29 december 2016 door Cynthia Schultz 27 reacties
 • eight & bob
 • eight & bob memoires de mustique
 • memoires de mustique
Een MissLipgloss artikel

Eight & Bob Memoires de Mustique

Eight & Bob Memoires de MustiqueIk ben héél kieskeurig met geuren: ik draag niet zomaar iets, ik ben niet zomaar weg van een geur en ik ben ook niet erg snel enthousiast over een parfum. Dus als ik helemaal verliefd raak op een geur, dan moet ik hem gewoon hebben. Dat gebeurde de laatste keer met Eight & Bob Memoires de Mustique

Eight & Bob Memoires de Mustique

Eight & Bob Memoires de Mustique, €130 (100ml)

Ik was op pad om een nieuwe flacon van Escentric Molecules Molecule 01 te kopen. Een jaar geleden kocht ik een 30ml flesje in Groningen en die is net opgegaan. Die geur vind ik zo waanzinnig, die moest ik absoluut opnieuw kopen. Dus, ik rekende €115 af. Een klap geld, maar ik vind het het zo waard voor een goede geur. Het is elke dag weer genieten om zo’n lekkere geur te hebben.

Na het afrekenen keek ik nog even rond en ik zag een display van het merk Eight & Bob staan. Ik pakte een flacon, spray hem op en BAM. Verliefd. Oranjebloesem. Als ergens oranjebloesem in zit ben ik al vrij snel om. Maar dit had meer, iets poederigs, fris, houtachtigs. Maar die geur kostte ook nog eens €130, dus ik kocht hem niet. Maar ja, je snapt het wel. De rest van de dag zat ik aan mijn pols te snuffelen en een paar dagen later kocht ik hem toch. Want deze zou zo in mijn hoofd blijven rondzingen, eens zou ik hem toch kopen. Dan maar meteen de pleister eraf rukken, niet?

Eight & Bob is een niche geurmerk met een erg bijzonder verhaal. Het merk heeft maar vier geuren en in 1937 begon het met hun signature geur, ‘original’. Albert Fouquet was de zoon van een Parijse aristocaat en hij was een echte geurkenner. Hij maakte geuren voor eigen gebruik met behulp van butler Philippe.
In de zomer van 1937 was Albert op een feestje in de Cote d’Azur. Hij ontmoette daar John F. Kennedy, die hem meteen aansprak op de geur die hij droeg. Albert besloot hem een sample van zijn parfum te geven. Al snel kreeg Albert een brief van John, waarin hij vraagt om meer van de geur. Hij vroeg om acht samples, “en als je de productie aankan, ook één voor Bob”. Zo geschiedde, met op het label ‘EIGHT & BOB’.
Een paar maanden later kreeg Albert brieven uit Amerika van Hollywood regisseurs, producers en acteurs die maar al te graag de Eight & Bob geur wilden kopen.
In 1939 overleed Albert bij een auto-ongeluk. Philippe, zijn butler, handelde de bestellingen af. Tijdens het begin van de tweede wereldoorlog moest hij de Fouquet familie verlaten. Bij de laatste bestellingen die hij verzond, verstopte hij de flacons in boeken zodat de nazi’s ze niet zouden ontdekken.  Nu, tientallen jaren later is de geur weer op de markt, samen met drie andere geuren.

Ik vind het een erg leuk verhaal, al vraag ik me wel af wat er precies van waar is. Dit staat er onder het verhaal op de website van Eight & Bob: ‘The story of Eight & Bob is based on a family story transmitted verbally over time. For its final narration fictionalized facts and characters were introduced.’ Oftewel, het is een doorverteld verhaal waarvan je je maar moet afvragen wat er precies van waar is. Toch, een leuk verhaal.

Eight & Bob Memoires de Mustique

Naast ‘original’ die ik zelf niet zo waanzinnig vond, zijn er drie andere geuren: Egypt, Cap d’Antibes en Memoires de Mustique. De laatste is dus te gek. Inspiratie voor deze geur was het Caribische eiland Mustique. Het schijnt wel dat Albert Fouquet deze geur zelf ontwikkeld heeft.

 

Eight & Bob Memoires de Mustique

De verpakking vind ik chic en luxe. De streepjes doen wat maritiem en preppy aan, maar dat vind ik ook wel bij de geur passen.

In de doos zit de grote flacon. Deze 100ml is het enige formaat dat verkrijgbaar is – ik zou het persoonlijk wel goed vinden als er ook een 30ml of 50ml verkrijgbaar zou zijn, €130 is in één keer wel een hele mep.
De flacon vind ik mooi. Simpel, geen poespas, daar houd ik van. Het label op de glazen fles is van stof gemaakt.

Eight & Bob Memoires de Mustique

De geur, waar moet ik beginnen? Vooral bij dat ik hem echt ongelooflijk lekker vind, maar dat had ik al gezegd. De geur begint heel bloemig en fris met bergamot, petitgrain (stengels en blaadjes) en oranjebloesem. Allemaal citrus, al is de oranjebloesem heel bloemig en wat poederig. Het hart rujikt naar oranjebloesem, Arabische Jasmijn (Sambac) en schijnhulst (Osmanthus). Deze noten ruiken heel zoet en bloemig, maar op een kruidige manier. De basis bestaat uit amber, houtachtige noten en musk. Dat klinkt als mijn geur: aromatische bloemengeuren gecombineerd met het warme van hout, amber en musk.

Vlak na het aanbrengen is de geur heel fris en poederig en dan voert de oranjebloesem de boventoon. Na eventjes dragen wordt de geur wat warmer en kruidiger, al blijft oranjebloesem heel duidelijk aanwezig.

 

Ik ben echt helemaal weg van Eight & Bob Memoires de Mustique. Dat heb ik maar heel soms en ik vind het ook deze keer weer te gek.

Eight & Bob Memoires de Mustique kost €130 (100ml). Ik kocht hem bij Pand26 op Terschelling. De geur wordt verkocht bij exclusieve parfumerieën en winkels en online vind je hem ook.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

27 reacties
 1. aboutsbstyle

  hoe lekker in een parfum ook vind, vaak laat ik het toch staan voor zulke grote prijzen. Ik vind het vaak zonde in verhouding met hoelang ik ermee doet. Maar je hebt mijn interesse wel gewekt, je schrijft er met volle passie over. liefs soraya

 2. Mariska

  Ben wel erg benieuwd geworden naar de geur! Zelf hou ik erg van geuren als Alien van Thierry Mugler, die draag ik bijna altijd en is ook wel een beetje mijn signature geur 🙂

 3. Leendert

  Wij verkopen hem ook bij Blitz in Heemstede. Het is inmiddels al een zeer geliefde niche geur ondanks dat hij toch best prijzig is.

 4. Len

  Ik heb deze geur mustique toevallig deze week gekocht. Ik ben helemaal weg van deze geur.

 5. Tamara

  Pand26 is echt een leuke shop met al die exclusieve geuren!
  Volgende keer deze eens snuffelen, heel benieuwd!

 6. Jacqueline

  Zo ben ik een groot fan van Basil&Neroli van Jo Malone. Nadat ik die had geroken moest ik die ook hebben. Zo ook met Jacinthe& rosé van E.Coudray. Die valt hier morgen in de bus.

 7. Desirée

  Die klinkt heerlijk! We hebben sowieso wel redelijk dezelfde geursmaak dus deze moet ik maar eens gaan besnuffelen <3

 8. Varenka W

  Dit is ook één van mijn favoriete geuren, echt zo lekker!

 9. Suuz

  Ik word alleen al enthousiast van hoe je erover schrijft. ’t Is nog net geen geurblog, maar met wat inlevingsvermogen wel bíjna.

  Ik sta op t punt om, uiteraard nav jouw review, Chanel no5 L’eau te kopen. Daarna maar weer even rustig aan met de euro’s 🙂

 10. Suzanne

  Ik kende deze geur nog niet, ben heel erg benieuwd geworden

 11. Caro

  Ik kan hem bijna ruiken!

 12. Yolan

  Klinkt echt waanzinnig 🙂 Helaas wat uit mijn budget voorlopig. Oh, Cynthia, misschien toch even opmerken dat er ‘aristocaat’ staat in het origine-verhaal ipv ‘aristocraat’ 🙂

 13. Yvonne

  Ik ben ook heel kieskeurig met parfums. Ik vind een geur snel ‘mwah’. Weet nog dat er ooit een mannengeur was die zo populair was in mijn vriendenkring. Elke man droeg deze geur en ik vond het ZO smerig! Ik heb slechts een paar parfums op mijn kaptafel staan waar ik echt waanzinnig blij van word: Chanel no 5 (vooral in de winter), Trussardi My Name (warme, poederige geur), Elie Saab Le Parfum, Trussardi Donna (die is frisser t.o.v. My Name) en Jil Sander Sun vind ik nog steeds lekker ruiken tijdens de zomer. 🙂

 14. Svenja

  Wauw, wat een prachtige flacon en mooi merk! Ik ben dol op bloemige en poederige geuren, dus dit parfum klinkt als muziek in mijn oren. Ben super benieuwd naar de geur nu. 130 euro is een behoorlijk bedrag, maar als ik een geur écht lekker vind heb ik dat er voor over. Af en toe jezelf verwennen mag!

 15. Henriëtte

  Als ik een ding heb geleerd over geuren is het wel het feit dat een goede geur absoluut het geld waard is, in tegenstelling tot bij cosmetica trouwens, want daar geldt dit lang niet altijd voor!
  Ik ben nu wel nieuwsgierig geworden……..;-)

  • Suuz

   Helemaal mee eens!

 16. Annet

  Ik ken ze ook en vind het altijd leuk om speciale geuren te kopen die niet iedereen heeft.
  Nog een tip voor dames die hetzelfde hebben; kijk eens bij het merk Gritti, een klein Italiaans merk. Ik ben momenteel verslaafd aan de geur Antalya die echt zalig maar strand en zee ruikt

 17. Loes | Gewoon iets met Loes

  Echt leuk om te lezen hoe enthousiast je over deze geur bent. Op basis van je beschrijving denk ik dat ik ‘m ook heel lekker zou vinden, haha. € 130,- is inderdaad veel geld, maar dat zou ik ook voor Chanel Coco Mademoiselle betalen (hoewel ik dan bij Douglas meestal even wacht tot in een bon van 25% korting in de bus heb, haha).

 18. T

  Klinkt lekker! Ik ga kijken of hij ook bij Skins te koop is. Dan ga ik weer eens zo’n proefdoosje bestellen.
  Juliette has a gun mad madame vond ik ook erg lekker. En krijg ik nog altijd complimentjes over! (:

 19. Erna

  Weten jullie dat je molecule 1 ook zelf kunt maken? Het zal misschien iets ander ruiken maar heb gelezen dat het minimaal is. Een starterspakket is €18,00 euro bij de hekserij.nl. ik draag niets anders meer en het is in een paar minuten gemaakt.

 20. Ingrid

  Geweldig zoals je het omschreven hebt! Ik ben er in elk geval nieuwsgierig naar! molecule 01 is ook altijd een van mijn favorieten geweest. Maar deze wil ik zeker ook een keer ruiken op mijn huid.
  Geweldig verhaal ook wat er achter steekt. Wat er dan ook van waar is 😉

 21. Susan

  Lijkt me een lekkere geur, alleen 130 euro vind ik wel echt heel prijzig.

 22. Milou

  Zo dat is best wel wat geld ja voor een parfum en dan vooral van een redelijk ‘ onbekend’ merk. (Voor mij dan) maar ik ben er nu wel benieuwd naar. Ik hou van jasmijn geuren! Jammer dat er nog geen geur internet is het haha

 23. Mieke

  Poehhhh, € 130,- is inderdaad een klap geld! Maar voor een goede geur (die ook nog eens niet standaard is en je op elke straathoek ruikt) en zo’n formaat bést de moeite waard.
  Mijn go-to geur is ook vrolijk € 80,- per 100 ml (EdT – misschien eens over naar de EdP, zie dat ‘ie in de bonus is € 160,- voor 200 ml…) en die ruik je daadwerkelijk op elke straathoek.

  Misschien ook eens jagen op een minder bekend parfum!

 24. Femke

  Ik denk dat ik deze geur ook heerlijk zou vinden.. Ik ben dol op parfums met oranjebloesem en jasmijn. Ik vind de flacon erg mooi en stijlvol uit zien. Jammer dat dit parfum niet in een kleiner formaat verkrijgbaar is.

 25. marije

  Ik vind het zo leuk dat je altijd gaat voor de onconventionele geuren en de niet standaard merken. Deze geur klinkt ook weer heerlijk. Al zal ik wel even moeten sparen voordat ik hem zou kunnen kopen 😉