Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
21 december 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Estée Lauder Double Wear Nude Cushion Stick Radiant Makeup
  • foundation
  • Review
  • Test
Een MissLipgloss artikel

Estée Lauder Double Wear Nude Cushion Stick Radiant Makeup

Estée Lauder Double Wear Nude Cushion Stick Radiant

Je make-up aanbrengen met een make-up spons zoals de beautyblender is al jaren iets normaals, en het werkt ook nog eens mega goed. Estée Lauder dacht: waarom zetten we zo’n spons niet gewoon direct op onze verpakking? Uit dat idee kwam de Estée Lauder Double Wear Nude Cushion Stick Radiant Makeup: een foundation mét spons voor een hele natuurlijke, stralende teint.

Estée Lauder Double Wear Nude Cushion Stick Radiant

Estée Lauder Double Wear Nude Cushion Stick Radiant Makeup, €39, verkrijgbaar in tien tinten

Dit zegt Estée Lauder zelf over deze foundation:

De NIEUWE Double Wear Nude Cushion Stick Radiant Makeup: een innovatieve, gebruiksvriendelijke foundation en professionele applicator in één, voor de ultieme nudelook. Met het superzachte sponsje kan de langhoudende, hydraterende foundation heel eenvoudig worden aangebracht. Imperfecties worden in een oogwenk gecamoufleerd. Resultaat: een zachte, stralende gloed en een onberispelijke teint. Gewoon aanstippen, uitstrijken en blenden tot de ultieme nudetint. De nieuwe Double Wear-formule is ultralicht, blijft de hele dag lang perfect zitten en voelt aan als een tweede huid. Nude was nog nooit zo natuurlijk.

Het komt er dus op neer dat deze hydraterende foundation een heel natuurlijk effect geeft en dat je hem gemakkelijk kan aanbrengen en blenden met de spons die in de verpakking verwerkt zit. Dat klinkt als een ideale uitvinding.

Estée Lauder Double Wear Nude Cushion Stick Radiant

Dit zijn de ingrediënten. De foundation is op basis van siliconen, wat bij praktisch alle foundations het geval is. Verder zitten er aardig wat verzorgende bestanddelen in, zoals appelextract, gentiaanwortelextract, distelextract, murumuruboter, rijstekiemextract, viscollageen, vitamine E, tarweproteïne, vingerwierextract en omega-6 vetzuren. Robijnpoeder, nefrietpoeder, parelpoeder, goud zorgen voor een mooie glanzende finish. Het ziet er goed uit, als een foundation die echt net even wat extra doet. Vooral in het najaar vind ik dat prettig, omdat mijn huid dan echt wel wat extra hydratatie en verzorging kan gebruiken.

Estée Lauder Double Wear Nude Cushion Stick Radiant

De verpakking ziet er mooi uit, als een soort stift. Dat maakt hem handzaam en makkelijk om mee te nemen. Wel is het de eerste paar keren even zoeken: welke kant is nou de dop en aan welke kant moet ik draaien om de foundation uit de verpakking te krijgen?

Estée Lauder Double Wear Nude Cushion Stick Radiant

Eenmaal uitgevogeld zie je meteen het bewuste sponsje.

Estée Lauder Double Wear Nude Cushion Stick Radiant

Even draaien aan de onderkant en de foundation komt eruit. Ik denk meteen: het sponsje is te hard en te stevig om prettig mee te kunnen werken.

Estée Lauder Double Wear Nude Cushion Stick Radiant

De foundation ziet er wel mooi uit op het eerste gezicht, licht dekkend met een glanzende finish.

Estée Lauder Double Wear Nude Cushion Stick Radiant

De spons kan je van de verpakking afhalen en wassen. Dit kan je gewoon met een drupje (baby)shampoo doen. Daar is goed over nagedacht, anders zou het wel erg onhygiënisch zijn.

De eerste paar keren dat ik deze foundation ging testen, wilde ik per se het sponsje gebruiken om hem mee aan te brengen en te blenden, wat dat hoort. Maar het werkt gewoon niet zo goed. Het sponsje is te hard en te stevig en niet ‘wendbaar’ genoeg om er prettig mee te werken. Het geeft niet zo’n mooi resultaat, al snel streperig. Ook werkt het niet zo snel. Dus: ik pak gewoon mijn beautyblender erbij, want dat werkt wel goed.

Estée Lauder Double Wear Nude Cushion Stick Radiant

Dit is het resultaat. Links draag ik geen make-up, op de middelste foto alleen een laagje Estée Lauder Double Wear Nude Cushion Stick Radiant Makeup, rechts draag ik de rest van mijn make-up, inclusief wat concealer onder mijn ogen.

Ondanks dat de spons naar mijn smaak niet zo goed werkt, vind ik het resultaat echt mooi. Het is dekkend, maar toch vrij naturel en sproetjes ‘schijnen’ nog door het laagje foundation heen. Ik gebruik een beetje transprant poeder om de ergste glans te verwijderen. De houdbaarheid is echt goed, de hele dag blijft de foundation mooi zitten en alleen op mijn neus en voorhoofd gaat het iets glimmen, maar dat heb ik met alle foundations.

Na even gebruiken heb ik wel het idee dat de Estée Lauder Double Wear Nude Cushion Stick Radiant Makeup net even wat extra doet voor mijn huid in de vorm van hydratatie. Mijn huid ziet de hele dag soepel en zacht uit zonder dat er velletjes verschijnen, wat ik toch wel snel heb als het echt koud is buiten.

Al met al ben ik erg blij met de foundation op zich, maar ik vind het toch erg jammer dat de spons niet zo werkt als ik hoopte. Als je bedenkt dat de foundation €39 kost voor 14ml (wat de helft is van wat normaal in een foundationverpakking zit) en dat je dus een groot deel van dat bedrag betaalt voor die kunstige spons, dan weet ik niet of ik hem dat waard vind… Dan gebruik ik zelf liever een foundation waarbij ik meer krijg en ik gewoon zelf mijn beautyblender kan gebruiken.

Ik heb deze foundation gekregen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.