Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
5 juni 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • eight hour cream
 • Review
 • Test
Een MissLipgloss artikel

Eight Hour Cream review


De Eight Hour Cream van Elizabeth Arden is misschien wel het product waarover de meest uiteenlopende meningen zijn. De een vind het ‘overpriced vaseline‘, de ander vindt het het beste product dat er bestaat. Ik heb enorm veel reviews gelezen en ik was zo in de war dat ik het zelf wilde proberen. Op eBay bestelde ik een tube van 50 milliliter voor €15 inclusief verzending.

Eight Hour Cream is een product dat al bestaat sinds 1930. De crème heeft haar naam te danken aan het feit dat een klant zei dat de geschaafde knie van haar zoon binnen acht uur herstelde! Het is een ‘skin protectant’ , een vettige crème die voor veel doeleinden bruikbaar is. Voor kapotte lippen, brand- of schaafwonden, droge plekken op bijvoorbeeld handen en voeten, als gezichtcreme, als nagelriemcreme… Je kan het simpelweg overal gebruiken waar je huid wel wat herstel kan gebruiken. Eight Hour Cream heeft al meer dan 22 beauty awards gewonnen en wordt de hemel ingeprezen door veel visagisten. Maar wat vind ik er nou van?

Substantie
Ik vind deze ‘Cream’ geen crème, het is meer een slijmerige, soort van vloeibare, vaseline-achtige substantie. Het is moeilijk uit te leggen, maar het is een beetje dikkig en plakkerig. Dit is absoluut niet iets wat ik als dag- of nachtcrème op mijn gezicht zou smeren. Meer voor droge plekjes, maar het is te vettig en dik om over je hele gezicht te smeren, in my opinion. Ik vind het wel wat lijken op vaseline en Rosebud Salve, toch is het anders. Meer vloeibaar en glanzend. Het trekt wel snel in, na een minuutje heeft de huid de crème al opgenomen. Mijn ervaring is dat bij vaseline het juist erg op de huid blijft liggen.

Geur
Of je haat het, of je houdt ervan. De geur is enorm kruidig en een beetje klinisch, alsof je bij de tandarts in de wachtkamer zit. Niet een heel prettig geurtje maar je went eraan. De eerste keer dat ik echt my god. Het is een erg sterke geur waar je niet omheen kan. Wel een nadeel. Wanneer ik de EHC op een openbare plek gebruik, merk ik dat mensen om zich heen kijken waar ‘die lucht’ vandaan komt. In de klas mag ik het van mijn klasgenoten niet meer gebruiken. ‘Cynthia, oprotten met die stinkende handcrème!’

Werking
Ik gebruik het voor:

 • lippen. Ik gebruik het elke dag, meerdere keren per dag. Het maakt m’n lippen superzacht (zachter dan Rosebud Salve!) en het allerbeste: het glanst als een lipgloss. Het is voor mij de hoofdfunctie van Eight Hour Cream.
 • nagelriemen. Ze worden er zacht, soepel en gezond van.
 • voeten. Voor het slapen gaan wrijf ik m’n hakken in met de EHC.
 • handen, ook voor het slapen gaan.
 • gezicht. Alleen op extreem droge plekjes. Even insmeren voor dagcreme en daarna heel goed uitsmeren en de tijd geven om in te trekken. Droge plekken foetsie.
 • wenkbrauwen. Om de haartjes te temmen.
 • ellebogen. Droog! Na EHC niet meer.
 • glans. Klein beetje op jukbeenderen en onder wenkbrauw deppen.

En hij werkt voor al deze punten erg goed, anders was ik er al lang mee gestopt. Ik ben vooral blij met de werking voor de lippen, het is net alsof ik de hele dag een mooie glanzende lipgloss draag!

Verpakking
Eight Hour Cream heeft ongelooflijk veel verschillende verpakkingen. Flesjes, potjes, tubetjes, en allemaal met andere designs en in veel verschillende groottes. Ik heb zelf een classic versie, een witte tube met glanzen achten erop. De tube is vrij groot, maar er zijn ook kleinere tubes te koop. Ik vind een tube erg prettig werken, het is hygiënisch en deze tube ziet er ook nog eens chic uit. Top, dus. Er zijn ook potjes, maar ik zou die zelf nooit kopen omdat ik er dan telkens met m’n vingers in moet. En zeker met lange nagels vind ik dat zo vervelend (zeg maar liever: vies). Daarnaast is het niet praktisch om zo’n glazen potje mee te nemen.

Conclusie
Ja, ik ben verkocht. Ik had het niet gedacht, omdat ik al jaren fan ben van Rosebud Salve. Maar ik ben nu helemaal weg van Eight Hour Cream. Waarom gebruikte ik dit niet al veel eerder? Ik vind het zelf niet vergelijkbaar met vaseline. Ja, de substantie heeft er iets van weg, en het bestaat ook voor 50% uit vaseline (de rest zijn oliën, vitamines e.d.), maar de werking is duizenden malen beter. De prijs is wel wat aan de hoge kant, maar ik heb een tube op eBay gekocht van 50 milliliter voor €15 inclusief verzending. Niet goedkoop, maar hier doe je wel vrij lang mee. Ik vind het het in ieder geval absoluut waard!

Elizabeth Arden Eight Hour Cream kan je ook kopen bij o.a. Ici Paris, Douglas, de Bijenkorf en op vliegvelden.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.