Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
8 december 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • chicklit
  • Madeleine Wickham
  • Sophie Kinsella
Een MissLipgloss artikel

Dubbel feest!

Tijdens een heerlijke zomer in Oxford raakt de achttienjarige studente Milly bevriend met Rupert en zijn Amerikaanse vriend Allan. Als Rupert haar voorstelt om met Allan te trouwen zodat die in Engeland kan blijven, aarzelt Milly geen moment. Na de formaliteiten poseert ze in haar goedkope trouwjurk lachend op de trappen van het stadhuis voor foto’s. Tien jaar later is Milly verloofd met de rijke Simon, die prijs stelt op een grootse bruiloft met alles erop en eraan. Milly heeft haar geheime huwelijk nooit aan iemand verteld. Met nog maar vier dagen te gaan haalt het verleden haar onherroepelijk in. Hoe kan ze Simon en haar moeder vertellen dat ze al getrouwd is?Ik ben zelf groot fan van Sophie Kinsella en kan haar boeken wel tien keer achter elkaar lezen. Bij veel van haar boeken heb ik dat dan ook echt gedaan! Maar toen ik dit boek bij de boekhandel zag liggen en met vetgedrukte letters ‘Sophie Kinsella’ zag staan, móest ik hem hebben. Sophie Kinsella is een pseudoniem van Madeleine Wickham. Madeleine is namelijk haar echte naam! Ze schreef boeken onder haar echte naam voor haar Shopaholic! succes. Zeven, welteverstaan! En de eerste heb ik nu gelezen.

Ik moet wel zeggen dat ‘ie minder leuk is dan de boeken die ik van Sophie (sorry, ik móet haar zo noemen) gelezen heb. Shopaholic, en de andere boeken die ze schreef als Sophie, vond ik snel, vlot, hilarisch en meeslepend. Op een of andere manier was dit boek iets slomer en trok het me niet zo mee. Ik kon het makkelijk wegleggen, en da’s geen goed teken. Toch is het verhaal wel erg goed geschreven en echt ongelooflijk origineel.

Je blijft je steeds dingen afvragen (vertelt Milly het aan Simon, en hoe? Hoe reageert Simon? Zal de bruiloft gewoon doorgaan? Krijgt Milly nog contact met Rupert en/of Allan? Is er al een scheiding geregeld of is ze echt nog getrouwd?) en dat is erg goed aan dit boek. Ik vond het een leuk boek om te lezen en is absoluut een aanrader, als is hij niet zo geweldig als de andere boeken van Sophie.

Dubbel Feest
Sophie Kinsella
ISBN 9789044322187
Uitgeverij The House Of Books
Koop nu bij Cosmox voor €17,95: geen verzendkosten!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.