Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
17 mei 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • blot powder
 • fixeren
 • fixerend
 • MAC
Een MissLipgloss artikel

Een favoriet: MAC Blot Powder

Dit is zo’n product wat ik al tijden gebruik, maar waar ik elke keer maar geen review over schreef. Toen ik mijn gezicht laatst weer eens poederde met mijn Blot Powder van MAC bedacht ik me dat ik dit fijne spul tóch met jullie wil delen, het is echt een favoriet van me! Blot Powder is een ‘pressed’ poeder dat je gebruikt om te matteren zonder extra kleur of product aan je make-up toe te voegen. Het zorgt er ook voor dat je foundation langer blijft zitten. Tijden gebruikte ik daarvoor een losse poeder, maar dat is vaak toch wat onpraktisch, zeker om mee te nemen. Deze Pressed Blot Powder vind ik echt ideaal! Lees verder voor mijn review en foto’s.

Wat MAC over Blot Powder zegt:

A unique pressed powder designed primarily to provide shine control without adding any noticeable colour or texture. Sets foundation, finishes faces. For use in professional situations and for frequent touch-ups. Blot Powder contains Mica and Silica to adsorb excess oils and reduce shine on the skin’s surface. Can be applied with the puff that comes in the compact or with a powder brush like #129 Powder/Blush Brush. Perfect for touching up Studio Fix Powder Plus Foundation throughout the day.

Het product komt in een typische strakke, ronde MAC verpakking. Geen poespas, gewoon een strak doosje met daarin ook een poederdonsje, die ik overigens niet gebruik. Ik gebruik hiervoor gewoon een poederkwast, dat vind ik prettiger werken. Blot Powder is verkrijgbaar in meerdere kleuren, ik heb Medium. Er is ook Light, Medium Dark, Dark en Deep Dark. Het poeder is vrij transparant maar je kan natuurlijk wel het best eentje kiezen die het dichtst bij je huidskleur in de buurt komt.

Ik heb het product al gebruikt, maar normaal is ‘ie natuurlijk mooi glad en onbeschadigt als je hem koopt. Hij kost trouwens rond de €20, wat natuurlijk niet goedkoop is. Ik heb het er wel voor over omdat het gewoon wérkt, en daarnaast doe je er ongelooflijk lang mee, ik denk bij normaal gebruik zeker een half jaar tot een jaar. Ik gebruik hem elke dag om mijn foundation af te poederen en soms neem ik hem mee in mijn tas om plekjes die wat zijn gaan glanzen bij te werken. Rond mijn neus ga ik vaak weer wat glimmen, en dan poeder ik het hiermee af. Dan is de glans weg en ziet mijn foundation er weer perfect uit. Dat vind ik ook zo handig aan zo’n pressed poeder: het is handig om snel in je tas mee te nemen om onderweg bij te werken, of voor als je op vakantie gaat. Zo’n losse poeder is dan echt onpraktisch, want het poeder gaat dan in de deksel zitten waardoor je elke keer een mini rommeltje krijgt wanneer je het poeder gebruikt.

Er zit een spiegeltje in het doosje, wat ook erg handig is. En tja, het product werkt gewoon. Als ik ’s ochtends mijn foundation afpoeder blijft het heel lang goed mat. Ik kan dan wel aan het eind van de middag even het gebied rond mijn neus bijwerken, maar met andere poeders glimt mijn huid veel sneller. Blot Powder doet gewoon wat het moet doen: matteren en fixeren, en dat doet ‘ie goed. Lees trouwens ook eens de reviews hierover op Make Up Alley, die zijn onwijs goed!

Pluspunten
 • Praktische verpakking en praktisch product, ideaal voor onderweg
 • Matteert
 • Fixeert
 • Blijft urenlang mat
 • Gaat lang mee
 • Er zit een poederdons bij
 • Er zit een spiegel in het doosje
 • Verkrijgbaarheid: te koop bij alle MAC counters (Groningen, Den Haag, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht)

Minpunten

 • €20

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een praktisch product dat je foundation en huid matteert en wat handig is om mee te nemen.

Skippen als… je al een losse poeder hebt die je prima vindt en als je je poeder nooit ergens meen naartoe neemt.

Zou ik dit opnieuw kopen? Absoluut.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.