23 september 2016 door Emmy Bovenhorst Nog geen reacties
  • frankrijk
  • persreis
  • reizen
  • vogezen
Een MissLipgloss artikel

Fotoverslag: op persreis naar De Vogezen

22

Door Emmy – Een uurtje vliegen, of 5 a 6 uurtjes rijden, en je bent compleet op een andere wereld. Een wereld vol rust, avontuur, natuur en lekker eten. De Vogezen in Frankrijk, ik mocht er op persreis naar toe op uitnodiging van het Frans bureau voor Toerisme, en ik neem je mee langs mijn dagen. Kijk je mee? 

1

Mijn reisje begint heel vroeg. Ik stond vorige week donderdag om 04:15 op en nam de trein om 05:54. Ik vind het niet erg als er zo iets leuks in het vooruitzicht is!

2

Op Schiphol ontmoet ik de rest van de groep. Van links naar rechts zie je Ria, die voor ASCI Freelife mee was, Agnes die voor We are travellers mee was en zelf Fika Magazine heeft, Tikva die voor haar eigen blog Gezin op Reis mee was, een onbekende meneer die niet mee ging en daarna moi. Martine is van het Frans bureau voor Toerisme en zij maakt de foto.

3

Een kijkje in mijn vliegtuig-overlevingspakket. Door veel oorontstekingen in mijn kinderjaren is het buisje wat de druk verdeeld in mijn oren een beetje dichtgegroeid, en ik kan daardoor veel pijn hebben met vliegen. Ondertussen heb ik een heel ritueel en dat lijkt goed te gaan. Ik gebruik neusspray, speciale oordopjes (Earplanes), een anti allergie middel dat als bijwerking heeft het oor te ontspannen, Paracetamol, en zuigsnoepjes.

4

Ha! Onderweg naar Frankrijk en dan zie je een croissant-wolk. Da’s geinig.

5

CUTE! Dit soort dorpjes zie ik ontelbare keren tijdens deze trip. Dit is La Petite Pierre. Hier lunchen we, en krijgen we algemene uitleg over de regio.

6

7

Dit was de lunch bij Au grès du marché. HEERLIJK. Zoals jullie misschien al weten eet ik alleen bio vlees, maar het liefst vega. De vega optie lustte ik niet (zuurkool) en ze hadden bio steak tartaar in een goddelijk sausje. In de regio kun je overal trouwens biologisch en lokaal vlees eten in restaurants. Erg prettig, en ook niet iets wat ik vaker heb meegemaakt op reizen. Het toetje was zooo lekker. Onder die kletskop zit gezouten karamel ijs. Mijn hemel wat genoot ik.

8

9

We bezoeken ook een oud kasteel in La Petite Pierre, die dient als informatiepunt over de Noordelijke Vogezen.

10

Daarna checken we in bij La Clairière Bio & Spa hotel. Klinkt goed, en was ook goed.

12

We krijgen van een boeddhistische monnik een lesje in meditatie. We beginnen zittend binnen, en eindigen dit in een soort meditatieloop. Iedereen had yoga kleding aan omdat we dachten dat het yoga zou zijn trouwens. Underdressed, overdressed, tja hoe noem je het.

14

Daarna de spa in. Met uitzicht over het bos kun je hier heerlijk relaxen. Het was buiten een beetje koud, maar met een zonnetje erbij lijkt het me helemaal lekker. Daarna een warm bubbelbad in, maar dat momentje deelde ik al op Instagram hihi. Er zijn ook sauna’s en een groter zwembad, dus echt wel een volledige spa.

16

17

18

19

Het diner in het hotel. Echt heel erg lekker weer (dat ga je nog vaker lezen) en deze keer helemaal vega. Worden we blij van! Ze noemden het een detox-diner, en dat kan ik niet helemaal beamen met een brownie en gekarameliseerde banaan in m’n giecheltje, maar goed was het zeker. Goed voor de geest vooral.

15

Dit heb ik mee aan make-up op deze trip. Ik probeer het altijd wel enigszins te beperken omdat ik niet mijn hele hebben en houden mee wil slepen, maar het is toch nog best wat als ik het zo bij elkaar zie… naja, je bent een beautylover of je bent het niet natuurlijk.

20

Mijn gezonde, ahum, ontbijt. Gezond voor de geest wederom? Ze hadden echt hele gezonde opties overigens hoor, net als groene smoothies en zelf gemaakte suikervrije cakejes bij het ontbijt.

21

Dit vond ik zo leuk! Hele oude kruideniers kastjes waar ze de losse thee in hebben gedaan. Je kunt deze zelf in een zakje scheppen voor bij het ontbijt. Bij alle theetjes staat ook waar het goed voor is. Wat dat betreft denkt dit hotel wel echt na over dit soort dingen, daar houd ik wel van.

22

23

24

Daarna gingen we wandelend met twee ezeltjes het bos in, om precies te zijn het Parc Naturel Régional des Vosges du Nord. Bekt lekker. Persoonlijk zie ik het nut niet zo om die ezeltjes mee te slepen. Ik zie ze liever in de wei staan. Maar de eigenaar was er heel goed voor, zorgde dat ze uit zichzelf mee liepen, trok dus ook niet, en wilde ook niet dat ze te zwaar werden beladen. Hij zei dat Shrek en Violet het leuk vonden om te lopen en soort van uitgelaten te worden. Ze konden het erger treffen denk ik maar. Het uitzicht was nat en winderig maar wel heel erg mooi! Kijk nou hoe ver!

28

Na een lunch (teveel food foto’s probeer ik je besparen maar de lunch was bij Ferme Gimbelhof voor de nieuwsgierige aagjes onder ons) op de elektrische fiets richting een geitenkaasboerderij en een wijnproef-sessie. Vandaar die blije kop. Fietst dikke prima zo’n e-bike trouwens! Echt heel relaxed om zo te trappen en niet compleet bezweet aan te komen. Want rustig fietsen kan ik nooit.

25

27

Best wel blije geitjes hier, en dat maakt me ook wel blij. We mogen allerlei geitenkaasjes proeven van jong tot oud en dat smaakt ondanks onze volle buiken erg goed. Ik neem voor thuis een geitenkaasje met vijg mee, en eentje met rode kruiden aan de buitenkant, geen idee wat voor kruiden precies. Ik hoefde maar €5,00 te betalen. In Nederland was dat voor die hoeveelheid denk ik echt zeker het driedubbele geweest. Deze boerderij was in Niedersteinbach.

29

30

31

Daarna aan de pimpel bij een proeverij. We proeven allerlei soorten en krijgen ook te horen waar deze lekker bij smaken qua gerechten. Ik zou daar wel meer over willen leren, vind ik altijd heel interessant!

32

We slapen in hotel Cheval Blanc in Niedersteinbach. Ook dit hotel heeft een zwembad, en een binnen spa. Overal zijn de mensen heel aardig waar we komen, en ook hier.

333

Bij het diner in het hotel spotten we deze dessert kar. Hoe authentiek Frans wil je het hebben? Geweldig toch! Het eten is echt heel lekker en uitgebreid. Na 5 gangen plof ik echt uit elkaar, maar ik heb wel echt heel erg genoten. Wat een fijn hotel!

35

In de ochtend rijden we naar Bitche. Ja serieus zo heet die plaats. De gids heet Delphine en zij vertelt ons tijdens het wandelen over de flora en fauna. En mag ik even aandacht voor hoe sportief iedereen eruit ziet. Bergschoenen, afritsbroeken, rugtassen, regenjacks.

36

En dan kom ik aan met m’n All-stars en parapluutje. Ik heb me goed gered gelukkig. Bij de VVV in Bitche kun je wandelschoenen, rugzakken, wandelstokken en andere toestanden om je een berg op te krijgen, huren. Wel handig als je dit zoals ik niet bij je hebt.

38

Het is hier echt prachtig. Aan dit meer is ook een camping, en je kunt er zomers in zwemmen. Die rugzak die ik op heb, kreeg ik van Delphine op, daar zat namelijk onze picknick in.

39

Ze had heerlijke broodjes, kaasjes, fruit en groente mee genomen en op een hoog punt hebben we dit opgegeten. Geweldige plek! In de Vogezen zijn trouwens ook allerlei plekken waar je kunt klimmen, abseilen of op andere manieren de natuur op avontuurlijke wijze ontdekken.

40

In de middag gaan we naar kristalmuseum Saint Louis waar we uitleg kregen over de manier waarop kristal gemaakt wordt. Leuk, maar voor mij niet het hoogtepunt.

41

Daarna gingen we naar het Centre International d’Art Verrier de Meisenthal. Omdat je zo dicht bij de Duitse grens zit heb je al die Duits achtige namen, grappig. Dit is een glasblazerij waar ze elke keer andere ontwerpers vragen om projecten op te starten. Grappig feitje; hier werd de kerstbal ontworpen! Ik vond dit heel erg leuk om te zien. De hele dag door kun je de glas blazers aan het werk zien en dat is echt heel fascinerend. Hier maakten ze een lamp door een Duitse ontwerper ontworpen. Ook hebben ze elk jaar een limited edition kerstbal, waar echt coole gedachtes achter zitten door jonge ontwerpers over de hele wereld. Ik ben gek op kunst waarbij je ook de gedachte achter de kunst te weten kan komen, en dat kan hier.

42

Gewoon gigantische Dalia’s en huge frambozen langs de kant van de weg.

43

We bezochten ook nog kort de tuin van de Citadel in Bitche. Heel erg mooi aangelegd en vooral voor kindjes heel leuk om door allerlei huisjes te lopen die elk een eigen thema hadden.

47

Daarna kwamen we aan bij La Grange D’Helene. Een bed & breakfast, of ook wel een chambre d’hôtes in het Frans. Deze was super bijzonder want je kon er in een bubbel slapen. Uiteindelijk heb ik hier niet in geslapen maar iemand anders van de groep. Ik vond het heel erg cool om te zien en ook cool dat dit soort dingen worden aangeboden! Ook kon je op een verwarmd waterbed slapen op het overdekte dakterras. Andere kamers waren binnen, en ook heel erg netjes. Nu regent het maar als je op de site kijkt van de b&b zie je coole foto’s hoe het er zomers uitziet. Echt een aanrader! Ook hebben ze een zwembad, binnen een jacuzzi en sauna en een buitenkeuken waar je gebruik van kunt maken. Super leuk om als gezin te doen lijkt me.

50

Ik in Le Bubbèèèèl zoals de eigenaresse het elke keer zo grappig zei. Lijkt wel of in quarantaine ben haha.

45

Vanaf het terras van het huis kun je zien dat de bubbel ook wel privé staat. Je kijkt er dus niet zomaar in, en er zijn ook schermen die je nog op kunt trekken om het nog wat bedekter te maken.

44

De eigenaresse had heerlijk eten voor ons klaar staan, en het was de perfecte afsluiter van de trip. We moesten ook wel erg om haar lachen, een hele vrolijke vrouw die heel open alles deelde. Deze eclairs zijn bijna allemaal op gegaan. God wat LEKKER! Ik had een stukje gezouten karamel, een stukje vanille en ook nog een stukje van vanille met pecannoten. Ik heb echt zwaar behoefte aan die eclairs nu ik dit typ. Poeh!

49

Wat een leuke reis was dit. Het is een prachtig gebied om je vakantie in te vieren. De hotels en restaurants zijn veelal heel erg bezig met duurzaam en verantwoord eten en recreëren. De hotels waar wij bleven waren ook allemaal zo compleet met zwembaden en sauna’s, en dat vond ik heel erg prettig. Als je veel wandelt en geniet van de prachtige natuur daar, dan is het ook wel heel lekker om even een middagje te relaxen bij het zwembad of in de sauna. Voor een shoppingtrip of gezien en gezien worden moet je hier niet zijn. Maar voor relaxen in de natuur, met lekker eten, goede wijn, avontuurlijke uitstapjes, aardige mensen en even tot jezelf komen ben je in De Vogezen op de goede plek. Bedankt Martine, Agnes, Ria, Tikva en chauffeur Pierre voor deze leuke reis en jullie fijne gezelschap!

Voor meer informatie over De Vogezen kun je kijken op www.massif-des-vosges.com en meer informatie over Frankrijk in het algemeen op www.france.fr.

48

Mijn moeder woont in de Morvan in Frankrijk, en als jullie het leuk vinden om ook eens te lezen wat er allemaal in de Morvan te doen is, schrijf ik daar graag een artikel over! Let me know!

Liefs, Emmy

Je kunt mij volgen op Instagram via @mydiamakeup


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint