Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
15 november 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • eten
  • hotel
  • maastricht
  • reizen
Een MissLipgloss artikel

Eten in Maastricht

Maastricht: lekker eten, wandelen en natuurlijk shoppen. Ik was toe aan een minivakantie en dus pakte ik vorige week mijn koffers en ging ik met vriendinnetje en studiegenootje Jo een paar dagen naar Limburg! En superbudget: we waren maar €40 per persoon kwijt voor het hotel en de reis. Lang leve de OV-jaarkaart en Booking.com! We gingen dus niet voor luxe naar Maastricht, we probeerden het niet te duur te maken. Vandaag laat ik jullie een aantal plekken zien waar wij zijn geweest voor een hapje en een drankje.


Het uitzicht


Ons hostel is het tweede gebouw van links

We zaten in hostel Oh La La Mosae, aan de Maas. Perfect plekje met prachtig uitzicht! We hebben heerlijk geslapen en gerelaxed op de hotelkamer. Enne, we deelden de badkamer en toilet met andere vakantiegangers. Dat was geen probleem; het was goed schoon en ze waren echt nooit bezet. Leuk was dat alle kamers een ander thema hadden. Minder leuk: we waren na drie dagen duizelig van de Burberry printjes (klik).


Als je uit eten wilt, moet je in Maastricht zijn. Ook als je niet zo veel te besteden hebt! Zo hebben we echt goddelijk gegeten bij K!WI. Bij dit fancy restaurantje zijn alle gerechten vijf euro, en kan je mixen en matchen. Ik at in knoflook gebakken scampi’s en kip teryaki, het was zo lekker! En het was meer dan genoeg. En maar tien euro!

Bread & Delicious

Thee van Blanche Dael


Jo met haar theeHet heerlijke ontbijtje

Als je ergens lekker wil ontbijten, overweeg dan Bread & Delicious aan de Stationsstraat. De tweede dag besloten we te gaan brunchen. Om half twaalf gingen we voor een ontbijt naar B&D en we hebben genoten! We betaalden €8 voor een kopje koffie, verse jus, een perfect zacht eitje, een croissantje, broodje met ham, een chocoladebroodje én roomboter en huisgemaakte jam. We hebben de hele dag geen honger meer gehad, en het was superlekker. Je kan trouwens ook erg gezellig zitten bij Bread & Delicious, wat wij dan ook gedaan hebben.

Chocolate CompanyChocola in de breedste zin van het woord!

Bij de Chocolate Company vind je alles wat met chocola te maken heeft. Zo kan je er de lekkerste chocolademelk van Maastricht drinken en heerlijke brownies eten, maar je kan er ook gewoon chocola kopen. Voor thuis. Of onderweg. Zit trouwens aan de Onze Lieve Vrouweplein.


Andere tips: Beez (Achter het Vleeshuis), Taiichi (Koestraat 8), Olivier Bonbons (Kesselskade), La Bonne Femme (Graanmarkt). Coming up: shoppen in Maastricht én geshopt in Maastricht.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.