artikel! x

 6. Ellen

  ik kan hem nog nergens vinden? bij de etos en kruidvat. is hij wel al te koop? 😉

 7. butterfly

  Helaas.. ik woon in een redelijk grote stad maar hier nog nergens te koop:(

 8. Stefanie

  Op deze review zat ik te wachten! Helemaal top, dan kan ik hem kopen.

 9. Shanice

  Er zitten hier ook geen oliën in toch? aangezien ik wimperextensions heb…ik moet mijn oogmakeup met een remover die niet op oliebasis is verwijderen. Dit lijkt me wel wat mits het geschikt is! x

 10. Priscilla

  Dit lijkt me een fijn product. Ik gebruik een make-up reiniger, tonic, dag- en nachtcreme van Garnier en ben daar allemaal erg tevreden over. De reiniger van Garnier zou ik dus best willen proberen

 11. Kevser

  Ah tof! Als mijn fles micellair water van L’Oréal leeg is, ren ik dus naar de drogist voor een fles van garnier:) Thanks voor de review!

 12. rachel

  Fijne review! Ik weet al wat mijn volgende make-up remover wordt 🙂

 13. Laura

  Klinkt goed! Deze wil ik wel aanschaffen. Fijn dat je hem ook vergelijkt met de populaire micellaire reiniger van Bioderma.

 14. Elselina

  Ben heel benieuwd! Die van L’Oréal heb ik nog staan, dus nog even wachten 🙂 Bedankt voor het plaatsen :love: Liefs

 15. Mandy

  Toch maar eens proberen dan maar! Ipv mijn reinigings doekjes! 😉

 16. Nena

  Te gek! hier was ik nog op aan het wachten

 17. Isabel

  Wauw, klinkt goed! Die ga ik maar eens aanschaffen… 🙂

 18. Désanne

  Als mijn Bioderma fles op is dan ga ik deze zeker halen. Leuk om te lezen dat je er enthousiast over bent!

 19. Sanne

  Fijn! Mijn L’oreal micellair water is bijna op, dan ga ik voor Garnier1

 20. Sascha

  Binnenkort even bij de drogist kijken of ze ‘m hebben!

 21. linda

  Hai, ben ook benieuwd wanneer die van garnier in de winkels ligt..hier bij kruidvat en etos niet te koop. Heb het nagevraagd…weten er ook niks van. Gr.

 22. Natasja

  Ohh ,handig! Ik wilde er al een tijdje een testen ,dus ik denk dat het deze gaat worden!

 23. Marije

  Weet je ook wanneer hij in de winkels ligt? Ik was gisteren op zoek maar Etos, Kruidvat en DA hadden hem niet…

 24. Hester

  Ik ben nog steeds niet helemaal overtuigd omdat ik nou niet weet wat hier beter aan is dan een normale reinigier, haha. Moet me er dan ook maar gewoon eens in verdiepen, volgens mij heb je het verschil wel eens uitgelegd. Fijn in elk geval dat deze goed werkt 🙂

 25. Lis

  Ik gebruik die van diadermine en L’Oréal en moet zeggen dat diadermine fijner is! Ben ook benieuwd naar deze 🙂

 26. Ilse

  Super, deze kun je gewoon in het kruitvat halen of bij ons in België misschien wel bij Colruyt .
  Als de bestanddelen iets verschillen met bioderma ga ik hem zeker eens proberen. Bioderma maakt mijn ogen droog en dan krijg ik geïrriteerde ogen. Voor die prijs kun je hem niet laten liggen.

 27. Anoeska

  Dat ziet er goed uit zeg! Ik wilde altijd al een fles van Bioderma proberen maar dat is idd niet zo makkelijk te krijgen. Dan ga ik nu voor die van Garnier!

 28. Anouk

  Klinkt veel belovend! Ben er wel nieuwsgierig van geworden

 29. Fleur

  Geweldig! Die ga ik dus even snel in huis halen. Ik wilde al zo graag een tripje maken naar Frankrijk voor de Bioderma, maar dat hoeft dus nu niet meer. top! 🙂

 30. Lilian

  Een tijdje terug had de micellair reinigingswater van Yves Rocher gekocht. Micellair water (van dat merkt) beviel me totaal niet. Mijn make-up werd niet goed verwijderd.

 31. Liesbeth

  Is deze al te koop? Las ergens dat hij pas vanaf februari in de winkels ligt?

  • Miss Lipgloss

   Hij zou in de winkels moeten liggen nu!

  • janneke

   Hij is niet te vinden!!

 32. anja

  ik gebruik momenteel de Hydra Science micellair water van het carrefour cosmetics gamma voor ook een prijs rond de 6 euro,ben er best tevreden van,alleen gebruik ik nog babyolie omdat ik vaak waterproof oogmake up draag.daarna reinig ik met een facewash en eventueel mijn electrische borstel.trouwens eens helemaal iets anders,jij gaat ook aanwezig zijn op het BFF event heb ik gelezen 🙂 Het is mijn allereerste event,en ik kom helemaal uit antwerpen.
  (ben een belgishe beautyblogster) sta jij heel de dag aan een bepaalde stand of loop je daar ergens rond?want ik zou heel graag eens kennis maken met een blogster die ik al geruime tijd volg 🙂 😆 groetjes

 33. DQ

  Ik ben hier ontzettend nieuwsgierig naar! En voor die prijs is het het proberen wel waard.

 34. Nathalie

  Ik heb hem anderhalve week terug gekocht, gegeweldig! Ik heb een andere fles van Garnier en ik wil hem het liefste wegkieperen nooit meer wat anders!

 35. Jana Vmh

  Fijne review! Ik was er heel benieuwd naar 🙂

 36. saarenzo

  Klinkt heel fijn! Deze ga ik sowieso aanschaffen 🙂

 37. Steffi

  Oh super! Klinkt goed. Maar is deze ook al in België te koop?

 38. Beautytalk

  Klinkt goed.. ik gebruik momenteel Eucerin.. maar ik ga deze eens proberen, je hebt me overtuigd!
  Eefje

 39. Saskia

  Klinkt echt top 🙂 Ik ga het morgen even in bij de etos halen.
  Ik ben er echt al een paar maanden naar op zoek
  en deze is perfect :love:

 40. Frances

  Kijk, hier heb ik op gewacht! Fijne review!

 41. Anita

  Ik heb zelf die van L’oreal die is ook erg fijn! Maar als die op is ga ik deze van Garnier zeker eens proberen.

 42. Lisanne

  Wauw, klinkt heel erg fijn! Helemaal prima voor die prijs!

 43. Kim

  Ik ga ook maar eens een fles aanschaffen, klinkt goed!

 44. A

  Klinkt goed! Maar hoe moet je het precies gebruiken? Kan ik dit na mijn facewash op doen, of moet het er vóór?

 45. Jen

  Enige minpuntje voor mij is helaas alleen dat Garnier nog steeds aan dierproeven doet en dat vind ik helaas een heel groot minpunt – ik ben nog steeds van mening dat dit
  Niet hoefd voor cosmetische producten .

 46. Linda

  Leuk dat het zo opkomend is, ik gebruik al jaren die van LRP ook erg fijn! :blush:

 47. Joey

  Hey Cynthia, ik dacht ook wat is Bioderma slecht verkrijgbaar dus in mijn vakantie kerst/oud en nieuw naar hong kong nam ik genoeg mee. Bleek dat ze het daar ook verkopen voor bijna dezelfde prijs als de webshop! Ken je farmaline.be? Ze verkopen bioderma tegen goeie prijs en snelle levering via kiala(ideaal omdat je het kunt afhalen wanneer je het uitkomt). Inmiddels heb ik ook de facewash van bioderma uitgeprobeert, deze is echt superzacht! Helaas kreeg ik van philosophy soort uitslag (verdikking van de huid en rare bobbeltjes) maar deze is zeker niet minder. Love your blog, lees het regelmatig op mijn vrije vrijdag met ontbijt. Heeeeeerlijk om zo de dag te beginnen. Je haar is supersexy, love it! Keep up the good work! Ik ben je fan!
  Liefs,

  Joey

 48. Dorien

  Ik heb het gisteren in België in het Kruidvat voor 5,99€ gekocht. Ben er echt supertevreden over. Toch wel een serieus prijsverschil met die van bioderma 🙂

 49. cato

  hee,

  er klopt iets niet aan de prijs van l’oreal deze is 7,19 voor 200 ml en niet 9,49.
  misschien slim om dit even aan te passen?

  liefs.

 50. wies

  Nou die ga ik dus zeker uitproberen!

 51. Anne

  Ik ga deze binnenkort maar halen, super tof dat je die met bioderma vergelijkt!
  Ik wilde die namelijk al graag hebben maar nu ga ik voor de andere 🙂

 52. Stèphanie

  Ik heb vorige week nog gekeken naar dit product in de schappen, kon niks vinden. :'( Wil hem zo graag eens proberen!!

 53. Minke

  Klinkt erg goed! Ik gebruik nu Bioderma, maar als die op is ga ik zeker deze halen!

 54. Janneke

  Goeie tip! Thanks 🙂

 55. Meryl

  Die van l oreal is in Duitsland trouwens maar 4 euro!! Nogal een verschil

 56. Melisa

  Lijkt me een fijn product, denk dat ik hem maar eens ga aanschaffen 🙂

 57. Inge

  Ziet er goed uit, moeten we onthouden!!
  Wat een grote fles en wat een prijsje, heel nice!!
  Greetz, Inge.

 58. Leonie

  Dezelfde ingrediënten wil niet altijd zeggen dat er vanalles evenveel in zit of dat de concentratie gelijk is . Dus dit wil zeker niet zeggen dat ze even goed zijn , of even veel waarde hebben

 59. Daphne

  Oeh, deze ga ik sowieso even halen dan!

 60. Lau

  Diadermine heeft het ook al een tijdje.

 61. Kirsten

  Ik ben erg benieuwd naar het micellair reinigingswater!

 62. anna

  Klinkt echt zo goed, ben benieuwd!

 63. Laura

  I really watend to read a review for this product. Now that I know it’s so good, I will buy it for sure next time I get to Kruidvat.

 64. Lotte

  Ik gebruik al een jaar de micellaire reiniger van La Roche Posay, dit werkt perfect met mijn super gevoelig huidje. Mijn dermatoloog spoorde mij aan dit product te gebruiken.

 65. Soesja

  Ik had hem al op het oog maar nu weet ik het zeker: deze ga ik in huis halen! Klinkt heel fijn!

 66. t.

  Ik snap het niet.. doel van het product is toch verwijderen van make up etc zonder daarna nog na te moeten spoelen. Dat wil zeggen: meer reiniging is niet nodig.
  En jij gebruikt het als extra dingetje voor dat je echt je make up er af gaat halen.
  Wat is dan voor jouw het doel van het product? Schiet een beetje z’n doel voorbij zo..

  • Miss Lipgloss

   Of meer reiniging wel of niet nodig is, hangt af van hoeveel make-up je draagt. Met MW verwijder ik mijn oogmake-up en mijn gezichtsmake-up. Dan gebruik ik met mijn Clarisonic nog een facewash en dan komt er nog veel viezigheid vanaf. Zo’n twee stappen reiniging werkt voor mij als een zonnetje. ’s Ochtends gebruik ik alleen de micellaire reiniger, of als ik weinig make-up draag. Voor mij werkt dit perfect, dus het schiet zeker niet zijn doel voorbij. 🙂 Of het voor een ander zo werkt, is de vraag, maar voor mij werkt het.

 67. Dimphy

  Na het proberen van philosophie purity, waar ik erg blij mee ben 🙂 Ga ik dit ook maar eens proberen. Ik had een hele fijne make-up reiniger maar die bestaat niet meer 🙁 en heb tot nu toe nog geen gevonden die ik fijn vond. Heb na het reinigen last van m’n ogen. Ga van het weekend kijken ^^

 68. Alette

  Ah, dit klinkt als een fijne reiniger! Ik denk dat ik deze ook nog wel eens ga proberen. Mijn huid is vrij gevoelig en als je zegt dat deze heel mild reinigt, klinkt dat me wel goed in de oren…

 69. Marlies

  Domme vraag waarschijnlijk maar werkt deze ook op waterproof oogmakeup? Want ik zag hem staan maar twijfelde omdat ik nogal hardcore mascara en eyeliner draag 😀

 70. Wendy (B)

  Ik weet dat Bioderma twee verschillende heeft: ene voor de gevoelige huid en ene voor de gemengde/vette huid.
  Er zou nog een derde bestaan.

 71. mamoesjka

  Klinkt goed maar ik ben verkocht aan de La Roche-Posay, micellair water!
  Super spul! Haalt al mijn make-up eraf en werkt erg zacht.
  Ik weet niet waarom maar ik ben geen Garnier fan…

 72. Amanda

  Good job Garnier! Deze post zal wel een run veroorzaken op de drogisterijen in de buurt 😀 Ik ga er zelf ook achteraan!

 73. Marleen

  Tevens test Lóreal nog altijd op dieren, dus die valt zoiezo al voor mij af 🙂 Deze van Garnier klinkt erg fijn, ga hem zeker proberen! Thanks Cynthia!

  • Lisa

   Was het maar zo Cynthia.. Buiten Europa testen deze merken nog net zo goed hun producten op dieren, waardoor ze (voor mij) alsnog niet dierproefvrij zijn.. Jammer 🙁

   Anyway, goed artikel!

 74. The Beauty Musthaves

  Ziet er erg leuk uit. Dit soort reinigingsproducten vind ik altijd erg fijn. Ben erg benieuwd

 75. Jana

  Dit klinkt erg veelbelovend! Ik gebruik momenteel een reinigingsgel van Garnier, die ik ook heel goed werkt maar naar mijn gevoel toch net iets te agressief is voor mijn huid. Die is bijna op, dus daarna ga ik deze eens proberen! Aangezien ik niet heel veel onzuiverheden heb en niet zo veel make-up draag (meestal enkel concealer, getinte dagcréme, oogpotlood en lippenbalsem) klinkt dit echt perfect voor mij 🙂 Top review!

 76. Esmay

  Ik wil dit ook nog wel eens proberen ja, ik hoor er alleen maar positieve dingen over! Fijne review ook 🙂

 77. Marissa

  Yes! Dit wordt de mijne! Ik ben altijd een beetje sceptisch als het gaat om huidverzorging i.v.m. een snel geïrriteerde huid. Maar hier zit niks van parfum of wat in, dus ik ga hem snel halen!

 78. Sara

  Super fijne post! Ik vraag me alleen af of het wel echt een vervanger is voor tonic? In mijn tonic zitten namelijk echt verzorgende bestanddelen (die van decubal, gekocht nav jouw review ;)) volgens mij is dit niet zozeer verzorgend en hydraterend maar vooral reinigend?

  • Miss Lipgloss

   Ja, dit is vooral reinigend inderdaad. In tonic zitten niet altijd verzorgende bestanddelen, als je een goede hebt, wel 😉

  • Sara

   Aha ik snap het :d, dank je wel voor je reactie. Dan ga ik het denk ik ook gebruiken voor de dagen dat ik dan foundation op heb gehad. Ik merk dat mn cleaner niet al en het vuil weg haalt want bij de tonic zie ik nog vuil. Goede tip in je artikel over de stap in je reinigingsroutine.

 79. Jitske

  Ik heb hem ook, en ik vind hem erg fijn!

 80. Miranda

  Wat een leuke vergelijking. Ik ga hem zeker een keer aanschaffen.

 81. Caro

  Heel fijn dat er geen parfum en irriterende ingrediënten in zitten! Ben heel benieuwd naar dit product! 🙂

 82. Yvonne

  Komt goed uit, want mijn facewash is op. 🙂 Een facewash vind ik altijd prettiger dan een reinigingsmelk, geeft ook een schoner gevoel. Zo’n zeepwater (wat het in feite is) lijkt me een mooi alternatief, en bovendien lekker fris!

 83. Manon

  Oh fijn!!! Ik had een fles Bioderma in Parijs gekocht en daar doe ik nu zuinig mee omdat hij niet zo makkelijk te verkrijgen is. Maar nu dus niet meer :blush:

 84. Maaike

  Ik heb die van L’oreal in de aanbieding gekocht voor 7.50. Die ben ik nu aan het proberen. So far, so good.

 85. Evelien

  Geweldige vergelijking! Mijn Bioderma-fles loopt op zijn laatste benen en ik begon al lichtjes in paniek te raken.. Maar nu ik weet dat ik perfect met een goedkopere versie verder kan, en daarvoor niet alle apotheken in België hoef af te lopen! Is deze gewoon bij Kruidvat te verkrijgen?

 86. Lotte

  Hé wat leuk! Als mijn facewash op is wil ik dit product wel een keertje proberen. Fijn dat het niet zo duur is en gewoon in de winkel te koop is! Ik sla Garnier altijd een beetje over omdat ze vaak niet zo prettige bestanddelen gebruiken, maar bij dit product is dat dus niet het geval. Sounds good!

 87. kim

  Wat goed zeg! Ik ga deze halen. Zo’n product heb ik nog niet 🙂

 88. t.

  Volgende x dat ik in duitsland ben ga ik die aanschaffen

 89. Milou

  Afgelopen woensdag die van L’Oréal gekocht omdat ie nu voor de helft van de prijs is bij het kruidvat, ik vind die ook erg fijn! Dit wordt de volgende.

 90. mirjam

  Als je maar weinig make up draagt (wat poeder, blush, mascara en concealer onder je ogen) is deze reiniger dan genoeg om je gezicht, en eventueel je ogen, mee te reinigen?
  Of moet ik dan nog een extra product voor mijn gezicht gebruiken?

  • mirjam

   Dankje voor je reactie:)!! Dan ga ik maar snel naar de kruivat aangezien mijn LTGTR van Lush bijna op is.

  • mirjam

   Dankje voor je reactie:)!! Dan ga ik maar snel naar de kruivat aangezien mijn LTGTR van Lush bijna op is

 91. Eva

  Oeh, fijn! Ik heb voorlopig nog een voorraadje Bioderma, maar anders kan ik fijn op deze overstappen! 🙂

 92. Daphne

  Ik vroeg me al af wat dat micellair reinigingswater nou precies inhield. Prettig artikel en klinkt als een erg prettig product. Ik denk dat ik dit binnenkort maar eens ga proberen aangezien mijn make-up remover toch bijna aan vervanging toe is!

 93. Annelien

  Ik denk dat ik hem ga aanschaffen. Bioderma was toch een beetje duur, en aangezien de werking hetzelfde is…

 94. Felicia Rodrigues dos Santos

  Heel fijn product lijkt me:) En echt een goede prijs voor zo’n grote fles! Ik wilde al graag de Bioderma hebben, maar omdat ie zo lastig te verkrijgen is, heb ik het maar opgegeven. Nu weet ik dus welke ik hier in Nl kan kopen, bedankt!

 95. Sofie

  Ik gebruik momenteel en micellaire reiniger van La Roche-Posay, gewoon omdat die meer aangepast is aan de noden van m’n huid.

 96. Ingrid

  Op naar de drogist! Bedankt voor je fijne review en tip! :blush:

 97. Stephanie

  Leuk artikel! 🙂 alleen ik heb van de week de l’oreal micellair water bij de etos gekocht voor 7,99. Ik denk dat ze de prijs verlaagd hebben!

 98. nina

  Ik doe dit normaal nooit maar ik moet echt even klagen over de reclame banner van samsung. Ik weet niet of je dst door hebt en of je er wat aan kunt doen, maar op mijn telefoon staat hij heel vervelend in de weg en er staat een kruisje bij maar die kan ik niet aan klikken. Ik kan niet inzoomen of uitzoomen erdoor en het maakt lezen voor mij zo heel vervelend. Sorry als dit vervelend over komt ik heb normaal echt geen last van reclame en ik snap dat je het nodig hebt om dit blog draaiende te houden.

  • Miss Lipgloss

   Ik ga er vandaag over klagen! 🙂

  • Nina

   Het lijkt over te zijn na een keer refreshen. Dankje voor je reactie!

  • Carlijn

   Ja! Dat had ik precies zo, super vervelend!

 99. Kimberly

  Top alternatief dus! Mooi prijsje ook voor zoveel hihi. Ik vind hem denk wel een keer het proberen waard, ik ben wel benieuwd waarom iedereen het zo goed en fijn vind

 100. Marije

  Clarrins verkoopt dit ook ook verkopen ze speciale zeep waar je het gezicht mee kan wassen

 101. Eline

  Oeh, deze ga ik zeker halen, wat een fijne prijs ook! Fijne review 🙂

 102. Kjoetness

  Ow yeah die moet ik zeker testen!! Bedankt voor de tip!!

 103. Charlotte

  Klinkt goed! Ik vind het er mooi uit zien! De werking lijkt me erg fijn. Niet prikken en irritaties? Yay!

 104. Priscilla

  Haalt hij ook waterproof maskara er makkelijk af?

  • Inge

   Zegt ze toch bij de pluspunten : “•Reinigt effectief, ook waterproof oogmake-up”

  • Priscilla

   Stom stom! Overheen gelezen

 105. Esther

  Ik heb laatst die van Loreal kocht, hij is fijn maar ben er nog niet overuit of het de hype waard is. Ik zou deze zeker ook proberen omdat hij toch goedkoper is, ik vind de lotions niet zuinig in gebruik dus zo’n fles schiet er dan ook zo doorheen. Daarom wil ik het zeker niet aan me voorbij laten gaan.

 106. Anouk

  Fijn! Ik ga hem zeker uitproberen..
  X
  Anouk

 107. BlondieBeautyFashion

  Wat fijn om te horen!! Ik heb nog n grote hoeveelheid Bioderma maar daarna ga ik zeker die van Garnier proberen! Thanx:)

 108. xhannahs

  Lijkt me heel erg fijn! Ik denk dat ik dit binnenkort maar eens ga uitproberen 🙂

 109. Annechien

  Wist je dat zeep ook gewoon uit micellen bestaat? :love: ‘Micellair water’ is gewoon een marketing truck om beter te verkopen. Het klinkt prachtig zoals het wordt verteld, maar eigenlijk is het gewoon een reiniger als alle andere reinigers. Dat het zo goed werkt, ben ik blij om. Maar ik wilde na al die enthousiaste verhalen over ‘micellaire reinigers’ toch even laten weten dat elke vuil reiniger ‘micellair’ is.
  Voor een eenvoudige uitleg (niet bedoeld als spam): http://wetenschap.infonu.nl/scheikunde/5868-hoe-werkt-zeep.html :geek:

  • Miss Lipgloss

   Klopt inderdaad 🙂 Maar micellair water is veel milder en zachter dan zeep en werkt weer heel anders dan een reinigingsmilk of een tonic. Daardoor is het wat make-up betreft een uniek en zeer goed werkend product.

  • Marleen

   Hoe zit dit met een extreem droge huid? Ik merk namelijk dat ik niet heel erg goed tegen parfum en parabenen kan. Zou je adviseren aan mensen met een probleem huid?

  • Lisanneleeft

   Ik vraag me ook altijd af wat dan het verschil is tussen een gewone milde reiniger en ‘micellair water’!
   Klinkt in mijn ogen inderdaad als een marketingtrucje; want de werking van de micellen kan toch niet veranderen oid? Vraag me af in welke zin dit anders is dan een andere reiniger (behalve dat hij heel mild is)

  • Sandy

   Dank voor je linkje over de uitleg van “micellen”!

 110. Beautydagboek

  Fijn om een goedkoop alternatief te hebben! Ik koop altijd die van L’oreal, maar die is best duur. En deze fles ziet er ook nog eens zooo schattig uit 🙂 Keuze inderdaad gemaakt!

 111. Anniek

  Wat handig! Als er zo’n groot prijsverschil in zit, maar de werking is hetzelfde zou de keuze voor mij ook snel zijn gemaakt: Garnier! Ik heb zelf nog nooit miclear water uitgeprobeerd, misschien wordt het eens tijd!

 112. Mariette

  Goedemorgen,

  Ik heb het micellaire tonic van diadermine. Deze heeft totaal andere ingrediënten. Wellicht interessant voor een vergelijking?

 113. pamela

  ik ga hem zeker halen als hij in de winkel licht!!

 114. Carina

  Denk dat ik voor bioderma zou gaan, die lijkt mij milder dan Garnier en L’Oreal.

 115. Anneloes

  Nice! Ik ben al superlang op zoek naar een fijn micellair water (omdat ik niet van reinigingsmelk hou), en aangezien deze zo goed klinkt ga ik hem binnenkort zeker eens proberen. Ook mooi dat hij best een fijne prijs heeft, €6,99 voor 400ml vind ik persoonlijk niet echt duur en al helemaal als ‘ie eens ergens in de aanbieding is. Fijne, uitgebreide review. Dankjewel!

 116. Saskia

  Al zo veel goede dingen over gelezen, wil ik ook eens gaan proberen.

 117. Kelly Caresse

  Ah top die ga ik zeker kopen! Ik was namelijk al op zoek naar de miccelaire reiniger van bioderma na jouw fijne review en deze va garnier is makkelijker verkrijgbaar en mooi geprijst, ik ben hier blij mee

 118. Joli

  TOP! Fijn dat deze een stuk goedkoper is dan L’oreal.

 119. Lidewij

  Mhh, dit klinkt goed! Ik ben net begonnen met het testen van een micellaire reiniger en die gebruik ik ’s morgens als toner. Ik vind hem fijn werken! Helaas is hij niet heel makkelijk verkrijgbaar en ook vrij duur, dus als deze verpakking op is heb ik alvast een alternatief 😉

  • Lidewij

   Doet ze ook. Garnier, L’Oréal en Bioderma.

 120. Kimberley

  Ik was al benieuwd naar een micellair water, dus deze staat zeker op mijn lijstje om te gaan proberen! 🙂

 121. Martina

  Oh klinkt goed! Hier was ik al super benieuwd naar! Deze ga ik zeker weten proberen

 122. Laura

  Wat goed werk van Garnier! Nu ben ik toch wel erg benieuwd naar micellair reinigingswater, dus ik denk dat ik eens een fles ga aanschaffen! 🙂