Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
9 augustus 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Een lange afstands relatie: hoe dan?

000Door Laura – Jaren geleden leerde Savannah een jongen genaamd Christian kennen. Zij woonde in Nederland, hij in Spanje. Voor ze het wisten sloeg de vonk over en wilden ze alleen nog bij elkaar zijn. Helaas was dat niet mogelijk, aangezien ze bijna 1400 kilometers van elkaar verwijderd waren. Savannah vertelt hoe zij deze lange afstandsrelatie ervaart en hoe zij haar relatie sterk houdt.

 

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Dit gaat echt ver terug. Mijn familie en ik komen al in Lloret sinds ik vier jaar oud ben. Kennissen van ons wonen daar en verhuren appartementen. Dus elke vakantie gingen wij naar zo’n appartementje. Een keer waren alle appartementen vol en verwezen onze kennissen ons naar een andere familie, die ook huisjes verhuurden. Dit waren de ouders van Christian. De eerste keer dat ik hun leerde kennen was ik nog heel jong. Aangezien Christian een stuk ouder is, ging ik niet echt met hem om. De eerste keer dat ik wat meer met hem sprak, was in 2011. We hadden elkaar toegevoegd op Facebook om weer in contact te komen met elkaar. Vanaf toen praatten we echt elke dag met elkaar via de chat.

Die zomer ging ik met een vriendin twee weken op vakantie in Lloret en daar hebben we elkaar weer gezien. Er is toen nog niks gebeurd, maar de vonk sloeg toen echt over! Toen hij vorig jaar op bezoek kwam bij ons in Nederland zijn we een relatie begonnen.

 

Hoe houden jullie contact als jullie in eigen land zijn?

Gelukkig is de wereld een stuk verkleind door alle social media. We chatten veel via Facebook en kunnen natuurlijk ook gebruik maken van Whatsapp. Daarnaast zien we elkaar elke avond via Skype.

 Savannah 1

Hoe vaak zien jullie elkaar ongeveer?

Christian en ik probeerden elkaar elke maand te zien. Dat is buiten het hoogseizoen heel goed te doen, zeker als je met een budget vliegmaatschappij vliegt. We waren dan meestal een lang weekend bij elkaar. Het kwam het vaakst voor dat ik naar Spanje vloog, aangezien hij een fulltime baan heeft. Ik had dus meer tijd om te blijven. Natuurlijk bleef ik in de zomervakantie ook een stuk langer. In 2012 ben ik een maand in Lloret geweest. Deze zomer ‘woon’ ik heel de zomer bij mijn stiefvader. Ik ben 25 mei naar Spanje gevlogen en woon in Lloret. Ik ben van plan een cursus Spaans te volgen hier en ben al op zoek naar een zomerbaantje. Ik blijf hier sowieso tot het einde van september.


Wat is het moeilijkste van een lange afstandrelatie?

Elkaar niet kunnen aanraken en vasthouden. Natuurlijk zie ik hem elke avond via Skype, maar dat is niet te vergelijken. Verder loopt de communicatie tussen ons minder goed als we elkaar niet in het echt spreken. Zijn Engels is niet heel goed en ik praat ook niet vloeiend Spaans. Als je elkaar ziet, kun je nog inschatten wat iemand wil zeggen door de gebaren die diegene maakt. Dit gaat via Whatsapp en mails een stuk moeilijker.

Jullie hebben dus last van een taalbarrière?

Ja, daar hebben we zeker last van. Aan het begin van onze relatie was Christians Engels ontzettend gebrekkig. Hij spreekt nog steeds niet erg duidelijk Engels, maar in ieder geval al wel een stuk beter! Ik heb mij ingeschreven voor een cursus Spaans, dus hopelijk wordt het communiceren dan ook wat makkelijker.

savannah 3

 

Op welke momenten mis je hem het meest?

Ik heb een tijdje een vrij moeilijke periode doorgemaakt, waarbij ik niet lekker in mijn vel zat. Op zulke momenten zou ik hem gewoon erg graag bij mij willen hebben.  We zorgden er altijd voor dat we op speciale dagen als verjaardagen en Kerst bij elkaar waren. Ik denk dat het op die manier wel wat draaglijker werd.

 

Wat zijn jullie toekomstplannen?

Zoals ik al vertelde, woon ik op dit moment tijdelijk in Lloret. Ik ben begonnen aan een cursus Spaans, zodat ik een zomerbaan kan vinden. Het liefst zou ik ook na het zomerseizoen in Spanje blijven wonen en met Christian een appartement zoeken. Dan zouden we dicht bij zijn werk kunnen gaan wonen en eindelijk samen settelen en een eigen leven beginnen.

 

Savannah 2

 

Wat zijn je tips voor meiden met een lange afstandsrelatie?

Ga op je gevoel af. Laat je niet afschrikken door de afstand. Het is belangrijk om genoeg tijd voor elkaar vrij te maken en elkaar vaak te zien. Blijf goed communiceren en bedenk je telkens dat het voor beide even moeilijk is om elkaar niet te zien.  Ik heb het natuurlijk nog redelijk makkelijk. Spanje is natuurlijk erg dichtbij en een vlucht hoeft niet veel te kosten. Als je een vriend hebt in Afrika, Australië of Amerika is het een ander verhaal. Dan zal het vast en zeker nog een stuk moeilijk zijn. Maar ach, als je verliefd bent…

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.