Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
29 maart 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • epileren
 • How To
 • tips
 • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Epileren – pijn verzachten

Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Mijn moeder zei het vroeger altijd al tegen me als ze m’n lange haren aan het kammen was. Ik was natuurlijk aan het jammeren omdat er klitten in m’n haren zitten – en dat deed pijn. Nu heb ik geen last meer van klitten in m’n haren (ik heb al lang geleden afscheid genomen van m’n lange lokken), maar dat mooi zijn pijn leiden betekent is nog steeds een feit.

Wat we onszelf allemaal aandoen: wimpers krullen, met een tang van 200 graden onze haren krullen en steilen, met chemische middeltjes onze haren verven, en natuurlijk: epileren en harsen. Dat doet pijn!

Hoe we moeten epileren en harsen, weten we allemaal inmiddels wel (je haalt je hele haar inclusief haarzakje weg). Maar nu willen we allemaal wel eens weten hoe die pijn wat minder kan! Ik heb zelf al tranen in m’n ogen staan als ik m’n wenkbrauwen hars, dus ik deel m’n tips met jullie.

Gezicht harsen/epileren

 • Verdoof de plek die je gaat epileren vooraf met een ijsblokje. Dit verdooft je huid. Het helpt echt, ik doe het vaak als ik m’n wenkbrauwen ga harsen. Je kan ook tussendoor met het ijsblokje over je huid deppen als het weer pijn gaat doen.
 • Trek de huid goed strak. Je merkt dat het dan veel minder pijn doet!
 • Bij het epileren: pak het haartje zo dicht mogelijk bij de wortel (dus zo dicht mogelijk bij je huid).
 • Harsen en epileren gaat makkelijker (en is dus minder pijnlijk) na een warme douche of een bad. Je porien gaan hierdoor openstaan en zo krijg je de haartjes er makkelijker uit.

Lichaam harsen/epileren

 • Hier geldt ook: neem een bad of douche vooraf. Je zal echt het verschil merken, het doet dan echt veel minder pijn.
 • Je kan ook hierbij je huid verdoven met ijs. Er zijn speciale ijskompressen die je kan gebruiken, maar gewoon ijs kan ook. Doe het wel in een theedoek of iets dergelijks, zo direct op je huid is niet zo aangenaam.
 • Er zijn speciale epilators met een ingebouwd ijskompres. Philips heeft er bijvoorbeeld een, de Satinelle Ice Premium. Deze heb je vanaf 39 euro, maar dan heb je wel een verouderde versie. Er zijn ook nieuwere, maar die zijn dus duurder. Die op de foto heb je bijvoorbeeld voor ongeveer 75 euro.
 • Bedenk dat epileren met een epileerapparaat steeds minder pijn gaat doen. Hoe vaker je het doet, hoe minder je er last van zal hebben! In het begin zal het gewoon erg pijn doen, maar zet even door. Ik gebruik zelf trouwens geen epileerapparaat, vind het eerlijk gezegd best enge dingen. Moet het toch maar eens gaan proberen!

Zorg er verder voor dat je lekker relaxed bent als je (waar dan ook) gaat epileren. Zo gaat het beter en hoeft het ook niet allemaal supersnel.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.