15 september 2016 door Cynthia Schultz 55 reacties
 • aura
 • beste e-reader
 • e-reader
 • e-reader test
Een MissLipgloss artikel

E-reader review: Kobo Aura H2O

Kobo Aura H2OVorig jaar reviewde ik de Pocketbook Touch Lux 2. Inmiddels gebruik ik sinds die tijd mijn nieuwe e-reader, de Kobo Aura H2O. Ik krijg veel vragen of ik die wil reviewen. Maar natuurlijk! Ik vertel je er vandaag alles over én ook waarom ik überhaupt twee e-reader heb.

Waarom twee e-readers?

In mijn Pocketbook review leg ik je uit waarom je überhaupt een e-reader zou hebben, vandaag rijst natuurlijk de vraag waarom ik er twee heb. Waarom kocht ik de Kobo Aura H2O terwijl ik die Pocketbook heb? Nou ’t zit zo. Vlak voor de review van de Pocketbook online kwam ging hij stuk. Het scherm deed het ineens niet meer. Ik ging ermee terug en kreeg toen een nieuwe, maar dat duurde wel drie weken. Ik kan niet drie weken zonder e-reader! Paniek.

Nee, geen paniek, ik besloot een andere e-reader te kopen en dan een van de twee als back-up te gebruiken. Na drie weken kreeg ik een nieuwe Pocketbook (goede service!) en die is nu mijn ‘reserve’. Kijk, ik gebruik dit ding elke dag. Op reis of op vakantie meerdere uren per dag, en als die dan stuk gaat, baal ik. Daarvoor heb ik dus een reserve. Overbodige luxe, maar voor mij wel heel erg handig. En ik kon die drie weken dus echt niet zonder e-reader. Dus. Zo zit ‘t.

En: waarom nou een e-reader?  Jaren geleden kocht ik mijn allereerste e-reader die toen nog helemaal niet zo handig in gebruik was. Toen ik later een Kobo kreeg, was ik echt om. Vooral op reis gebruikte ik mijn e-reader veel, terwijl ik eerst meestal mijn iPad mini pakte. Ik ontdekte dat de e-reader veel prettiger leest dan een tabletscherm, dat de e-reader veel lichter is en dat de batterij véél langer meegaat. Op reis scheelt het natuurlijk een hoop gesleep (en overgewicht in je koffer 😉

Daarnaast zijn boeken als e-book vaak veel goedkoper dan een papieren boek, waardoor je veel bespaart op je boekuitgaven. Als je veel leest, heb je dit er dus al snel uit. Ik weet dat er veel mensen zijn die echt boeken verzamelen, ik wil echt alleen fysieke boeken bewaren die ik helemaal het einde vond, dus ik wil er juist liever minder dan meer, maar dat is persoonlijk.

Kobo Aura H2O

Kobo Aura H2O

Kobo Aura H2O, €179

Mijn keus viel vorig jaar op deze Kobo e-reader. In het verleden heb ik twee Kobo’s versleten, beide gingen ze erg snel stuk, maar de service was wel heel goed: ik kreeg toen meteen een nieuwe. Na mijn uitstapje naar Pocketbook besloot ik toch weer voor een Kobo te gaan. Waarom? Vanwege de interface en het gebruiksgemak. Ik vind alles bij de Kobo toch net even wat makkelijker werken én alles ziet er mooier uit. Ook is de hardware (dus de knopjes) makkelijker te bedienen, de Pocketbook heeft bijvoorbeeld echt een irritant aan-en-uitknopje.

Het voordeel van de Kobo Aura H2O is dat hij waterproof is. Je kan hem helemaal onderdompelen. Ik lees op reis graag in het zwembad, op het strand of in bad en dan is het wel ideaal dat dit apparaat daartegen kan. Ik spoel hem zelfs regelmatig onder de kraan af als er zand op zit.

Deze e-reader heeft een accuduur van twee maanden, je hoeft hem dus echt niet vaak op te laden. Er kunnen 3.000 e-books op en er zit een backlight in: als het donker is kan je dus een lichtje in je scherm aandoen. Dat was voor mij echt een vereiste omdat ik graag in bed lees.

Kobo Aura H2O

De achterkant is van een soort rubberachtig materiaal gemaakt en je ziet wel dat je daar heel snel (en hardnekkig!) vingers op krijgt. Ik stoor me daar niet zo aan, ik heb er ook vaak een hoesje omheen.

De Kobo Aura H2O is een van de duurdere e-readers, maar voor mij waren de voordelen wel zo ideaal dat ik het er op waagde.

Lezen

Kobo Aura H2O

Lezen gaat echt heel gemakkelijk. Je gaat naar je bibliotheek, tikt een boek aan en je kan gaan genieten. Je kan alles instellen: lettersoort, lettergrootte, marges. Met een tik op de zijkant van het scherm blader je verder, met en tik op de linkerkant van het scherm blader je terug. Dat gaat heel gemakkelijk. Ook kan je makkelijk op het scherm andere dingen bedienen zoals het aanzetten van de WiFi of het licht.

Kobo Aura H2O

Vind ik leuk: leesstatistieken.

Kobo Aura H2O

Je vindt ze ook uitgebreider als je vanuit het hoofdmenu naar Extra’s – Statistieken gaat.

Het allerbelangrijkste, het lezen, gaat vlekkeloos. Hij hapert nooit, het scherm is HD, alles ziet er goed en haarscherp uit en het wérkt gewoon top. Het licht is ook fijn: je kan hem heel zacht zetten, maar ook heel fel en alles er tussenin.

Boeken er op zetten of aanschaffen

Kobo Aura H2O

Dit vind ik een van de grote voordelen aan deze e-reader: het is zó makkelijk om er boeken op te krijgen, ook zonder kabel. Met een micro-USB-kabel is de eerste en meest logische optie en dat gaat vlekkeloos. Je sleept gewoon je ebooks in het mapje en ze staan erop.

Wat ik meestal doe: boeken aanschaffen via de Kobo shop of via Bol.com. De Kobo shop kan je met je e-reader bezoeken als je met WiFi verbindt en dat gaat heel gemakkelijk en snel. Je kan met een paar klikken een of meerdere boeken kopen en die staan dan meteen op je e-reader. Super handig en snel. Wat ook top werkt: je Kobo account koppelen aan je Bol.com account. Wanneer je een ebook koopt op Bol.com en je klikt op je Kobo e-reader op ‘synchroniseer’ dan staat je boek er meteen op. Zo handig! Ik vergelijk dus altijd de prijzen op beide sites en koop mijn nieuwe boek daar waar ‘ie het voordeligst is.

Eindoordeel Kobo Aura H2O

Ik gebruik mijn Kobo Aura H2O inmiddels meer dan een jaar en met érg veel plezier. Het is een fijne, handzame, lichte, goed werkende en gebruiksvriendelijke e-reader. De batterij gaat lang mee, het licht werkt prettig, het is super makkelijk om er nieuwe ebooks op te zetten en het ding leest gewoon top. En: hij is nog niet stuk. 😉 Mijn vorige Kobo’s begaven het vrij snel zonder dat ik er iets raars mee deed, deze houd het nog steeds uit ondanks zeer intensief gebruik.

De Kobo Aura H2O is voor €179 te koop bij allerlei (web)winkels. Ik kocht hem zelf.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

55 reacties
 1. Gé Glazenborg

  Wat een ramp, deze kobo H2O.
  Mijn eerste kocht ik in maart 2016. In september liep het scherm vast. Reageerde dus nergens meer op. Ingeruild voor een nieuwe: in maart 2017 liep het scherm vast: reageerde nergens meer op. Ga hem inruilen voor een ander. Nooit meer een kobo h2o voor mij!!

 2. glamourista

  Hmm, nu begin ik meer te twijfelen 🙂 Het lijkt me aan de ene kant heel erg handig, maar aan de andere kant zou ik het boekgevoel erg missen

 3. Kim

  Bedankt voor de review. Ik hou echt enorm van boeken en twijfelde toen ik mijn eerste e-reader kocht, 4 of 5 jaar geleden?, dan ook heel erg. Zou ik het fijn vinden? Ik vond het meteen top! Helaas was de kwaliteit niet heel best, hij was van BeBook, liep vaak vast en tot overmaat van ramp, ging hij stuk toen ik het vliegtuig uit stapte op vakantie! Had ik toen maar een reserve exemplaar gehad 🙂
  Inmiddels heb ik al jaren de Kobo Glo. Geweldig ding! Doet het altijd. Ik lees heel veel, elke dag, dus ik moet wel echt een goed apparaat hebben. Ik heb er inmiddels ruim 100 boeken mee gelezen. Dus ik ben er heel blij mee. Misschien is het wel goed om een nieuwe te kopen, als reserve 😉
  Het enige nadeel vind ik dat het licht voor mij niet genoeg gedimd kan worden. Ik wil hem graag zachter. Dit is alleen te testen in het pikdonker en dus niet in een winkel.
  Daarom heb ik een vraag, Cynthia: kun je deze meer dimmen dan je vorige Kobo’s?!

  • Miss Lipgloss

   ja, je kan deze heel ‘ver’ dimmen! 🙂

 4. Anneleen

  Ik heb dezelfde! Vorig jaar van ‘Sinterklaas’ gekregen hihi 🙂 Superblij mee!

 5. Emily

  Ik heb zelf een Sony T3 (zoiets) e reader en ik ben er echt zo blij mee. Nadeel van deze is dat hij soms blijft hangen en dan echt ineens allemaal bladzijdes vanzelf omslaat, waardoor je even moest zoeken waar je ook alweer was. Gebeurd gelukkig niet vaak. En hij reageert niet altijd even snel. Dus mocht deze stuk gaan denk ik dat ik ook naar jouw Kobo ga kijken.
  Zelf download ik boeken heel veel en als dat niet kan koop ik ze. Fysieke boeken koop ik ook alleen als ze er niet in e book zijn en ik hem echt graag wil lezen. Maar een e reader scheelt zoveel! Geen gesleep meer met 6 boeken als je op vakantie gaat bijvoorbeeld :). Mijn e reader heeft geen backlight en dat vind ik soms wel een nadeel, maar aan de andere kant: ik lees eigenlijk alleen in bed en niemand heeft last van mijn nachtlampje :-). Kan iedereen die graag leest een e reader aanraden!

 6. Anke

  De Kobo Auro One is trouwens de opvolger van deze H2O. Die is iets duurder, maar ik ben er nog niet helemaal over uit waarom hij zoveel beter zo moeten zijn dan de H2O. Lijkt me dat je een prima aanschaf hebt gedaan, Cynthia!

  • Miss Lipgloss

   Oh, wat goed om te weten, dat wist ik niet. Thanks!

  • Samantha

   Ik vind hem fijn om twee redenen:
   1. Het grotere formaat. Bij het formaat van de Aura H20 (en HD) voelen alinea’s vaak vrij lang en zette ik het lettertype ook snel groter omdat het met die alinea’s als een hele bulk tekst voelde. De One gaat meer richting een echt boek qua formaat. Daardoor zijn de pre-settings van de uitgeverij een stuk fijner leesbaar en hoef je minder vaak een bladzijde om te slaan. Plus dat alinea’s niet meer zo vaak een halve bladzijde beslaan. En stiekem raakte ik soms echt gefrustreerd als ik een boek van Elly’s Choice las en ik twee keer een bladzijde om moest slaan voordat ik ook echt een pagina in het boek verder was.
   2. Het achtergrondlicht. Blauw licht schijnt niet zo goed voor je nachtrust te zijn. Je stelt in de Aura One je bedtijd in en dan houdt de eReader er rekening mee door het automatisch licht aan te passen naarmate het later wordt, zodat je beter slaapt.

 7. Nicole

  Ik heb zelf ook een kobo en ben echt fan, het werkt zo fijn en hij is lekker licht en compact.

 8. Samantha

  Ik ben echt een boekennerd en heb mijn oude Kobo Aura HD aan mijn moeder gegeven zodat ik zelf een excuus had om de nieuwe Kobo Aura One aan te schaffen. Die is vorige maand uitgekomen. Extra groot scherm zodat je meer richting een echt boek gaat, backlight mét rode tinten voor nachtlezers (goed voor je slaapkwaliteit), waterdicht, superdun en heel scherp. Ik ben er echt heel blij mee. Hij zit nu wel in een washandje omdat het hoesje pas dinsdag leverbaar is hehe.

 9. DQ

  Ik lees ontzettend veel op mijn iPad mini en zou ook echt even behoorlijk balen als ‘ie kapot zou gaan (en zo snel mogelijk een nieuwe kopen). Lezen is iets wat ik elke dag doe! Gelukkig heb ik ook genoeg “fysieke” boeken, die zijn dan maar mijn back-up plan haha. Xx

 10. Iris

  Heerlijk zo’n e-reader! Ik heb nu een jaartje een e-reader en nu een Kobo Glo. Ik ben er ontzettend blij mee. Hij is makkelijk te gebruiken, het licht is erg handig en de batterij gaat inderdaad lang mee. Ik vind het vooral met reizen heel fijn en ook pak ik een e-reader er veel sneller bij in het openbaar vervoer. Ik ben nog steeds enorm fan van gewone boeken en koop deze ook nog steeds. Maar meer boeken die ik echt in mijn kast wil om nog eens door te bladeren.

 11. Caro

  Ik heb al bijna 5 jaar een kobo mini. Die is nu niet meer te koop. Ik merk mu dat de batterij wat sneller leeg gaat. Na bijna vijf jaar mag dat ook wel. Ik ga binnenkort een nieuwe kopen. Wie weet deze! Fijne review.

 12. sem

  ik heb ook een kobo e-reader, de aura variant. Die kocht ik met mijn eerste salaris een aantal jaar geleden. Beste aankoop! Ik lees ook zoveel boeken, wat ik niet zo snel zou doen met fysieke boeken (omdat deze zo duur zijn, €20 ong)

  vind het zo leuk dat je lezen leuk vindt 😀 binnenkort weer boekenreviews? 😀

 13. Marieke

  Deze ereader heb ik ook, hij werkt super. Ik kan eindelijk goed in bed lezen zonder mijn vriend wakker te maken :). Het is ook erg fijn, dat je niet bang hoeft te zijn dat hij nat wordt. Het enige nadeel wat ik kan vinden, ik weet niet of jij dit ook hebt, is dat als je een boek uit hebt gelezen hij op ‘voltooid’ staat, maar als je hem per ongeluk weer aanklikt hij op 0% gelezen springt. Dit gebeurt ook als je een nieuw boek per ongeluk opent. Maar goed, dit is meer een irritatie over software. Het apparaat is echt top! Ik zet ’s nachts meestal de verlichting op het laagste niveau en dat is echt fel genoeg!

 14. Stefanie

  handig dat deze ook waterdicht is. zelf heb ik de glo en die vind ik ook erg fijn werken, het gaat net wat langer mee dan een ipad en leest fijn ideaal om mee te nemen op reis of onderweg want het is zo lekker licht.

 15. Karen

  Oh dat klinkt als de ideale e-reader! Weet je of je ook de krant er op kunt lezen? Dan zou hij helemaal ideaal zijn 🙂

 16. Norma

  Ik begon met lezen op een ds ik ging over op een bebook. Via online actie won ik Sony prs2 en die heb ik nog steeds. Kan echt niet zonder hij gaat overal mee naar toe. De bebook heb ik aan vriendin gegeven

 17. Moon

  Ik heb dezelfde Kobo als jij, het was echt mijn beste aankoop van vorig jaar ?. Zoveel plezier en gemak van mijn Kobo èn verrukkelijk dat ik deze waterdichte versie kan meenemen in bad. Nog veel leesplezier met je Kobo.

 18. marleen@burgertrutjes

  Super fijne review!
  Ik wil namelijk zelf ook een e-reader aan gaan schaffen 🙂 Mooie fotos ook!

 19. Julie Tina

  Ik denk echt niet dat ik dat ooit ga snappen, e-books 😀 Voor mij bestaat lezen uit de hele ervaring, van de geur van nieuw papier, het geritsel van de bladeren, gewoon het feit dat je een boek kan vasthouden en een mooi plaatsje geven in je huis, daar kan zo’n digitaal ding nooit tegenop.

 20. Margot

  Hij klinkt erg fijn, vooral dat hij tegen water kan lijkt me best handig. Ik heb zelf heel lang een Sony gehad (prima ding) en heb nu sinds kort een Kindle PaperWhite omdat die ook verlichting heeft. Ideaal!

 21. milou | Shimmer-pie

  Wauw! Deze lijkt me wel echt ideaal! Ik lees ook graag in bad haha en ik gebruik nu altijd mijn tablet om te lezen, maar ik vind het toch niet ideaal! Ik ben meteen helemaal enthousiast geworden over deze en nu wil ik hem ook! haha Ik heb zelf ook eigenlijk helemaal geen fysieke boeken meer, behalve boeken die echt wat voor mij betekenen, maar ik vind e-books net zo makkelijk!!

  Ik vroeg me wel af warrom jij het veel beter vindt dan een tablet? Ik weet dat het scherm wel iets anders is, vooral met de zon, maar zijn er nog meer verschillen?

  • Dorien

   Hoi Milou, de kobo is veel lichter en handzamer dan een tablet en de beeldscherm kwaliteit is veel beter. Leest echt rustiger. Ook het licht op het scherm is prettiger is mijn mening.

 22. Bente

  Ah dat ie tegen water kan is wel echt een heel groot voordeel! Ik heb zelf al jaren een sony e-reader en vind die ook helemaal top maar als ik ooit een nieuwe nodig heb wordt ie ook waterproof! Heerlijk, in bad kunnen lezen!

 23. Michelle

  Ik blijf het echt een geniale uitvinding vinden. Ik heb zelf al jaren een Sony e-reader. Op zich een prima ding, alleen mis ik de backlight ontzettend. Vooral als ik in bed wil lezen. Deze gaat op het verlanglijstje voor Sinterklaas!

 24. Ingrid

  Ik heb zelf de e-reader van samsung. Echt super fijn en gebruiksvriendelijk. Helaas wordt die nu niet meer geproduceerd (sinds 2013 meen ik). Maar ik gebruik deze echt alleen als ik op vakantie ga en niet te veel papieren boeken mee wil sjouwen.
  Als ik thuis ben lees ik gewoon papieren boeken die ik dan vaak weer doorgeef aan vriendinnen / mijn moeder. 🙂

 25. Yasmina

  Ik heb zelf een Kindle Paperwhite (gekoppeld aan amazon.com). Werkt echt top!

 26. Franka

  Ik heb een sony en ik vind het erg jammer dat Sony geen nieuwe ereaders meer maakt. Want een groot nadeel van de kobo vind ik dat ze toch een stuk dikker en zwaarder zijn.

 27. femketje

  om 1 of andere reden leest voor mij een echt boek van papier altijd zoveel lekkerder XD

 28. eva

  Ik heb er ook een (van Sony) maar de laatste tijd pak ik hem niet zo vaak. Stiekem vind ik een papieren boek ook nog steeds heel fijn!!

 29. Ailine

  Ik gebruik al jaren de Kobo Aura (1e versie) en hij is in die tijd maar één keer vastgelopen. Ooit een e-reader aangeschaft toen ik nog Engels studeerde, zodat ik niet nóg een boek mee moest sjouwen. Klassiekers kun je gratis downloaden, dus dat scheelde me ook nog geld! Vooral voor ’s avonds, onderweg en op vakantie vind ik een e-reader echt fijn, maar ik grijp toch ook nog regelmatig naar papieren boeken.

 30. hillybillybeauty

  Ik heb nog een van de eerste kobo ereaders, doet het nog prima! Ik moet wel bekennen dat ik weer wat meer moet lezen, maar meestal komt dat in het najaar. Ik ben nu weer iets te druk met andere dingen. Maar zonder mijn ereader kan ik niet!

 31. Paulien

  Ook ik lees met de Kobo glo HD , makkelijk in gebruik .
  Voor degene die t misschien leuk vinden ik heb abb. via Elly’s Choice, elke maand voor 2.99€ heb je 10 nieuwe boeken in verschillende categorieën. Ook voor mannen……
  Veel leesplezier allemaal!!!

 32. Jamey

  Vind het toch het echte boek gevoel missen haha..

 33. Cindy

  Ben momenteel op vakantie en lees zo ongeveer 2 boeken per dag op m’n Ereader. Een kobo, weet alleen niet welke. Heerlijk hoor. Al die boeken hadden nóóit in m’n handbagage gepast!

 34. Maaike

  Ik ben nog niet overstag voor een e-reader. Heb het geprobeerd op mijn tablet, om te kijken of het wat is, maar ik merk dat de manier waarop ik boeken lees op papier niet lukt met een e-reader. Ik ga vaak heen en weer tussen pagina’s om nog een stukje terug te lezen bijv. en dat kan met een e-reader niet. Bovendien krijg je geen 2 pagina’s naast elkaar zoals bij een echt boek en met mijn leestempo, leest het met een e-reader veel minder lekker door.

 35. Shirley

  Ik vind hem ook heel fijn. De Glo HD heeft wel een iets fijner (kleiner) formaat vind ik eerlijk gezegd.

 36. Birgit

  Ik ben ook al jaaaren in het bezit van een e-reader. Eerst de simpele Kobo Touch, maar deze begon me te vervelen omdat ik dan met nachtlampje aan moest lezen en mijn man daardoor niet slapen kon. Toen heb ik een e-reader van Aldi gehad, deze had backlight, ideaal. Helaas had deze geen touchscreen, maar lawaaiige knopjes waarmee je moest bladeren. Manlief lag nog steeds wakker haha. Daarna tochmaar weer een Kobo aangeschaft, de Glo HD versie. Ben er zo blij mee! Mocht deze ooit kapot gaan dan komt er weer een Kobo, die blijven voor mij absoluut het fijnst en het best. Ik heb amper nog gewone boeken.

 37. Loes | Gewoon iets met Loes

  Ik ben ook echt fan van mijn e-reader. Het scherm leest eigenlijk net zo als een boek, maar dan is het wel minder zwaar om vast te houden. En fijn om mee te nemen! Overigens vind ik de prijs van e-books vaak wel hoog hoor: kost de papieren versie 20 euro, is het e-book 15 euro. Dat vind ik soms wel vreemd (als schrijver wil je ook je geld verdienen, dat snap ik wel).

 38. Willemijn

  Ik hou ook zo van mijn e-reader. Ik hebb dan de Kobo Glo, maar alles is zo herkenbaar wat ik zie. Het leest echt zo fijn en een boek meenemen heeft nog nooit zo weinig gewogen/plaats ingenomen.

 39. Aranka

  Ik heb de Kobo Aura HD, ook een top ding maar dan helaas niet waterdicht. Ik heb wel een gladde achterkant maar had graag een rubberachtige gehad. Omdat ik graag lees op vakantie en dus vaak in de zon lig, gebruik ik zonnebrand. Mijn hele achterkant laat los van de zonnebrand denk ik, super zonde! Vooral de achtergrondlicht en het gebruikersgemak vind ik geweldig! Heb al heel wat boeken verslonden op mijn e-reader!

  • Joke

   Dat zou toch niet mogen, mss een mailtje eraan wagen? Ze schijnen een topservice te hebben volgens Cynthia dus wie weet krijg je ook wel een nieuwe!

 40. Femke

  Deze e-reader klinkt ontzettend fijn. Zelf heb ik ook al jaren een e-reader. Eerst had ik een erg goedkope, van een euro of 40 met het gevolg dat die ontzettend snel kapot is gegaan. Vervolgens kocht ik een e-reader van Sony die ik ontzettend fijn vind. Mocht deze ooit het loodje leggen dan ga ik waarschijnlijk ook voor een Kobo met backlight. Deze klinkt ideaal, vooral dat hij tegen water kan en ondergedompeld kan worden.

 41. femke

  Ik heb hem ook. Helderheid aanpassen, begrijp ik, maar waar zit dat lichtje waar je het over hebt?

 42. Susan

  Ik gebruik nog een sony e reader! Een van de eerste die toen uitkwam. Mijn moeder is laatst overgestapt naar deze, volgens mij bevalt die wel.

  • Amber

   Wat leuk dat er meer mensen zijn die nog zo’n “oude sony” gebruiken! Ondertussen zijn ook mijn ouders overgestapt naar nieuwe modellen, maar ik en mijn vriend lezen nog steeds met de “oude sony’s”. Alleen is mijn accu ondertussen wel helemaal versleten, maar aangezien ik alleen in de vakantie lees vind ik dat geen groot probleem.

 43. Jessica J.

  Ik heb de stap naar een e-reader nog steeds niet gezet omdat ik zo van echte boeken hou, maar inderdaad, wanneer je veel reist, lijkt het me wel handig. Duidelijke, uitgebreide review!

 44. Nicole

  Een e-reader lijkt mij ook erg super handig, vooral als je op vakantie gaat. Het scheelt een hoop boeken meenemen, en dus gewicht in je koffer!

 45. marije

  Ergens blijf ik toch een echte boeken fan en heb ik een beetje moeite met van het scherm aflezen. Maar ik snap wel de handigheid ervan. Misschien toch eens gaan proberen.

 46. Mama Lifestyle Blog

  Een e-reader lijkt me ideaal. Een e-reader is een stuk compacter dan een stapel boeken, makkelijker om mee te nemen en de boeken zijn goedkoper. Toch zou ik persoonlijk niet zo snel een e-reader kopen. Ik zit namelijk de hele dag al achter een laptop/telefoonscherm en dan wil ik niet ook nog eens op een scherm van een e-reader kijken en ik ben verknocht aan mijn stapel boeken. Maar wie weet heb ik er over een paar jaar ook wel één. Zeg nooit nooit…