Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
4 december 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Favoriete recepten van 2016

Och meiden, wat houd ik toch van eten. Het is een van mijn grootste hobby’s en daardoor vind ik koken ook bést leuk om te doen. Ik heb in 2016 weer regelmatig achter het fornuis gestaan en ik deel vandaag graag mijn favoriete en meest gemaakte recepten van afgelopen jaar met je.

 

Pasta met romanesco, runderworst en room

In onze allereerste groentetas van ons abonnement zat een romanesco en daarmee maakte ik dit gerecht naar recept van Francesca kookt. Dit. Is. Zo. Lekker. Flink wat groenten gecombineerd met room, runderworst en parmezaan. Heerlijk. En makkelijk en snel.

Budget rode linzensoep van De Groene Meisjes

Foto: De Groene Meisjes

Dit jaar maakte ik regelmatig de budget rode linzensoep van De Groene Meisjes. Dit recept is helemaal plantaardig en zó lekker en zó makkelijk. De soep is enorm smaakvol door alle kruiden en hij is mega vullend en gezond. Ik maak altijd extra veel zodat ik een deel kan invriezen. Check hier het recept!

Pasta met veel groenten

img_8334

Dit is zo’n recept dat we regelmatig maken als we veel groenten willen eten of als we nog groenten hebben liggen die we op willen maken. Of een combinatie daarvan. De credits gaan naar Willem, want hij maakt dit al jaren en weet het elke keer weer superlekker te maken.

Er is niet echt een recept, maar in principe is het simpel: je bakt gewoon allerlei soorten groenten die je lekker vindt of op wil maken. Denk aan ui, (geraspte) wortel, aubergine, courgette, paprika. Misschien restjes broccoli of bloemkool? Wat je maar hebt liggen. Dit bak je zachtjes en lang. Je kan er gehakt of ander vlees door doen. Dan een pak of blik tomatenpassata erbij, lekker veel kruiden en dan lekker laten pruttelen. Pasta erbij, parmezaanse kaas erover: heerlijk.

Pita met falafel

Afgelopen zomer ‘bedacht’ ik dit broodje met Sanny op Terschelling. We wilden dit broodje bij de ZandZeeBar eten, maar die was dicht, dus maakten we hem zelf. Het is makkelijk: rooster een pitabroodje. Bak falafel. Snijd de pita open, besmeer deze met aioli. Als je je broodje liever plantaardig wilt houden, gebruik je (pittige) hummus. Dan wat groenten er in zoals in blokjes gesneden tomaat en komkommer, wat rucola, falafel er in: SUPER LEKKER.

Stamppotten

Afgelopen jaar hebben we zó vaak stamppot gegeten! Daarom moet die ook zeker in dit rijtje. Mijn favoriet is hutspot, dus stamppot wortel en ui. Maar spruitjesstamppot, zuurkoolstamppot, stamppot rauwe andijvie, stamppot raapstelen of boerenkoolstamppot vind ik ook zó lekker. Het is allemaal vreselijk makkelijk te maken, vet lekker en je kan het zo (on)gezond maken als je zelf wilt. Mijn truc voor de lekkerste stamppot: een klontje boter en een scheutje melk erdoor zodat het lekker smeuïg wordt. En jus, natuurlijk. Altijd jus. Ik gebruik praktisch nooit pakjes en zakjes bij het koken, maar voor jus gebruik ik een pot van maggi.

De Jamie Oliver Turkse Pizza is trouwens ook nog steeds een hit hier in huis, maar die heb je al zo vaak gezien dat ik hem niet meer apart vermeld. 😉

Hopelijk heb je zo weer wat inspiratie opgedaan, ik heb zin om te gaan koken!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.