Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
7 april 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • battle
 • Everyday Minerals
 • MAC
 • Studio Sculpt
Een MissLipgloss artikel

EDM vs. MAC Studio Sculpt

Sinds ik mijn MAC Studio Sculpt foundation gebruik, krijg ik heel vaak de vraag of het nou beter is dan de minerale foundation (van Everyday Minerals) die ik hiervoor jaren gebruikte. En dus daarom: een battle tussen de twee!

 • Round 1: Prijs

MAC Studio Sculpt: €29 voor 40 ml, €0,73 per ml
EDM Minerale poederfoundation: €9,12 voor 8 gram, €1,14 per gram

Winner: MAC

 • Round 2: Praktisch in gebruik

MAC Studio Sculpt: Zo uit de tube op de hand op het gezicht. Geen hulpmiddelen nodig.
EDM Minerale poederfoundation: Een speciale (kabuki)kwast is nodig om de foundation aan te brengen. Dat betekent extra kosten en minder handig.

Winner: MAC

 • Round 3: Verkrijgbaarheid

MAC Studio Sculpt: Verkrijgbaar bij de Bijenkorf MAC counters en bij de MAC store. Ook volop op eBay verkrijgbaar.
EDM Minerale poederfoundation: Alleen online verkrijgbaar via de EDM webshop.

Winner: MAC

 • Round 4: Snelheid in gebruik

MAC Studio Sculpt: Met vingers hooguit een paar minuten.
EDM Minerale poederfoundation: Met kabuki kwast hooguit een paar minuten.

Winner: no winner

 • Round 5: Houdbaarheid

MAC Studio Sculpt: Blijft erg lang zitten en is waterproof. Hij doorstaat geen hoosbui, maar hij is bestand tegen een miezer(huil)buitje. Zeker in combinatie met een goede basis blijft ‘ie serieus 24 uur zitten.
EDM Minerale poederfoundation: Is niet handig in combinatie met een cremebasis, dus altijd in combi met een rijstpoeder of iets dergelijks. Blijft niet erg lang zitten, heeft veel hulpmiddelen nodig om langer te lasten. Na een avondje stappen is er geen foundation meer te zien.

Winner: absoluut MAC Studio Sculpt

 • Round 6: Look

MAC Studio Sculpt: Geeft een soort ‘dewy’, shiny look. Je moet er van houden, ik vind het zelf erg mooi omdat het er heel erg natuurlijk uit ziet.
EDM Minerale poederfoundation: Geeft een hele matte, soms poederige look. Vooral als je meerdere laagjes opbrengt ziet het er gauw te poederig uit, zeker als je een droge huid hebt!

Winner: voor mij MAC Studio Sculpt


 • Round 7: Verpakking

MAC Studio Sculpt: Een strakke, lange, grote tube met een zwarte matte dop. Chique! Kan rechtop staan, maar niet heel stabiel. Werkt makkelijk, maar je hebt wel snel teveel product op je hand en dat kan je niet weer terugstoppen.
EDM Minerale poederfoundation: Een bakje met een sifter, zodat je precies genoeg poeder in de deksel kan doen om aan te brengen. Als je teveel hebt, kan je gewoon deksel erop doen en dan valt het poeder weer in het bakje.

Winner: allebei praktisch, dus no winner. EDM verpakking is wel beter en netter op te bergen (opstapelen)


Ik vind zelf absoluut de MAC Studio Sculpt de overtuigende winnaar in de battle. Let wel dat deze foundation niet zo geweldig werkt voor elk huidtype. Voor meiden met een wat vettere huid raad ik de MAC SS foundation niet aan en zou ik voor een minerale poederfoundation gaan. Poeder absorbeert talg (vet) en MAC SS foundation ‘glijdt’ van een vette huid af. Hij is juist super geweldig voor een droge huid door de gelsubstantie. Dus voor andere meiden kan EDM de winner zijn in deze battle, voor mij is het MAC Studio Sculpt!
Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.