Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
1 januari 2017 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Fijn 2017

2017Bron beeld  Er gaat toch geen jaar voorbij dat ik je op 1 januari op MissLipgloss.nl het allerbeste toewens. Ook dit jaar doe ik dat natuurlijk weer. Ik wens jou een fantastisch 2017 toe. Ik blik even met je vooruit.

In de blogpost van gisteren nam ik mijn goede voornemens van 2016 door en daarin vertelde ik ook grofweg wat ik wil gaan doen in 2017. Over ongeveer twee weken vertel ik je wat de nieuwe plannen voor MissLipgloss zijn waar ik je al even warm mee maak, maar waar ik vooral zelf al een hele poos druk mee bezig ben.

Roman

Zoals je misschien wel weet ben ik een paar jaar geleden begonnen aan een roman en hoewel ik destijds heb gezegd dat het een experiment was en ik helemaal niet wist of het überhaupt uitgegeven zou gaan worden (ik bedoel: kán ik het wel?), wil ik er in 2017 meer tijd voor vrijmaken. Ik wil vier dagen in de week aan de blog besteden en één hele dag aan schrijven aan mijn verhaal. Daar kijk ik erg naar uit! Vanaf februari wil ik op die manier gaan werken. Nog steeds geef ik geen garanties hierover. Misschien komt er wel nooit een roman van mijn hand. Misschien ligt ‘ie volgend jaar in de winkels. Wie weet.

 

Reizen

Ik hoop dat ik in 2017 weer wat mooie reizen mag maken. De eerste staan gepland: half januari ga ik samen met Jorien vier dagen naar Praag! Ik kijk er zo naar uit, het lijkt me een prachtige stad. In februari/maart ga ik naar Girona om daar lekker te gaan fietsen samen met Marijn. Voor de rest staat er nog niks gepland, maar ik zou dit jaar heel graag naar Japan willen, misschien wel naar Canada en Slovenië… Specifieke plannen zijn er nog niet, maar die zullen ongetwijfeld binnenkort gemaakt worden.

Privé & gezondheid

Het zou mooi zijn als 2017 een minstens zo sportief jaar wordt als 2016. Ik sportte (voor mijn doen) heel veel, was lekker veel buiten en doe dat heel graag dit jaar nog eens over. Ik overweeg om er krachttraining bij te gaan doen, maar ik ben zo graag lekker buiten en die krachttraining zou dan betekenen dat ik één training buiten binnen moet gaan doen. Daar heb ik eigenlijk helemaal geen zin in omdat ik merk dat buiten zijn mij zo goed doet… Ik moet daar dus nog maar even over nadenken. Ik ga in ieder geval blij door met rennen, fietsen en het vertrouwde wandelen.

Privé wil ik komend jaar nog wel wat werk verzetten. Ik wil er graag aan werken om wat beter tegen kritiek te kunnen en meningen van andere mensen wat meer naast me neer te kunnen leggen. Als ik niet lekker in mijn vel zit, merk ik dat ik daar te erg mee zit en daar ben ik best een beetje klaar mee.

In 2017 willen we het huis echt afmaken. Mijn kantoor wil ik goed gaan inrichten met nieuwe meubels en een goede restyling en ik wil overal de puntjes op de i hebben. Ik ben al superblij met ons huis, maar nog niet alles is echt af (en dan gaat het om de laatste dingen zoals een salontafel, een plankje hier en daar, wat lampen).

2016 was privé voor mij best een bewogen jaar, zowel qua gezondheid als wat andere dingen. Ik heb lang getwijfeld of ik dit wilde delen, maar ik heb besloten dat ik klaar ben met het taboe dat op deze klachten ligt – ik wil me er niet voor schamen, ik kan er immers niks aan doen. Misschien heb je meegekregen dat ik in 2016 een uitstrijkje en een HIV-test heb laten doen. Zowel baarmoederhalskanker als HIV en andere soa’s waren niet aan de orde, gelukkig. Ik belandde bij de huisarts omdat ik al zolang ik me kan herinneren ernstige klachten heb rondom mijn menstruatie. Als ik ongesteld ben, ben ik letterlijk ziek. Ik heb zoveel pijn in mijn buik en onderrug dat ik weinig kan. Bij mijn vorige huisarts werd ik weggestuurd met de opmerking ‘Tja meissie, een beetje pijn hoort erbij.’ Maar als ik andere vrouwen sprak, was het altijd duidelijk dat zij lang niet zoveel pijn hadden als ik.
Deze klachten zijn de laatste jaren ook gaan opspelen buiten menstruaties om (ik slik al jaren de pil door vanwege deze klachten). Nu er veel kramp in mijn baarmoeder bij gekomen is en rare bekkenbodemspasmes gaan we onderzoeken wat het is. Daarvoor heb ik eind januari een vaginale echo in het ziekenhuis. Mijn huisarts denkt aan endometriose (een chronische ziekte die te maken heeft met het baarmoederslijmvlies), ik denk zelf ook aan vleesbomen. Beide zijn een reële optie. Zoals je begrijpt beheerst dit mijn gedachten nogal en ik vind het erg spannend. 2017 begint op deze manier wat twijfelachtig, maar ik ben wel ‘blij’ om nu echt te gaan uitzoeken wat het is.

Goed 2017!

We sluiten natuurlijk gewoon positief af 🙂 Ik wil je een heel fijn 2017 wensen. Bedankt voor je bezoek aan MissLipgloss. 🙂

Liefs,

Cynthia


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.