1 januari 2017 door Cynthia Schultz 98 reacties
Een MissLipgloss artikel

Fijn 2017

2017Bron beeld  Er gaat toch geen jaar voorbij dat ik je op 1 januari op MissLipgloss.nl het allerbeste toewens. Ook dit jaar doe ik dat natuurlijk weer. Ik wens jou een fantastisch 2017 toe. Ik blik even met je vooruit.

In de blogpost van gisteren nam ik mijn goede voornemens van 2016 door en daarin vertelde ik ook grofweg wat ik wil gaan doen in 2017. Over ongeveer twee weken vertel ik je wat de nieuwe plannen voor MissLipgloss zijn waar ik je al even warm mee maak, maar waar ik vooral zelf al een hele poos druk mee bezig ben.

Roman

Zoals je misschien wel weet ben ik een paar jaar geleden begonnen aan een roman en hoewel ik destijds heb gezegd dat het een experiment was en ik helemaal niet wist of het überhaupt uitgegeven zou gaan worden (ik bedoel: kán ik het wel?), wil ik er in 2017 meer tijd voor vrijmaken. Ik wil vier dagen in de week aan de blog besteden en één hele dag aan schrijven aan mijn verhaal. Daar kijk ik erg naar uit! Vanaf februari wil ik op die manier gaan werken. Nog steeds geef ik geen garanties hierover. Misschien komt er wel nooit een roman van mijn hand. Misschien ligt ‘ie volgend jaar in de winkels. Wie weet.

 

Reizen

Ik hoop dat ik in 2017 weer wat mooie reizen mag maken. De eerste staan gepland: half januari ga ik samen met Jorien vier dagen naar Praag! Ik kijk er zo naar uit, het lijkt me een prachtige stad. In februari/maart ga ik naar Girona om daar lekker te gaan fietsen samen met Marijn. Voor de rest staat er nog niks gepland, maar ik zou dit jaar heel graag naar Japan willen, misschien wel naar Canada en Slovenië… Specifieke plannen zijn er nog niet, maar die zullen ongetwijfeld binnenkort gemaakt worden.

Privé & gezondheid

Het zou mooi zijn als 2017 een minstens zo sportief jaar wordt als 2016. Ik sportte (voor mijn doen) heel veel, was lekker veel buiten en doe dat heel graag dit jaar nog eens over. Ik overweeg om er krachttraining bij te gaan doen, maar ik ben zo graag lekker buiten en die krachttraining zou dan betekenen dat ik één training buiten binnen moet gaan doen. Daar heb ik eigenlijk helemaal geen zin in omdat ik merk dat buiten zijn mij zo goed doet… Ik moet daar dus nog maar even over nadenken. Ik ga in ieder geval blij door met rennen, fietsen en het vertrouwde wandelen.

Privé wil ik komend jaar nog wel wat werk verzetten. Ik wil er graag aan werken om wat beter tegen kritiek te kunnen en meningen van andere mensen wat meer naast me neer te kunnen leggen. Als ik niet lekker in mijn vel zit, merk ik dat ik daar te erg mee zit en daar ben ik best een beetje klaar mee.

In 2017 willen we het huis echt afmaken. Mijn kantoor wil ik goed gaan inrichten met nieuwe meubels en een goede restyling en ik wil overal de puntjes op de i hebben. Ik ben al superblij met ons huis, maar nog niet alles is echt af (en dan gaat het om de laatste dingen zoals een salontafel, een plankje hier en daar, wat lampen).

2016 was privé voor mij best een bewogen jaar, zowel qua gezondheid als wat andere dingen. Ik heb lang getwijfeld of ik dit wilde delen, maar ik heb besloten dat ik klaar ben met het taboe dat op deze klachten ligt – ik wil me er niet voor schamen, ik kan er immers niks aan doen. Misschien heb je meegekregen dat ik in 2016 een uitstrijkje en een HIV-test heb laten doen. Zowel baarmoederhalskanker als HIV en andere soa’s waren niet aan de orde, gelukkig. Ik belandde bij de huisarts omdat ik al zolang ik me kan herinneren ernstige klachten heb rondom mijn menstruatie. Als ik ongesteld ben, ben ik letterlijk ziek. Ik heb zoveel pijn in mijn buik en onderrug dat ik weinig kan. Bij mijn vorige huisarts werd ik weggestuurd met de opmerking ‘Tja meissie, een beetje pijn hoort erbij.’ Maar als ik andere vrouwen sprak, was het altijd duidelijk dat zij lang niet zoveel pijn hadden als ik.
Deze klachten zijn de laatste jaren ook gaan opspelen buiten menstruaties om (ik slik al jaren de pil door vanwege deze klachten). Nu er veel kramp in mijn baarmoeder bij gekomen is en rare bekkenbodemspasmes gaan we onderzoeken wat het is. Daarvoor heb ik eind januari een vaginale echo in het ziekenhuis. Mijn huisarts denkt aan endometriose (een chronische ziekte die te maken heeft met het baarmoederslijmvlies), ik denk zelf ook aan vleesbomen. Beide zijn een reële optie. Zoals je begrijpt beheerst dit mijn gedachten nogal en ik vind het erg spannend. 2017 begint op deze manier wat twijfelachtig, maar ik ben wel ‘blij’ om nu echt te gaan uitzoeken wat het is.

Goed 2017!

We sluiten natuurlijk gewoon positief af 🙂 Ik wil je een heel fijn 2017 wensen. Bedankt voor je bezoek aan MissLipgloss. 🙂

Liefs,

Cynthia


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

98 reacties
 1. Melanie

  Ik wens jou en Willem een heel mooi, reislustig, liefdevol, maar bovenal gezond jaar toe! Ik hoop dat ze snel kunnen vinden wat het is en er iets aan kunnen doen.
  Veel succes ermee! Hopelijk ben je snel weer pijnvrij!

 2. MilouLeonie

  Gelukkig nieuw jaar! Wat naar van je klachten.. Ik weet niet goed wat de opties inhouden maar ik hoop dat het meevalt of makkelijk te behandelen is! Knap dat je dit deelt! Mag je zeker trots op zijn! Ik zie verder in je terugblikken veel gelijkenissen, leuk! Lekker blijven bewegen in 2017 en idd wat meer van ons af laten glijden. Een positieve blije houding doet een mens goed.

 3. jose

  Hoi lieve Cynthia, misschien helpt dit je een beetje:
  Vorig jaar dacht de huisarts dat ik endometriose had (bleek niet zo te zijn, maar effin). Ik was daar ook een beetje van ondersteboven dus ik belde mijn vader en hij vertelde me iets waar ik heel erg veel aan had. We zijn allemaal mensen die ontstaan zijn uit één bevrucht celletje. Dat daar een volledig functionerende Cynthia uit komt is een wonder! Maar dat proces is heel lastig. Al die celletjes moeten zich delen en daar gaat vanzelfsprekend wel eens wat mis. Soms heb je een extra teen, een extra tepel of een gaatje in je rug, en soms zit je baarmoederslijmvlies niet alleen in je baarmoeder. Het komt heel erg veel voor en het is niks om je voor te schamen. Ik heb zelf veel last van cystes rond mijn navel en dat is ook gewoon een foutje van de natuur. Geen ernstig foutje, maar een minifoutje. Het hielp mij heel erg om dit te beseffen. Gelukkig zijn mensen ongelofelijk sterk en kan je lichaam veel meer dan je denkt, ook met endometriose. En thank God voor pijnstillers, natuurlijk ;). Fijn 2017. Ik weet zeker dat je dit jaar weer gaat knallen! 🙂

 4. Puck Christine

  Jeetje wat heftig! Heel goed dat je naar jezelf en je lichaam luistert. Ik hoop dat 2017 een jaar wordt met wat meer duidelijkheid voor je. En uiteraard ook met gezondheid, liefde en verwondering.
  Ik ben daarnaast heel benieuwd naar de nieuwe plannen! Ik ben benieuwd welke richting je uit gaat met Misslipgloss en kijk uit naar je volgende stappen. Ik wens je een fijn 2017 toe 🙂

 5. Jaleesa

  Hoi Cynthia!

  Ik heb sinds afgelopen augustus te horen gekregen dat ik endometriose heb.
  Het is een beladen onderwerp omdat het over je vrouwelijkheid gaat, en dat merk ik zelf ook.
  Je praat er niet snel over en het is moeilijk uit te leggen aan mensen zonder dat het ‘onsmakelijk’ wordt haha ;). Ik lees dagelijks jou blogs en heb juist veel van mijn levenswijze aangepast door jou blog, het wandelen, meer tijd voor mezelf en meer rust creëren. En juist die punten hebben mij erg geholpen bij mijn ziekte. Pas op met je aansluiten bij forums met lotgenoten dat is vaak erg deprimerend omdat er verschillende fases zijn.

  Bedankt voor jou hulp bij mijn zoektocht, veel succes met je onderzoeken geloof mij het is een emotionele achtbaan.

  Liefs!

 6. Angélica

  Ha Cynthia,
  Normaal reageer ik niet zomaar op je blog, maar ik wilde toch even zeggen dat het laatste mij erg bekend klinkt. Ik had ook extreem heftige menstruaties waar ik dagen lang in bed lag te spugen en te creperen van de pijn, maar ja, je hoort al snel dat menstruaties voor iedereen geen pretje is… Dus ook maar uitgesteld, maar uiteindelijk toch naar de gyn gegaan. Ik bleek dus vleesbomen te hebben! Ik weet niet of je de pil al slikt, maar deze ben ik weer gaan slikken en dit heeft flink geholpen. Het is nog steeds geen pretje, en soms word ik nog erg ziek er van maar het gaat echt al een heel stuk beter. Ik twijfel zelf echter ook of ik ook niet nog endometriose heb, want de klachten zijn nog lang niet voorbij. Ik had toen ik een paar jaar met de pil gestopt was (en bij mij werd mijn menstruatie toen pas zo heftig) er ook in het dagelijkse leven last van, dat herken je waarschijnlijk wel.
  Goed, heel verhaal over mijzelf maar wat ik je wil zeggen is dat het zeker niet normaal is dat je zoveel pijn hebt en dat het goed is dat je stappen onderneemt! Jammer dat zoiets nog steeds een beetje een taboe is, knap dat je er over praat!

 7. Caro

  Hoi Cynthia, wat schrikken zo met je gezondheid. Je klachten klinken heel vervelend. Ik heb ook wat soortgelijke klachten gehad. Ook soa’s gecheckt etc. Uitstrijkje, interne echo, bij mij was niets te zien. Bleken mijn bekkenbodemspieren te zijn waardoor ik veel pijnklachten kreeg. Ook was ik aan de pil (een vrij zware) waardoor ik continu ongesteld was en andere vage klachten kreeg (baarmoederwand te dun daardoor). Is bij jou ook gekeken naar evt effect van anticonceptie op je klachten? Ik maakte me er ook zorgen over of ik wel kinderen zou kunnen krijgen. Ik wist niet of ik ze wilde, ik weet niet hoe jij erover denkt (gaat me ook niet aan) maar het is fijn als je die keus zelf kunt maken/opties open blijven. Kan me voorstellen dat het je veel zorgen geeft, het is toch je lijf dat het niet doet zoals het hoort. Goed dat je het laat uitzoeken en je niet laat afschepen. Ik hoop dat de artsen er snel achter komen en dat ze je kunnen helpen. Ik hoop dat je ons op de hoogte houdt, hoewel ik snap dat het privé is. Veel liefs en sterkte.

 8. Susa

  Jeetje Cynth, wat spannend! Heel veel succes met het hele gedoe rondom je gezondheid, ik hoop dat het snel bekend wordt wat het is en dat er een goede oplossing voor gevonden kan worden <3 En verder wens ik je heel veel mooie reisjes en een heel fijn 2017 toe 🙂

 9. Elisabeth

  Heel veel gezondheid en een goed 2017 toegewenst, ook voor Willem.

 10. Ingrid

  Ook de allerbeste wensen voor jullie!
  Wij hebben ook een heel bewogen jaar achter de rug. En mijn goede voornemens zijn ook om me niet te druk te maken om wat anderen van me denken. Tevreden zijn met wie ik ben & wat ik doe. Op tijd relaxen, (met een goed boek) en vooral genieten!
  Hopelijk krijg je snel duidelijkheid mbt je gezondheid!!
  op naar een top-jaar! 🙂

 11. Jolanda

  Gelukkig nieuwjaar,

  Ik las je stukje over je gezondheid en was erg herkenbaar.Ik heb zelf vorig jaar april te horen gekregen dat ik endometriose heb,het was wel even schrikken.
  Deze zieke komt heel vaak voor 1 op de 10 vrouwen heeft het.( ik wil je niet bang maken) luister goed naar je lichaam en laat je door verwijzen als de huisarts er niet uit komt.

  Heel veel goeds in 2017 en een goede gezondheid

  Groet Jolanda

 12. Shifra

  Ah, wat een spannende tijd nu! 🙁 ik hoop dat er snel duidelijkheid komt, zodat je hopelijk gerust gesteld kan worden of er een “simpele” oplossing is. Moedig om het zo eerlijk te delen & je zo kwetsbaar op te stellen. liefs!

 13. Jennifer

  Hoi cynthia,
  Misschien is het al genoemd. Misschien ook niet.
  Maar hier in het Isala hebben we 1 van de beste endometriose specialisten van Nederland werken. Dr kuchenbecker.
  Ik kreeg de diagnose nu zo’n 6-7 jaar geleden en met aangepaste hormoonmedicatie is het te doen. Er zijn goede momenten en slechte momenten.

  Ik raad je echt aan om een doorverwijzing te krijgen naar deze dokter en niet gewoon een gynaecoloog, ze zijn niet allemaal gespecialiseerd in endometriose.

  Succes!

 14. Hanneke L

  Ik wens iedereen een fijn en vooral gezond 2017 toe! Ik ben benieuwd wat de plannen zijn met de site ??

 15. Juliette

  De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Ik hoop dat er duidelijkheid komt, waar je buikklachten vandaan komen. Ik weet hoe het is om elke keer van het kastje naar de muur gestuurd te worden, dus heel belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en te geloven in wat je voelt..!
  Ik ben zelf gestopt met de pil, en na jaren ook met mijn spiraal, en geloof dat bij mij de grootste problemen komen door hormonen.. veel cystes etc.. Nu ongeveer 2 jaar zonder en voel mij echt stukken beter, nog beter vele malen minder pijn.. ( en nooit meer halsoverkop naar het ziekenhuis omdat ik dubbelgevouwen lig..) Knap én goed hier open over te zijn! Ik geloof namelijk dat veel vrouwen last hebben hiervan.

  Ik hoop dat je er snel achterkomt hoe en wat..

 16. Emma

  De beste wensen! Ik ben erg benieuwd naar de veranderingen op Misslipgloss.nl. Nog even wachten! Ik heb niet meegekregen dat je gezondheidsklachten hebt. Ik vind het knap dat je hier zo open over bent. Hopenlijk wordt de oorzaak van je klachten snel achterhaald.

 17. Loes | Gewoon iets met Loes

  He bah, wat een vervelend gedoe met je lichaam! En onbegrijpelijk dat de huisarts het niet serieus heeft genomen. Ik snap heel goed dat je dit niet eerder me de buitenwereld hebt gedeeld, en vind het knap dat je het nu zo op tafel legt. Ik hoop dat 2017 een topjaar voor je wordt, waarin je in ieder geval duidelijk krijgt wat er aan de hand is! <3

 18. sherry

  De beste wensen meid. Hopelijk heb je geen endometriose dat is echt een rotziekte. Veel goeds toegewenst in 2017.

 19. sharon

  Gelukkig nieuwjaar! Ik wens je veel liefde een goeie gezondheid en een positief werkjaar! X

 20. Marjon

  Ik wens jullie een gellukig en gezond nieuwjaar!

  Wat vervelend dat je zulke klachten hebt. Respect voor dat je dat met ons deelt. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar het lijkt me ontzettend vervelend.
  Hopelijk kunnen ze er wat mee!

 21. Bente

  He wat naar te horen van je lichamelijke klachten en de pijn! Stoer dat je dit deelt en ik vind het juist ook fijn/mooi dat je het doet, je geeft toch weer meer privacy weg. Ik hoop enorm voor je dat het iets is waar ze wat aan kunnen doen!
  En verder wens ik je natuurlijk een prachtig, liefdevol en sportief 2017, vol nieuwe avonturen 🙂

 22. Daisy

  Veel succes met je aankomende onderzoeken. Ik heb sinds 2009 klachten, pas in 2015 kwam de diagnose endometriose. Eindelijk weet ik waar de klachten vandaan komen. De diagnose kwam van de Gyn uit t ziekenhuis bij mij in de buurt. Toch bleef ik met onbeantwoorde vragen zitten. Hierdoor ben ik bij t Bronovo terecht gekomen (second opinion) het is een flinke reisafstand voor mij maar ik ben blij dat ik heb doorgezet. Hier kwam op meer plekken endo naar boven. Ik hoop van harte dat je het niet hebt maar anders raad ik je zeker het Bronovo aan, zij hebben een endometriose afdeling. Met 1 afspraak met daaraan vast meteen een onderzoek weten de meeste vrouwen meteen hoe en wat. Succes.

 23. Emma

  Een heel gelukkig 2017 gewenst Cynthia! Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor je blog. En heel stoer dat je dit over je gezondheid vertelt, hopelijk komen ze erachter waardoor je zoveel last hebt en kunnen ze er ook iets aan doen.. X

 24. paula

  Gelukkig nieuwjaar lieve Cynthia! ik vind je verhaal zo herkenbaar! Ik lig zelf ook altijd krom van de pijn (letterlijk, soms kan ik niet meer fatsoenlijk lopen) als ik ongesteld ben, maar dat wordt ook altijd een beetje weggewuifd… er ligt ook zo’n taboe op.. dat je dit deelt vind ik echt dapper, het zet mijzelf ook aan het nadenken. Misschien is het tijd dat ik ook voor mezelf opkom..

 25. Sandy

  Je klachten zijn heel herkenbaar. Ik heb vanaf de 1e menstruatie altijd heftig veel ellende gehad en riep zelf al dat het niet normaal was. Maar heb zo vaak te horen gehad dat ik een aansteller was, een beetje moest doorzetten, niet zo moest piepen, etc.
  Tijdens mijn zwangerschap bleek ik een cyste op mijn rechtereierstok te hebben. Deze is geknapt op de dag dat ik 16 weken zwanger was, en moest met spoed worden verwijderd. De gynaecoloog ontdekte toen 3 flinke vleesbomen op mijn baarmoeder. Oh en hij is gekanteld en hartvormig (bicornis). Mijn zwangerschap bleek zowat letterlijk een wonder te zijn, haha. Maar vanaf dat moment dus inderdaad officieel endometriose. Hopelijk krijg je snel duidelijkheid! Die pijn is ellendig maar te horen krijgen dat je niet zo moet piepen is minstens zo rottig. Sterkte.
  Voor nu in ieder geval de beste wensen en een mooi nieuw jaar gewenst!

 26. jolanda

  Gelukkig nieuwjaar! En hoewel twijfelachtig, is het ook positief dat je je klachten laat uitzoeken!Beter iets weten dan onwetend tobben.

 27. Marit

  Och, het klinkt me helaas (net zoals meerdere vrouwen aan de reacties te lezen) bekend in de oren, huisartsen die zeggen dat het nou eenmaal bij het vrouw zijn hoort. Later tijdens een operatie is gebleken dat ik veel endometriose haarden in mijn buik heb, grote cysten op één eierstok en mijn eileiders niet meer toegankelijk zijn waardoor ik nu niet meer op de natuurlijke manier zwanger kan worden. Een tijd lang kon ik alleen maar denken wat nou als ze er eerder waren achter gekomen… maar goed daar schiet ik niks mee op.
  Lieve Cynthia ik begrijp zo goed dat dit nu je dachten zo beheerst.
  Ik hoop dan ook dat ze er snel achter komen waar je klachten vandaan komen en je een passende behandeling krijgt.

  Al het beste voor 2017!

  Liefs

 28. Jantine

  Ha Cynthia, een happy en gezond 2017 gewenst! Ik heb zelf endometriose, ik hoop voor je dat er in ieder geval duidelijkheid komt. Wat betreft het sporten: ik had hetzelfde dilemma en doe nu full body strength bootcamp. Lekker buiten aan je spieren, core en evenwicht werken. Misschien kan dat ook wel bij jou in de buurt.

 29. rachel

  lieve schat jullie ook een heel goed en fijn 2017!! word alleen weer verdrietig van het lezen van je klachten 🙁 heel veel sterkte daarmee lieffie, kon ik het maar gewoon overnemen van je ……. dikke kusss <3

 30. Janneke

  Ook een fijn 2017!
  In het UMCG hebben ze een endometriose-poli waar een endometriose-specialist werkt. Heb hier veel aan gehad qua erkenning van je eigen zorgen, uitleg wat het voor bijv. vruchtbaarheid kan betekenen, voor en nadelen van verder onderzoek en advies hoe er mee om te gaan/ erger te voorkomen! Zeker de moeite waard want ze weten gewoon echt veel meer van de details dan een huisarts, het zijn natuurlijk niet voor niets specialisten 🙂

 31. Nathalie

  Lieve Cynthia, ik wil jou en Willem een heel erg gelukkig, liefdevol en gezond 2017 toe wensen. Wat goed dat je wat gas terugneemt om aan je roman te werken. Qua gezondheid wens ik je sterkte toe. Liefs, Nathalie

 32. Liset – Beautydagboek

  Goh, wat heftig om te lezen over je gezondheid! Toen je alle klachten opnoemde over je menstruatie moest ik gelijk aan endometriose denken. Ik heb een hevige vorm daarvan en dat betekent ook dat je buiten je menstruaties om, de pijn ervaart die je ook bij een menstruatie voelt. En ja, de pijn tijdens je menstruatie met endometriose is heel pijnlijk. Ik slik er zelf zware pijnstilling voor om überhaupt de dag door te kunnen komen. Ook lage rugpijn en pijn uitstralend naar je benen hoort hierbij. Ik heb hier trouwens een uitgebreid stuk over geschreven op mijn blog om vrouwen hier over te informeren en op tijd te waarschuwen omdat het meer kapot maakt dan je je voor kan stellen. Als je het wil lezen, kun je het vinden onder het kopje Over mij. Hier heb ik een link gezet naar mijn verhaal over hoe endometriose na jarenlang klachten te hebben gehad, eindelijk is ontdekt. Ik werd niet serieus genomen door zowel huisartsen als gynaecologen en uiteindelijk ben ik doodziek in het ziekenhuis beland. Alles was verwoest, mijn darmen, eileiders, vele cystes. Ik hoop dat je hier iets aan hebt in je zoektocht naar je gezondheidsklachten. Ik hoop natuurlijk dat dit het niet is, maar wie weet herken je je klachten erin. Verder heel veel succes en geluk voor 2017 gewenst Cynthia!

 33. Lien

  Bedankt om dit te delen met ons. Chapeau! Erover praten kan je zorgen wat draagelijker maken. Wij duimen voor je op alle vlakken! Veel liefs!

 34. Iris

  Heel veel sterkte met je klachten, Cynthia! Ik vind dat je je nooit hoeft te schamen voor dit soort klachten, en de vraag is altijd aan jou of je er zin in hebt om het wel of niet te delen, daarin ben je ook helemaal vrij; je bent niks verplicht. Ik vind het zelf in elk geval heel mooi dat je er open over wil zijn naar je lezers toe, geeft een warm gevoel! Keep up the good work <3
  Liefs van Iris

 35. Bianca

  De beste wensen, hopelijk ben je gauw van je klachten af. We kunnen zoveel wensen hebben, mooie reizen maken, leuke dingen doen….Maar gezondheid zijn is alles !

 36. Femke

  Ik wens je veel gezondheid toe! Houd moed, en geniet van de mooie dingen die komen gaan.

 37. Sanne

  De beste wensen voor jou en Willem in 2017! Hopelijk wordt het een mooi jaar, met de memsen vn wie je houdt en de dingen die je plezier geven. Ik duim voor je dat ze iets kunnen doen aan je klachten. Heel knap dat je het met ons deelt, is niet iets dat je zomaar even deelt. Ik ben heel benieuwd en duim voor je!

 38. Anne

  Jij ook een fijne 2017. Ik hoop dat het je alle goeds gaat brengen 🙂

 39. anna

  Ik wens jou ook een gelukkig en gezond 2017! Super dat je naar Praag gaat, het is echt een prachtige stad <3 Ik hoop dat ze dit jaar een oorzaak kunnen vinden voor je klachten, en bovenal, een goede oplossing!

 40. Renske

  Hey Cynthia,

  ik reageer nooit, maar schrok en las met waterige oogjes over je klachten omtrent je gezondheid.
  Zelf heb ik in 2013 de diagnose endometriose en ik weet hoe belastend dit kan zijn.

  het heeft mijn leven in ieder geval ontzettend op de kop gezet en ik hoop dat als het endometriose is, ze je ontzettend goed gaan begeleiden en de juiste behandelingen vinden voor jou!

  zoveel vrouwen hebben het en er is zo weinig aandacht voor! Jammer, want volgens mij hebben tegenwoordig 1/10 vrouwen endometriose. (correct me if im wrong, maar ik lees ook berichten van 1 op de 8 vrouwen)

  een gelukkig nieuwjaar waarin al je wensen maar mogen uitkomen!

  liefs

 41. Inna

  Cynthia, ik lees zulke mooie vooruitzicht van uit jou kant.., ineens kwam ik bij gezondheid, ik kreeg echt hartkloppingen van. Ik ben blij dat HIV en alle andere soa’s zijn uitgesloten. Goed dat je binnenkort laat uitzoeken wat het echt is, in onzekerheid leven is ook niet fijn uiteraard 🙁

  Ik wens al het moois toe in 2017. Je mag ect trots zijn op wat je allemaal hebt bereikt in 2016, vooral fietsen in Vietnam en dat je uberhaupt fiets in Nederland is een grote prestatie!!

 42. Mariëlle

  Gelukkig nieuwjaar, hopelijk mét een goede gezondheid <3

 43. Hanan

  Ik wens je bovenal een gezonde 2017. Er gaat niets boven een goede gezondheid. Mijn vriendin en mijn schoonzus hebben beide endometriose. Bij mijn schoonzus was het zo erg dat ze op den duur tijdens haar menstruatie flauw viel. Pas torn ze trouwende en niet zwanger raakt kwam na vele onderzoeken boven water dat ze endometriose heeft. Het is een chronische aandoening ,maar goed mee te leven. Veel sterkte Cynthia!

 44. Emma

  Ik hoop dat je goed geholpen word en dat er iets aan het probleem wordt gedaan. Vreselijk hoe huisartsen soms kunnen reageren op serieuze

 45. Chinouk Thijssen

  Lieve Cynthia, ik wens je alle goeds en hoop dat je snel een uitslag hebt, zodat je in ieder geval weet wat het is. <3

 46. Camellia

  “Tja meissie, een beetje pijn hoort erbij.”—> this is patronizing, irresponsible and worth of having the huisarts debarred. It also happens way too often in Nederland.

  Lots of health and good healthcare in the new year, for everyone. Happy 2017!

  • Lousaa

   Maar waarom Engels? Vraag me af hoeveel je dan weet van Nederland en dat dit veel te vaak gebeurt?

   En het klopt. Een beetje pijm hoort er voor veel vrouwen bij. Het is niet die zin die fout is, het is dat je kennelijk niet in staat bent om uit te leggen dat het anders pijn is.

  • Miss Lipgloss

   Ik ben het daar niet helemaal mee eens. Als je op je vijftiende, met veel onzekerheden en twijfels, met deze klachten bij de huisarts komt, hoor je serieus genomen te worden. De drempel om met zoiets naar de huisarts te gaan is al erg hoog, dat was het in ieder geval voor mij wel. Toen ik dus eindelijk die afspraak maakte en nerveus bij de huisarts zat en hij het wegwimpelde, durfde ik hem niet meer tegen te spreken.
   Nu ik ouder ben, praat ik door en geef ik aan dat het me erg belemmerd en dat ik wil dat er onderzoek naar gedaan wordt. Op mijn vijftiende durfde ik dat niet.

  • Juliette

   Ben het helemaal met je eens! Het is heel lastig in sommige situaties om je zo open te stellen voor een arts. Ik vind sowieso dat ze het serieus moeten nemen, als meisjes/vrouwen met zulke klachten binnenkomen, want er zijn veel serieuze problemen mee die te vaak worden weggewimpeld.. Je komt niet voor niets.. 😐 Goed dat je er zo open over bent Cynthia!

  • Denise

   Het is ook helemaal niet gek dat je als 15 jarige niet weet hoeveel pijn normaal is. Vervelend dat je in die tijd niet goed geholpen bent, maar wel fijn dat je nu wel geholpen wordt.
   xx

  • Camellia

   Because I can speak and understand Dutch but my written Dutch is very, very bad. I don’t want to write bad Dutch, because then you wouldn’t take me seriously either. I’ve been living here for 20 years and this is my impression of many Dutch huisartsen – my story (never referred until it was way too late) and other people’s stories. I never comment here, but that’s just how strongly i feel about this: I wanted to say it even if in English. I’ve heard the whole “pijn is fijn, bloed is goed” way too many times.

   Now, you wanna give me grief because I can’t write proper Dutch after twenty freaking years? Absolutely no problem with that, and you would be right to do so.

 47. Nora

  Gelukkig nieuwjaar Cynthia en de beste wensen! Wat een eerlijk en open artikel, fijn om te lezen. Dikke knuffel <3.

 48. Mariska

  Hopelijk heb je er niet al teveel last van, klinkt naar! Een echo valt op zich wel mee, ik heb er veel gehad, ook door klachten met mijn buik. Hopen dat je snel uitsluitsel krijgt en erachter komt wat het is. Heel veel geluk!

 49. Brenda Andriese

  Ik wens je een fijn en sportief jaar in goede gezondheid. Volg je hart en maak je niet teveel zorgen. Alles komt goed.

 50. Sanne

  Allereerst gelukkig nieuwjaar! Hoe stom het ook is, want ook jij bent maar een mens dus ook jij kan ziek zijn vind ik het super stoer van je dat je dit met ons deelt! Ik hoop echt dat ze erachter kunnen komen waar je klachten vandaan komen. Dat gaat je vast veel rust geven, en hopelijk een oplossing om de pijn te laten verdwijnen. En wat betreft je andere voornemens, je hebt een prachtig boek waarin je goed kunt reflecteren. Hopelijk gaat dat je helpen! Ik ben zo benieuwd naar je plannen voor Miss Lipgloss van dit jaar. Knap dat je het nog steeds voor je kan houden, ik kan me voorstellen dat je het eigenlijk wel van de daken wil schreeuwen. Fijne nieuwjaarsdag!

 51. Alie

  Gelukkig nieuwjaar Cynthia! Ik lees je blog altijd maar heb nog nooit gereageerd. Mijn goede voornemen is om mensen meer de credits te geven die ze verdienen. Want hoe vaak denk je niet iets positiefs over een anders maar blijft het bij denken? Ik vind je een mooi mens, gewoon zoals je bent. Dapper dat je altijd open durft te zijn ondanks alle shit die op het internet zo makkelijk over je heen kan worden gegooid. Een kijkje in jouw leven maakt mijn dag vaak een stukje leuker! Keep up the good work! En geniet ?! Hoop dat je onderzoeken goed uitpakken!

 52. Anna Gerrie – Beautyonthefarm

  Gelukkig nieuwjaar! Wat naar van je pijnklachten, ik hoop dat ze snel uitvinden wat het nu precies is.
  Ik ben twee weken geleden geopereerd aan een cyste in mijn eileider, gelukkig goed verwijderd.

 53. Mieke

  I feel ya, woman: ik slik de pil ook altijd door om precies dezelfde reden. “Een beetje pijn hoort erbij” is prima, maar compleet lamgelegd worden moet serieus genomen worden. Goed dat je daarmee aan de slag gaat/blijft! Ik hoop van harte dat het uiteindelijk meevalt qua uitkomst en dat de situatie beheersbaar wordt. Duim voor je!

  En qua krachttraining: kijk eens bij The Bootcamp Club, dat vind ik echt optimaal. Dat is (veel) krachttraining en altijd buiten. Ik doe dat twee/drie keer in de week, vind het heerlijk dat het altijd (weer en wind) buiten is en ben VEEL sterker geworden.

  Fijn 2017, Cynthia! X

 54. Laura

  Veel geluk en gezondheid toegewenst voor 2017! Ben benieuwd naar de plannen voor de site.
  Hopelijk krijg je snel duidelijkheid wat er aan de hand is. Niets is zo vervelend dan dat je door de huisarts niet serieus werd genomen. Ikzelf ging in januari 2016 met verschillende vage klachten naar de huisarts en werd na meerdere bezoekjes pas in augustus doorgestuurd naar het ziekenhuis. En daar kwamen ze er achter dat ik een kwaadaardige hersentumor had. Dat is dan ook niet echt de diagnose die je verwacht op je 27e. Inmiddels geopereerd en zit in het bestralingen-traject, dus alle vertrouwen op een goede afloop (geen uitzaaiingen!!). Maar hier heb ik wel van geleerd dat je je niet zomaar moet laten wegsturen totdat je er achter komt wat er is. Hoe eerder je er bij bent hoe beter. Dus vooral door blijven vragen! Veel succes met alles en probeer het niet te veel je leven laten beheersen (makkelijker gezegd dan gedaan, I know)!

  • Claudy

   Nou Laura, wat een schande! Er zitten 6 a 7 maanden tussen voordat je doorgestuurd wordt!?!
   Kan niet. De huisartsen zijn soms ook te laks met doorsturen. Met sommige personen kan dit al veel te laat zijn om nog geholpen te worden. Dit hoor ik ook vaker. Sterkte!

  • Susanne

   Jeetje wat heftig. Veel sterkte gewenst!

 55. Daniëlle | Mama Lifestyle Blog

  Wat naar dat je zoveel last hebt van pijn tijdens en rond je menstruatie. Hopelijk komt er snel duidelijkheid en kan je pijn verholpen of verzacht worden. Ik wens jou dan ook niet alleen een heel gelukkig, maar vooral ook gezond 2017.

 56. Maxime

  Jeetje, wat heftig! Ik wens jou ook al het goeds voor 2017 en hopelijk ook wat meer duidelijkheid.

 57. Syl

  Ik heb de taboe rondom ziek zijn nooit begrepen. Alsof je opeens raar bent als je iets hebt. Ik hoop dat je er snel achter komt wat het precies is en wat je er tegen kan doen.
  Hopelijk kunnen lezeressen met hetzelfde dan hun ervaringen delen.

 58. Femke

  Jeetje Cynthia, het was natuurlijk al een paar keer voorbij gekomen dat je bepaalde privé dingen niet deelt. Ik snap goed waarom. Hopelijk krijg je in 2017 meer duidelijkheid! Ik wens jou en geweldig, gelukkig en sportief 2017 toe, waarin je weer mooie dingen mag beleven; zowel zakelijk als privé.

 59. Joyce

  De beste wensen voor 2017! Succes met de onderzoeken wat betreft je gezondheid! En succes met al je plannen voor je site! Ik volg je met veel plezier! Liefs!

 60. Josephinee

  de beste wensen 🙂

 61. Annemae

  Gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat 2017 een sportief, gezellig en onvergetelijk jaar mag worden voor je! Aan je plannen te zien gaat dat lukken. Wat betreft de echo: laat het helemaal over je heen komen. Je bent in goede handen in het ziekenhuis. <3

 62. T

  Cynthia, mag ik zeggen dat ik je een oprecht fijn en eerlijk persoon vindt? Ik hoop dat je een tof jaar hebt en je roman gaat uitgeven. Ik ga hem zeker kopen! Hopelijk kom je er dit jaar achter wat er met je aan de hand is en kunnen ze het probleem verhelpen. Ik wens jou en Willen een gelukkig en vooral gezond 2017 toe! Oh en ik ben echt benieuwd met wat je gaat doen met je blog. Ik hoop op een reis-of boekenblog. Maar mocht dat het niet zijn; ik ga het zeker volgen en hoop dat je in deze nieuwe content je weer helemaal in kan vinden! (Of misschien een nieuwe naam?)

 63. Yvonne

  Allereerst de beste wensen! Hoop dat je erachter kunt komen wat het is. Zelf herken ik wel iets van je klachten. Niet de pijn maar wel de andere dingen. Was ook onderzocht op vleesbomen en ik heb zelf wel ooit een voorstadium van baarmoederhalskanker gehad waaraan ik ben geholpen, maar dat was het ook niet. Heb wel een tijd geen pil meer mogen slikken, want ik slikte die ook door en daardoor was mijn baarmoederslijmvlies te dun. Door te stoppen met de pil werd de slijmvlieslaag weer dikker en verdwenen ook de bijbehorende klachten. Maar ja, als je geen pil slikt heb je weer die pijn waarschijnlijk. Wat kritiek betreft: ik denk dat in alle eerlijkheid niemand kritiek echt makkelijk naast zich neer kan leggen. Ik krijg via mijn artikelen op vrouw.nl behoorlijk wat over me heen. Echt niet normaal soms. Sommigen zijn heel bewust bezig je persoonlijk de grond in te boren. Ook ik ben daar de ene dag meer gevoelig voor dan de andere dag. Ik ben vrij nuchter en mij is ooit verteld dat ik goed kan relativeren, maar ook nuchterheid kan wel eens breken. Niet leuk maar wel heel normaal denk ik. Maar ik snap dat je daar wellicht iets mee wil doen; om het voor jezelf gemakkelijker te maken. Hopelijk lukt dat!

 64. Henriëtte

  Een heel gelukkig maar vooral gezond 2017 gewenst Cynthia, want gezondheid heb je voor het grootste deel immers niet zelf in de hand! Ik hoop dat je de oorzaak van je klachten vind en dat ze je er van af kunnen helpen.

 65. Josianne

  Ik reageer niet zo vaak, maar ik wil je toch het allerbeste wensen voor 2017. Hopelijk valt het met je gezondheid mee, en heb je daar binnenkort wat meer rust van. En verder ben ik natuurlijk onwijs benieuwd naar je Misslipgloss plannen, bring them on! Liefs, Josianne

 66. Matanja

  De beste wensen voor 2017 toegewenst!
  En ik hoop dat ze er snel achter komen waar je pijnklachten vandaan komen.
  Ik weet uit eigen ervaring dat endometriose heel pijnlijk kan zijn, maar ik ben er voor behandeld.
  Ik ben 6 maanden in de overgang gezet d.m.v. injecties en heb daarna de mirena gehad en heb al een lange tijd geen last meer gehad gelukkig en ik hoop dat dat zo blijft….
  Heel veel sterkte!!

 67. Romy

  Wat naar om dat te lezen over je gezondheid! Ik hoop echt dat de uitslag uiteindelijk blijft mee te vallen en – nog belangrijker – dat de artsen je kunnen helpen. Gelukkig heb je wel veel mooie dingen op de planning staan. Ik wens je een heel mooi 2017 toe met veel gezondheid, liefde en geluk!

 68. Vera

  Een gelukkig nieuwjaar!
  Ik ben zo benieuwd naar je plannen voor Misslipgloss 🙂

  Wat je klachten betreft, laat je naar een gynaecoloog doorsturen! Zelf heb ik endometriose en gelukkig nam mijn huisarts mijn klachten direct serieus. Veel sterkte ermee en ik hoop dat je snel goed behandeld wordt.

 69. Ilona

  Ik wens jou en je naasten ook alle goeds voor 2017! Dat het een mooi en succesvol jaar, op alle vlakken mag worden! Ik hoop dat je snel uitsluitsel zult krijgen over je klachten, dat zal rust geven hoop ik.

  Toch even een vraag… Ik zie alleen een blogpost over je favo boeken van 2016 en geen post over 2016 en vooruitblik 2017. Heb ik iets gemist of staat het niet online?

 70. Judith

  Een heel fijn, sportief en lekker 2017 toegewenst! En natuurlijk sterkte met je gezondheid, het is zeker niet niks en dat gun je niemand toe. Hopelijk valt het toch mee.

 71. Susan

  Een heel goed 2017 gewenst. Moge het een gezond jaar voor je worden. Ik kijk uit naar het nieuwe misslipgloss, ben benieuwd!

 72. A

  Mooie plannen die je hebt voor 2017! En hopelijk komen ze er snel achter waar je last van hebt.
  Zelf heb ik de meest ernstige vorm van endometriose (graad 4) en altijd heftige klachten. Zo erg, dat de pijn m’n leven beheerst en ik daardoor ook continu moe ben. Al veel geprobeerd qua hormonen maar niets werkt optimaal. Opereren wordt afgeraden omdat het door m’n darmen en baarmoeder is gegroeid en met de verschillende bacteriën etc is er grote kans op infecties en sowieso grote kans op levenslange stoma.
  Ik hoop dat er snel een oplossing te vinden is, zit nu nog middenin de medische molen.
  Ik moest het even kwijt. Niet om je bang te maken hoor (endometriose heeft zoooveel gradaties en verschillende uitingen qua pijn)!

  • Merel

   Goh, wat rot voor je. Klinkt heel heftig. Ik wens je een goed jaar met zo weinig mogelijk klachten en alle goeds!

  • Irene

   Hier nog een endometriose patiënt. Ik heb veel baat bij het volgen van een streng dieet. Zie endometriosedieet.nl Wie weet heb jij hier ook iets aan!

   En Cynthia, laat je bij vermoeden van deze ziekte idd doorverwijzen naar een endometriosespecialist. Namen en adressen vind je op de site vd Endometriose Stichting!
   Veel sterkte!

 73. Jessica

  Beste Cynthia,
  Voor jou en jouw partner een heel mooi jaar toegewenst! Dank je wel voor het dagelijkse inkijkje in je leven, ook in 2017 zal ik je blijven volgen!ik hoop voor je dat de onderzoeken snel uitslag brengen en een goed behandelplan en dat alles gaat meevallen! Groetjes, Jessica

 74. Tine

  Toch een heel fijn jaar gewenst!! Komt hopelijk allemaal goed 🙂
  Ik zie de post over goede voornemens ook niet.
  Fijn 2017!!

  • Henriëtte

   De goede voornemens zitten toch in deze hele post? Ik zie ze wel hoor, alleen staan ze niet op een rijtje, als je dat bedoeld?! ?

  • Fiona

   Ik denk dat Tine bedoelT (met een ‘t’) dat de post waar Cynthia naar verwijst (‘In de blogpost van gisteren nam ik mijn goede voornemens van 2016’) inderdaad niet op de site te zien is.

 75. Adrienne

  Lieve Cynthia. Ook voor jullie een gelukkig nieuwjaar. Ik ben ontzettend benieuwd naar alle leuke nieuwe dingen. Wat betreft de endometriose en eventuele vleesbomen; laat je doorverwijzen naar een gespecialiseerde gynaecoloog. Ik zie vanuit mijn beroep veel vrouwen met deze klachten en het is erg pijnlijk en samen met een arts kunnen jullie kijken naar een behandeling. Succes met alles! Liefs

 76. marije

  Lieve Cynthia, gelukkig nieuwjaar! Heel krachtig om zo je kwetsbaarheid te tonen. Ik hoop dat de onderzoeken je duidelijkheid gaan geven en dat je stappen kunt gaan zetten qua gezondheid. Ik wens je het allerbeste voor het nieuwe jaar. Dat het maar een mooi jaar mag worden!

 77. Sylvia

  Lieve Cynthia,
  Voor jou en en Willem natuurlijk ook een gelukkig nieuwjaar. Ik wens jullie veel liefde geluk en gezondheid toe. Mogen al jullie dromen en wensen uitkomen. Heel veel sterkte met het onderzoek. Hopelijk vinden ze de oorzaak en kunnen ze je van de pijn afhelpen

 78. Deborah

  Gelukkig nieuwjaar!
  Wat naar maar wel goed dat jij over je gezondheid durft te schrijven. Je hoeft je inderdaad niet te schamen. Ik heb zelf endometriose; een hele nare chronische ziekte. Toen ik na mijn operatie de uitslag kreeg was ik zo blij. Er was dus degelijk iets mis en eindelijk werd ik gezien en gehoord..

  Heel veel succes en sterkte. Hopelijk krijg je gauw een antwoord. Maar nog meer wens ik je prachtige reizen, een huis die af is, veel liefde en gezondheid. Kortom voor jou een prachtig 2017

 79. Erna

  Een topjaar gewenst, en zeker heel veel gezondheid.

 80. Marije

  Gelukkig nieuwjaar! Ik hoop voor jou dat de onderzoeken snel duidelijkheid geven en dat er aan gewerkt kan worden jou zo pijnvrij mogelijk door het leven te laten gaan! En heel veel plezier met het plannen van de reisjes! Japan in de lente lijkt mij fan-tas-tisch!

 81. lila

  Een heel goed jaar voor 2017 gewenst! En dat al je wensen maar mogen uitkomen. Ik herken je menstruatie klachten echr heel erg! Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd. Pas toen ik zwanger probeerde te raken en dit niet lukte en toen het lukte een miskraam kreeg kwamen ze erachter dat mijn hele baarmoeder vol vleesbomen zat. Had uberhaupt geen plek voor een zwangerschap zo erg was het. Alles is weg gehaald, daarna geen last meer en inmiddels zwanger! Hoop dat je er snel achter komt wat het is en dat ze er iets mee kunnen. ?

 82. N

  Vervelend dat je gezondheid je dwarszit, hopelijk komt dat snel goed! Krachttraining kan ook buiten, toch? In bootcamp zit vaak ook een krachtelement. De post over goede voornemens zie ik helaas niet.

  • Lousaa

   Bootcamp heeft wel wat kracht, maar echt krachttraining met zinvol gewicht doe je meestal binnen.

   Goed dat je aanvullend onderzoek krijgt. Zo’ n echo en zo’ n onderzoek stelt weinig voor hoor. Zonde dat je zo lang moet wachten. Endometriose is wel heel naar, ik duim voor je dat het dat niet is. Een vleesboom of cyste wil je ook niet, maar die zijn wel relatief makkelijker te verhelpen. En prima om te delen trouwens, niets om je voor te generen. We doen daar met zn allen soms wat te geheimzinnig over.

 83. Evelien

  Cynthia, ook de allerbeste wensen!! Hopelijk valt het met je gezondheid mee en kunnen ze je klachten verminderen… xx