Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
2 februari 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • blush
  • Earthen Glow Minerals
  • lipgloss
  • oogschaduw
Een MissLipgloss artikel

Earthen Glow Minerals

Ik kreeg laatst mijn betelling van Earthen Glow Minerals binnen! EG Minerals is een online Amerikaanse webshop met natuurlijke cosmetica en lichaamsverzorging. Ik heb me gestort op de de make-up! Ze hebben echt supermooie kleuren oogschaduw en blush, het was zo moeilijk om een keuze te maken! Ik heb 8 kleuren oogschaduw, twee kleuren blush en drie kleuren foundation gekozen.

De kleuren zijn echt ongelooflijk mooi! Ze hebben heel erg veel pigment en er zitten hele aparte kleuren tussen, zoals brown silver lights; een bruine oogschaduw met zilver shimmer er door heen.  Je kan samples kopen bij EG, die kosten in een potje $1,50 en in een zakje $0,75. Een full size potje (5gr) kost $6. Ik heb ze in potjes, vind zakjes gruwelijk irritant en vind het teveel gesmeer om ze zelf in potjes te gaan doen.


Blushers! Deze zijn zó mooi! Er zit veel shimmer in en de kleuren zijn geweldig. De prijzen zijn hetzelfde als die van de oogschaduws.

De lipspulletjes! Links een lip scrubber ($6 ), daarnaast Lipgloss Squeezies  ($7) en Pigmented Lip Cream ($9). Iedereen die last heeft van velletjes op haar lippen: koop die scrubber! Hij is zó fijn, hij scrubt lekker zacht (er zit suiker in, dat scrubt je lippen) en door de pepermuntolie die erin zit geeft het ook een fris gevoel op je lippen. Swatches van de lipglosses:

Ik vind Nude echt niet mooi bij mij, hij is te donker voor mijn huidskleur. Park Ave is íets lichter. De twee andere kleuren zijn wel supermooi! Love Crush is een koraalrode kleur met shimmer en Match is een roze kleur met een parelmoer glans erdoor. De glosses voelen meer als lippenbalsem dan gloss, wat echt heel fijn is! De verpakkingen zijn ook lekker handig, precies het goede formaat om in je tas mee te nemen. En het is zo cool om te zien dat er alleen natuurlijke ingrediënten in zitten! In de Pigmented Lip Cream zit meer kleur dan in de glosses, dat zegt de naam van het product natuurlijk ook wel. Je kan het zien op de swatches!

Ik heb ook foundations geprobeerd, twee in poedervorm (Sandra en Keirston) en een vloeibare (Cool Beige). Ik heb geluk met de kleuren, want ze matchen alle drie erg goed! Ik kan ze dus gewoon gebruiken tot ze op zijn, yay! De poeders zijn iets minder ‘zacht’ dan de poeders die ik heb van EDM, ze zijn iets korreliger. Dit zie je gelukkig op je huid niet terug, het blend wel mooi. Ze dekken goed en zijn kwalitatief echt prima!
Nog nooit eerder had ik een vloeibare minerale foundation geprobeerd, dus ik was erg benieuwd. Ik vind die van EG superfijn, het smeert heel goed uit, blend mooi met je huid en dekt vrij goed. Zelf doe ik er vaak nog een mini-laagje van een poederfoundation overheen, meteen zodat het langer blijft zitten.

Overall ben ik dus superblij met m’n EG spulletjes en supertevreden! Ik vind vooral de oogschaduws en blushers echte aanraders, ze zijn zo mooi en echt goedkoop! De verzendkosten naar Nederland zijn bij een bestelling niet hoger dan $10 en je kan met PayPal betalen. Verzenden duurde bij mij ongeveer een week.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.