Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
13 december 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Dutch Beautybloggers’ Kerstactie

Een tijd geleden kwam Debbie op het idee voor een kerstactie. ‘Kunnen we niet een aantal goede doelen uitkiezen waarvoor we beautypakketten gaan maken, ofzo?’ Mascha en ik waren meteen enthousiast. Na heel wat telefoontjes, mailtjes en leveringen bij Deb thuis was het afgelopen zaterdag zover: we gingen 400 pakketjes inpakken met in totaal 4000 beautyproducten. Alle drie kozen we een goed doel in onze omgeving, om zo de mensen die het iets minder hebben dan wij feestelijke feestdagen te geven. Of in ieder geval een leuk cadeautje.

Het bontje dat ik om heb is nep en van de H&M!

Deze Kerstactie is ook gelijk de aftrap voor Dutch Beautybloggers, een vakvereniging voor beautybloggers. Dit hebben we opgezet omdat wij de laatste periode van heel veel PR-bureaus en merken te horen krijgen dat ze door de bomen het bos niet meer zien en niet weten wat ze moeten met ‘al die bloggers’. Omdat dat voor ons allemaal nadelig is (heel veel merken stoppen daarom maar gewoon met het samenwerken met bloggers of ‘doen maar wat’) besloten wij om actie te ondernemen en op deze manier het wat makkelijker te maken voor merken en bedrijven. Het is te vergelijken met de Vereniging voor Cosmetica Journalisten, maar dan voor bloggers. Maar goed, dat is voor jullie helemaal niet interessant, maar die Kerstactie wel.

Vrijdag kwam ik rond 10.30u aan bij Debbie na een flinke autorit, en daar kwam DHL nog een hele lading Garnier producten afleveren!

Het DHL mannetje en een van de twee pallets

Sjouwen maar, doosjes in de gang. Op de pakbon stonden al onze namen goed geschreven (de ingewikkelde namen van Mascha en mij waren goed), behalve Debbie’s naam, die toch wel het makkelijkst is. Debbie was ineens Beddie! Haha!!

Debbie liet me zien wat er allemaal al in haar garage stond. Ik wist dat er veel was binnengekomen, maar zoveel…

Dozen vol beautyproducten, meer dan 4000

Hier zie je Bourjois (daarin zitten UNE producten), daarnaast Dove conditioners en Andrélon shampoos.

Tasjes! We hadden drie soorten prachtige tasjes. Glanzende kartonnen van Make Up Store en handige stoffen, ook van Make Up Store. De witte papieren zijn van The Body Shop. Merken, bedankt voor de mooie verpakkingen.

Dit zijn er nog maar een stuk of 40, de eerste lading die we gingen inpakken.

UNE potloodjes en Dove Intense Repair conditioner.

Dit hadden we niet vooraf bedacht: de hele kamer lag vol met dozen en verpakkingsmateriaal.

Ja, hier zat echt een systeem in. Je ziet hier Sanex douchegel, Garnier Fructis shampoo, The Body Shop zeep, UNE wenkbrauwpotlood, een setje met mini’s van Dove, Odorex deodorant en Andrélon shampoo. We hebben bewust gekozen voor basisproducten als shampoo, deodorant, dat soort dingen. We dachten dat de mensen daar het meeste aan hebben.

Catrice make-up, twee dozen vol. Vooral dingen van de oude collectie.

Catrice


Op deze foto zie je The Body Shop tasjes en de stoffen Make Up Store tasjes. Het zag er allemaal zo chic uit, heel leuk.

We hebben dus alle drie een goede doel in onze eigen omgeving gekozen, en ik ging voor de voedselbank in Zwolle. Bij een voedselbank komen mensen die met een heel klein bedrag rond moeten komen en het leek me mooi om ze iets extra’s te geven voor Kerstmis. Ik ging vrijdagavond meteen mijn lading tasjes brengen (een deel ervan, 100, er kon niet meer in mijn auto, de rest halen ze op), en ze waren er zo ontzettend blij mee. Ik werd heel lief onthaald, kreeg koffie en oliebollen en ze vertelden mij over de voedselbank. Ze geven 275 pakketten uit, en alleen aan mensen die het écht nodig hebben. ‘Veel van deze mensen moeten rond komen van €40 per week,’ vertelde ze me. Ik verslikte me in mijn oliebol. Veertig euro. Dat betekent dat ze alleen de absolute basisdingen kunnen kopen. ‘Iets leuks doen zit er niet in. Een cadeautje voor een verjaardag kan ook niet, laat staan zelf een verjaardag vieren.’ Daardoor raken veel van deze mensen in een sociaal isolement. Alles kost geld. Een dagje naar een andere stad (reiskosten), sporten (sportschool), een cursus… en naar een pretpark met de kinderen, daar wordt niet eens over nagedacht. Ik was heel blij dat ik de voedselbank had uitgekozen toen ik dat verhaal hoorde. De pakketjes worden apart bij het pakket gegeven als een cadeautje, ik hoop dat iedereen het leuk vindt.

Door het verhaal over de voedselbank ga ik nu een keer in de twee weken vrijwilligerswerk doen. Ik besef me nu in wat voor luxe positie ik sta, met een fijne baan, een eigen huis, mooie spullen, kleren. Weten jullie nog mijn ‘no make-up buy?’ Daar reageerde iemand met dat zij altijd een ‘no make-up buy’ heeft. Daar heb ik wel even over na zitten denken… Dus naast dat deze Kerstactie gewoon heel leuk en fijn is voor de mensen die de pakketjes krijgen, heeft het mezelf ook wakker geschud. Ik ga eens proberen een paar weken elkaar van €40 per week rond te komen… inclusief kleding, inclusief alles.

Dus bij deze ook een boodschap voor de komende feestdagen: besef wat je hebt. Besef wat een geluk je hebt dat je gewoon lekker een dagje kan shoppen, dat je zomaar mooie make-up kan kopen, dat je naar school kan.

Bij deze wil ik de merken bedanken die ons geholpen hebben:

  • Make Up Store (de zwarte tasjes)
  • The Body Shop (papieren tasjes en 400 Wild Cherry zepen)
  • Garnier (400 reinigingsgels en 800 Fructis shampoos)
  • Une (400 wenkbrauwpotloden en 800 oogschaduws)
  • Catrice (een doos vol cosmetica)
  • Sanex (400 douchegels)
  • Andrélon (400 shampoos)
  • Dove (400 conditioners en 400 toilettasjes met inhoud)
  • Odorex (400 deodorants)

Van deze producten komt nog een mini review 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.