Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
8 december 2015 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • escentric molecules
  • molecule 01
  • parfum
  • Review
Een MissLipgloss artikel

Escentric Molecules – Molecule 01

Escentric Molecules - Molecule 01

Escentric Molecules - Molecule 01

Maak kennis met Escentric Molecules. Je weet vast dat geuren meestal bestaan uit allerlei verschillende geurnoten die met elkaar gecombineerd worden. In 1868 begon de moderne ontwikkeling van parfums: toen vond de synthese plaats van het allereerste aroma-molecuul. Sindsdien zijn er heel wat ontwikkeld en worden ze allemaal gecombineerd in parfums.

Escentric Molecules omarmt deze ontwikkeling waar volgens hen kunst de wetenschap ontmoet. Het merk heeft een minimalistische benadering: ze focussen zich op een serie van bijzondere aroma-moleculen, sommigen komen helemaal niet in de natuur voor, anderen zijn identiek aan natuurlijke moleculen, en biedt twee manieren om ze te dragen.

Escentric fragrance – een formule
Molecule fragrance – een molecuul

De Escentric fragrance in elk paar focust zich op een aroma-molecuul. De andere bestanddelen in deze formule zijn gekozen om dit molecuul te benadrukken en te versterken.
De Molecule fragrance in elk paar gaat volgens het merk tegen alle parfumregels in. Het bevat namelijk geen andere geurbestanddelen dan het aroma-molecuul. Heel puur en minimaal, dus.

Dat houdt dus in dat je elke geur apart kan dragen, maar ze ook kan combineren en zo dus een heel andere geur krijgt.

Bijzonder, toch? Escentric Molecules heeft drie paren en dus in totaal zes geuren.

Escentric Molecules - Molecule 01

Ik ging voor de bekendste geur die ik al zo vaak bij andere dames heb geroken: Escentric Molecules – Molecule 01. Ook de eerste geur die werd ontwikkeld door parfumeur Geza Schoen. Deze geur ruikt 100% naar Iso E Super (C16H26O), een aromamolecuul dat heel veel in parfums wordt gebruikt – maar nooit op zichzelf.

Iso E Super is een ingrediënt dat niet zo sterk ruikt op zichzelf. Maar als het in aanraking komt met de huid ontwikkelt het zich – en daardoor ruikt het ook bij iedereen anders. De geur is het beste te omschrijven als licht, hout, amberachtig. In parfums versterkt Iso E Super vaak het houtachtige karakter van andere bestanddelen, maar in bloemige geuren versterkt hij juist de meer bloemige geuren.

Toen parfumeur Geza Schoen voor het eerst Iso E Super rook, vond hij het geweldig. “Ik realiseerde dat het heel veel in parfums zit die ik lekker vind. Iso E Super is heel ongebruikelijk: je krijgt er nooit genoeg van.” Hij begon een experiment: eerst ging hij parfums maken met héél veel Iso E Super erin. Daarna besloot hij op een avond uit te gaan met alléén Iso E Super. Hij kreeg zoveel reacties en vond het zelf zo geweldig, dat hij besloot een geur te ontwikkelen met als enige geurnoot Iso E Super. Én een bijpassende geur om ermee te combineren.

Dat werd dus Escentric Molecules – Molecule 01, de geur die ik heb.

Escentric Molecules - Molecule 01

Escentric Molecules – Molecule 01 zit in een doosje dat er een beetje apart uitziet. Niet zo mijn ding!

Escentric Molecules - Molecule 01

De achterkant.

Escentric Molecules - Molecule 01

Escentric Molecules - Molecule 01

Wel heel mooi: ik heb de reisflacon van 30ml en deze zit in een stalen ‘doosje’. Wel opent en sluit deze wat lastig, maar het ziet er geweldig uit en is handig voor onderweg. Geen gebroken flesje in je toilettas in ieder geval.

Escentric Molecules - Molecule 01

Escentric Molecules - Molecule 01

Je kan het flesje er gewoon uitschuiven. Ik betaalde €75 voor deze 30ml flacon. Prijzig, maar gelukkig is er ook een navulling (dan heb je alleen het flesje) en die is €55. De 100ml flacon kost €115. Dat is dus wel het voordeligst.

Escentric Molecules - Molecule 01

De flacon spreekt me qua design ook niet zo aan, maar gelukkig gaat het om de inhoud.

Geza zegt over deze geur: “Iso E Super is een van deze skin-sexy scents waar je gewoon ín wilt gaan zitten. Het is geruststellend.”

Ik ben het met Geza eens. Als ik de geur op papier of aan het flesje ruik, ruik ik inderdaad niet zoveel. Pas op de huid komt dit parfum tot leven. Het ruikt eigenlijk alsof ik geen parfum draag, maar of ik zo lekker van mezelf ruik. Alsof mijn huid gewoon een erg lekker geurtje van zichzelf heeft. Molecule 01 is licht houtachtig (waar ik erg van houd), niet zwaar, maar juist natuurlijk, sexy. Als ik hem aanbreng ruik ik hem al snel niet meer zo goed, maar gedurende de dag ruik ik ineens een soort ‘vlaag’ van de geur. Lekker! En bijzonder.

 

Escentric Molecules - Molecule 01

Ik vond hem altijd zo lekker en een beetje mysterieus bij anderen, en ik ben nu erg blij met mijn eigen flesje. Ook ben ik nu natuurlijk erg benieuwd geworden naar de Escentric 01 die hiermee te combineren is. Wat een goed idee!

Molecule 02 ruikt trouwens naar het molecuul Ambroxan, Molecule 03 ruikt naar Vetiveryl Acetate. Interessant om eens aan te snuffelen (wel op je huid!) als je bij een Skins winkel in de buurt bent, want ze zijn echt bijzonder. Ik vind zelf de verpakkingen niet zo geweldig, maar misschien hoort dat wel bij zo’n apart merk.

De Escentric Molecule geuren kosten €75 voor een 30ml reisverpakking, €50 voor een navullingen €110 voor een 100ml flacon. In Nederland zijn ze te koop bij Skins.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.