Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
7 mei 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • jonger
  • jonger uitzien
  • met make-up
Een MissLipgloss artikel

Er jonger uitzien met make-up

Untitled-1Vertelde ik je laatst hoe je er ouder uit kan zien met make-up, vandaag vertel ik je hoe je er juist jonger uit kan zien! Voor de dames die er maar al te graag wat jaartjes af zouden willen snoepen, of die voor een jongere fling doen alsof ze 20 zijn in plaats van 30 (of 40…;-) Er jonger uitzien met make-up, hoe doe je dat?

 

Denk aan de kleuren die je gebruikt!

Ik vertelde je dat je roze en ‘alles wat meisjesachtig is’ moet vermijden als je er ouder uit wilt zien. Als je er jonger uit wilt zien kan je deze dingen dus juist uit de kast trekken! Ik zou geen vlechtjes gaan maken in je haar, maar het helpt wel om een roze lipstick te dragen of roze blush. Meisjesachtig is goed! Maar met mate. Je wil er niet uitzien alsof je het make-up tasje van je dochtertje heb geplunderd.

Skip hele ‘serieuze’ kleuren, zoals aardetinten en grijze kleuren, ga juist voor wat koelere en meer gekleurde tinten. Blijf wel een beetje bij jezelf. Als je echt nooit kleur op je ogen gebruikt, ga dan nu niet ineens een knalroze smokey eye dragen, dat zal er wat apart uitzien.

Zorg voor een frisse teint op je gezicht, door middel van concealer en foundation. Gebruik een mooie highlighter en een frisse, koele kleur blush. Een grauwe tint geeft je altijd een meer ouwelijke look, als je er fris en fruitig uitziet geeft dat een jong effect.

Wat doe je met je ogen?

Ik zou zelf heftige smokey eyes vermijden als je er wat jonger uit wilt zien. Ga liever voor een frisse look met een lichte kleur op je ooglid en onder je wenkbrauwen en een net iets donkerdere tint in je arcadeboog. Mooie eyeliner, mascara (eerst even je wimpers krullen!), klaar! Je kan hierbij pasteltinten gebruiken of felle kleurtjes, maar houd het wel een beetje rustig.

Breng geen make-up aan onder je ogen. Geen mascara, geen oogpotlood, geen oogschaduw. Dit trekt je oog optisch naar beneden. Het ziet er frisser en jonger uit als je je onderste wimperrand gewoon vrij laat van make-up.

Enne, heb je een bril maar ook lenzen? Ga dan voor lenzen. Een bril geeft je altijd net wat jaartjes extra.

Vermijd glitter en glans

Ook al zijn glitters en glansjes heerlijk jeugdig, als je al wat lijntjes en rimpeltjes hebt, zorgen ze er juist voor dat je er ouder uitziet! Glans benadrukt het relief in je huid. Ga dus zoveel mogelijk voor matte tinten, zowel op je gezicht als op je ogen.

maar… Wél glans op je lippen!

Maar: een gloss op je lippen geeft juist wel weer een heel jeugdige look. Ga dus zeker voor die glans op je lippen! Vermijd matte en donkere lipsticks, die maken juist weer wat ouwelijker. Draag een frisse roze gloss op je lippen.

 

Verder nog wat tips

  • Draag de highlighter die je op je jukbeenderen gebruikt ook onder je wenkbrauwen. Dit geeft een optische lift.
  • Zorg voor mooi geëpileerde en licht aangezette wenkbrauwen. Mooie strakke wenkbrauwen met een ‘boogje’ zorgen voor een optisch gelift oog.
  • Draag je haar speels los of juist in een hoge staart. Als je het los draagt, draag het dan niet heel stijl en strak, maar juist met een beetje slag en beweging erin. Als je het in een hoge staart draagt, maak er dan wat volume in door het vooraf te föhnen met mousse erin.
  • Qua kleding: ga niet voor te serieuze en zakelijke outfits. Draag kleur (rood, oud roze, mint, pasteltinten) en vermijd blazers en te nette jurkjes. Allstars of leuke sneakers zien er jonger uit dan nette laarzen of pumps.
  • Draag een lichte kleur met een glans op je nagels. Licht roze, licht blauw, licht groen… Pasteltinten zijn super hip en staan jeugdig. Vermijd donkere kleuren of roodtinten, dat staat juist heel volwassen.
  • Poeder je gezichtsmake-up niet al te veel af, een hele droge afgepoederde huid kan er juist ook weer wat dof en ouwelijk uitzien, zorg dat je een tikje glans van de foundation blijft zien, op een subtiele manier.

 

xxxc Anastasia Kisses On My List

 Bron bovenste foto


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.