Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
13 juni 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • bb creme
  • daywear
  • Estee Lauder
  • Review
Een MissLipgloss artikel

Estée Lauder DayWear BB Creme

BB Creams… Tja, laat ik maar niet al te enthousiast meer worden na de Nederlandse BB Creams die ik geprobeerd heb. Met een beetje terughoudendheid probeerde ik dus de Beauty Benefit Creme van Estée Lauder. Zou het wat zijn?

Wat volgens mij een beetje het probleem is met de BB creams in Nederland, is dat elk merk zijn eigen definitie geeft aan BB. Garnier maakt er een simpele gekleurde moisturizer van, L’Oréal een vage, slecht dekkende, vlekkende foundation met pigmentbolletjes die openknappen. Estée Lauder maakt er een Beauty Benefit crème van. Ik denk dat ik bij het reviewen hiervan mijn opvatting van een BB Cream (een hyperverzorgend product wat de dekking van een foundation geeft) maar even loslaten… Want ik heb nog geen enkel merk gezien – op de Aziatische na – die ook die opvatting hebben.

 

Dus, wat doet het? Het bevat een ‘Super Anti-Oxidant Complex’, die vrije radicalen tegengaat, en het beschermt de huid met SPF35. Dat is nice! De formule is vochtinbrengend, licht je huid subtiel op, beschermt en maakt je huid mooier in één stap. Laat onzuiverheden verdwijnen en je teint oplichten. Dus niet echt precies zoals de Aziatische BB Creams, dit klinkt meer als een getinte mosturizer.

De bestanddelen van de Beauty Benefit Creme. Veel! Er zitten wel veel fruitextracten en -zuren in en dingen die echt goed zijn voor je huid zoals urea. Ik heb verder niet de medische kennis om deze lijst helemaal uit te pluizen, helaas.

De BB Creme zit in een mooie groenblauwe tube. Tubes zijn fijn! Hygiënisch en praktisch.

Ik heb kleur 02 Medium. ‘Wear alone or under foundation’. Toen ik dat las, wist ik eigenlijk al dat het niet de dekking van een foundation zou hebben. Het is meer bedoeld als huidverfraaier.

De kleur is te donker voor me helaas, terwijl ik vaak wel ‘nummer 2’ van producten gebruik.

Je ziet dat het niet echt dekkend is. Ik heb het een aantal keer gebruikt – ook al is het voor mijn gezicht net iets te donker, alles voor de site! – en ik moest mezelf na een paar keer echt forceren het te gebruiken om het nóg eens te proberen… En nee. Dit is een getinte moisturizer, maar eentje die niet echt heel erg geschikt is voor de droge huid. Ik kreeg er namelijk onwijze vlekken van… Ik smeer best wel snel uit, en ik werk vlot met make-up, maar elke keer was ik niet snel genoeg en droogde het product in en kreeg ik vlekken die onmogelijk weg te krijgen waren zonder make-up remover. Ik gebruik wel vaker te donkere gezichtsmake-up, om te testen, en dat zie je dan gewoon niet omdat het gelijkmatig verdeeld en goed dekt. Maar dit… Nee. Ik vind het geen fijn product voor mijn huid. Ik probeerde het trouwens meerdere keren: zonder basis, met basis, zonder dagcreme, met dagcreme… Niks hielp echt. Ik heb elke keer foto’s geprobeerd te maken maar het zag er echt niet uit, alsof ik een ziekte had. Ik hoop dat je het een beetje voor kan stellen (gebruik je fantasie!) want ik vond de foto’s iets te gênant om hier neer te zetten. Bedankt voor je begrip 😉

Waarschijnlijk is het wel wat voor jou als je een wat minder droge huid hebt, meer richting de vette kant. Hij droogt wel heel mooi mat op namelijk, en dat is bij een iets meer vette huid wel fijn.

Dus: geen BB cream zoals ik hem had gehoopt, wel een fijne getinte dagcreme voor de wat vettere huid. Estée Lauder BB Creme kost €36 en is o.a. bij Douglas, ICI Paris en de Bijenkorf te koop.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.