Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
27 maart 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • er ouder uitzien met make-up
  • How To
  • stap voor stap
  • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Er ouder uitzien met make-up

Er ouder uitzien met make-upToen ik jonger was, wilde ik er altijd ouder uitzien. Om serieuzer genomen te worden, om een drankje te mogen drinken zonder mijn ID te laten zien, maar ook gewoon omdat als je jonger bent, ouder lijken iets is wat je gewoon graag wilt. Ik krijg vaak de vraag hoe je er met je make-up en haar voor kan zorgen dat je er ouder uit ziet. Ik heb heel wat tips! Er ouder uitzien met make-up: hoe doe je dat?

 

Over het algemeen zie je er sowieso ouder uit als je (wat meer) make-up draagt. Draag je nooit make-up, dan kan je het eens gaan proberen met alle tips en how to’s die je hier op MissLipgloss vindt. Als je al soms make-up draagt, kan je daar iets verder mee gaan om er wat jaartjes ouder uit te zien. Een aantal tips:

Denk aan de kleuren die je gebruikt!

Er ouder uitzien met make-up

Denk ten eerste aan de kleuren die je gebruikt. Wat associeer je met jong en meisjesachtig? Inderdaad, koele kleuren als roze en paars en alles met grove glitter. Skip deze koele meisjesachtige tinten dus en ga voor ‘serieuzere’ kleuren. Gebruik bijvoorbeeld mooie aardetinten op je ogen, of juist matte grijze kleuren. Skip roze. Hoe dan ook.

Er ouder uitzien met make-up
Sleek blush by 3 in Sugar

Op je wangen kan je het beste gaan voor een perziktint of een bronskleur. Kleuren die meer richting terracotta gaan maken je ook snel wat ouder. Breng je blush niet aan op de appeltjes van je wangen – dat heeft iets jeugdigs – maar concentreer je op je jukbeenderen, of net iets daaronder.

Er ouder uitzien met make-up
MeMeMe Satin Lip Cream in Morello Silk

Wat doe je met je lippen? Je kan er niks op doen, dat is prima. Maar een donkere tint lipstick geeft toch altijd een iets meer ouwelijk effect. Het laat elke vrouw iets ouder lijken. Donkerrood, donkerpaars, bruintinten… Maar kijk uit dat je het niet too much doet, je wilt er ook niet uitzien alsof je in je moeders make-up doos hebt gerommeld.

Er ouder uitzien met make-up
OPI Anti-Bleak

Doe ook een donkerdere tint op je nagels en vermijd alle soorten nail art. Ga voor simpel, basic en zakelijk.

Vermijd verder ook heel felle kleuren. Ga liever voor iets meer ingetogen.

 

Wat doe je met je haar?

Er ouder uitzien met make-up

Vermijd staartjes, vlechtjes, strikjes en haaraccessoires. Ik vind zelf dat krullen altijd een tikje volwassener doen lijken, maar juist héél steil kan je ook wat serieuzer en ouder maken. Als je je haar vast wilt doen, maak dan een lage knot, geen hoge paardenstaart, dat doet weer wat jonger aan.

 

Tips: hoe zie je er ouder uit door middel van make-up

Er ouder uitzien met make-up

Zet vooral je ogen donker aan, dat maakt je volwassener en ouder. Maak een subtiele smokey eye of gebruik juist wat meer oogpotlood of eyeliner dan normaal. Houd het wel een beetje dichtbij jezelf. Als je echt nooit make-up draagt, kan het wat heftig zijn om ineens een zware smokey eye te dragen.

Er ouder uitzien met make-up

Maak je wenkbrauwen wat donkerder en zwaarder. Als je dit op een subtiele, natuurlijke manier doet, lijk je meteen iets ouder.

 

Poeder je huid (of als je foundation gebruikt, je foundation) goed af. Iets beter dan normaal. Een glanzende, stralende huid getuigd van jeugdigheid. Een wat meer matte, doffe huid doet iets ouder aan. Overdrijf niet, je wil er ook weer niet als een lijk uit zien.

 

Als je deze tips toepast, zal je er iets ouder en vooral iets volwassener uitzien. Je ziet er niet meteen tien jaar ouder uit (maar dat wil je ook helemaal niet!) maar je zal vast iets ouder geschat worden. Experimenteer er een beetje mee en draag vooral make-up die bij je past, anders zal het er een beetje gek uitzien.

Toen ik een jaar of veertien, vijftien was, paste ik deze tips zelf ook toe. Ik ging vooral voor donker opgemaakte ogen, een gladde huid (door foundation en poeder te gebruiken) en ik probeerde ook mijn kleding wat ‘volwassener’ te stylen. Donkere kleuren in plaats van felgekleurde jurkjes en t-shirts.

Veel plezier!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.