Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
3 augustus 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • HEMA
  • Kruidvat
  • nivea sun protect & refresh
  • Review
Een MissLipgloss artikel

Drogisterij zonnebrand review: Hema, Kruidvat & Nivea

00000

Even geleden behandelde ik vier erg lekkere zonproducten. Vandaag review ik er vier uit de drogist! Hema Sun Milk SPF30, Kruidvat SoLait Sensitive SunSpray SPF30, Kruidvat SoLait Intense Bronzing SunMilk SPF30 en Nivea Protect & Refresh SPF20.

P1150670

Hema Sun Milk SPF30 €8,50 

Kruidvat SoLait Intense Bronzing SunMilk SPF30 €8,39

Kruidvat SoLait Sensitive SunSpray SPF30 €9,99

Nivea Protect & Refresh SPF20 €15,99

Hema Sun Milk SPF30 €8,50

P1150671

De Hema Sun Milk SPF30 zit in een basic verpakking die ik er erg mooi uit vind zien. Hema weet altijd haar verpakkingen heel simpel, maar toch ook stijlvol en minimalistisch te maken. Ik houd daar wel van! De fles is wit en de tekst is in bronstinten met een grote oranje zon er achter. De fles heeft een handige klikdop. Slim, zo kan je nooit het dopje kwijtraken – of je moet hem er met grof geweld af mollen.

P1150672

P1150673

P1150674

Volgens Hema zorgt een speciaal bestanddeel in deze SPF dat je wat sneller bruin wordt.

Qua bestanddelen is het een vrij basic zonbescherming. Er zitten wel wat verzorgende dingen in als glycerine en vitamine E, maar verwacht geen luxe huidverzorging. Dat zegt natuurlijk niks verkeerds over de bescherming, want voor de SPF maakt het niks uit.

P1150675

P1150676

P1150677

Hema Sun Milk is vrij dik qua substantie, maar smeren gaat makkelijk en je ziet ook geen witte waas. Ik vind wel dat hij een tikje vettig blijft aanvoelen. Op mijn droge zomerhuid vind ik dat niet zo erg en de SPF beschermt erg goed (net zo goed als SPF30 van een duurder merk) maar dat vette irriteert me wel een beetje. €8,50 is echter wel een erg goede prijs voor een fles SPF30 zonnemelk en beschermen doet ‘ie.

Oh, en van het ‘versnelde bruinen’ merk ik eigenlijk niks.

Kruidvat SoLait Intense Bronzing SunMilk SPF30 €8,39

P1150678

Voor €8,39 heb je deze oranje-bruin gekleurde fles in huis met SPF30. Ik vind de verpakking wel praktisch, maar niet zo heel mooi. Die kleurkeuze vind ik wat ongelukkig, maar ik snap het wel. Deze zonbescherming belooft ‘intense bronzing’ dus hebben ze de fles lekkere bronzen kleurtjes gegeven.

P1150679

Informatie op de achterkant van de fles.Tyrosin zorgt ervoor dat je sneller bruin wordt.

P1150680

Dit zijn de bestanddelen van de Kruidvat SoLait Intense Bronzing SunMilk SPF30. Vooral bescherming en net als bij de andere zonbeschermingsproducten in deze review, ook wel een beetje verzorging in de vorm van glycerine en panthenol. Verwacht bij deze echter ook geen verzorging als een bodylotion, het is meer gericht op de bescherming.

P1150681

P1150683

P1150684

Kruidvat SoLait Intense Bronzing SunMilk SPF30 is wat aan de dikke kant, net als de HEMA zonbescherming. Het blijft iets vettig op de huid maar zelf vind ik dat nooit zo erg, het ziet er juist wel verzorgd uit – tot op zekere hoogte. Ik stoor me er niet zo heel erg aan. Er blijft ook geen witte waas achter op je huid. Beschermen doet deze SPF30 goed en een vriendin van me die hielp met testen kocht deze zelf omdat ze hem zo fijn vond! Ik vind deze eigenlijk net zo goed als de HEMA zonbescherming. Niet heel bijzonder, niet mega verzorgend, laat iets vettigs achter maar beschermt wel erg goed.

Kruidvat SoLait Sensitive SunSpray SPF30 €9,99

P1150685

Deze Kruidvat spray is iets meer dan een euro duurder dan de HEMA zonbescherming en dit is een spray! Altijd uitkijken met sprays, je bent namelijk geneigd minder aan te brengen dan je zou moeten doen. Spray gewoon wat meer op dan je denkt dat nodig is en je weet zeker dat je goed beschermd bent.

De verpakking van Kruidvat SoLait Sensitive SunSpray SPF30 vind ik er wel goed uit zien. Iets minder ‘chic’ en minimalistisch dan de Hema Sun Milk, maar het ziet er prima uit.

P1150686

P1150687

Ook deze bestanddelen zijn vrij basic! Net als bij de Hema Sun Milk wel wat verzorgende dingen, maar vooral bescherming.

P1150688

P1150689

P1150690

De Sun Spray is heel dun en smeert daardoor heel makkelijk uit. Echt vettig is het niet, al laat het wel een mooi glansje achter op je huid, daar houd ik van! Breng wel altijd wat meer aan dan je denkt dat nodig is en smeer het goed uit. Spray ook nooit zomaar rechtstreeks in je gezicht – je kan het beter eerst op je handen sprayen en dan aanbrengen. En het liefst gewoon een speciale gezichtsbescherming gebruiken.

Prettig aan Kruidvat SoLait Sensitive SunSpray SPF30 vind ik dat ‘ie zo lekker uitsmeert en snel intrekt en geen vettige laag achterlaat. Toch prettig dat spray wat dunner is altijd!

Nivea Protect & Refresh SPF20 €15,99 

P1150691

Als laatste een best bijzonder zonproduct: Nivea Protect & Refresh SPF20. Het is een invisible cooling mist met factor 20. Volgens Nivea: refreshment & silky skin feeling. Het verkoelt je huid dus en laat een verzorgend laagje achter. Klinkt best wel lekker!

P1150692

De bestanddelen van Nivea Protect & Refresh SPF20. Er zit veel, heel veel alcohol in. En dan wel de uitdrogende vorm (alcohol denat.) en dat ruik je ook onwijs als je het aanbrengt. Het is verder vooral bescherming en verkoeling, er zit bijvoorbeeld ook menthol in. Niet echt bestanddelen waar je huid blij van wordt, en je huid kan juist wel wat extra verzorging gebruiken als de zon er hard op schijnt.

P1150695

Aanbrengen gaat makkelijk: gewoon sprayen! Niet te zuinig, want je wilt wel goed beschermd zijn. Het verkoelende effect is er zeker en dat voelt erg prettig aan. Maar ik ben echt geen fan. Het laagje dat achterblijft is heel vettig en extreem glanzend (en het trekt niet echt in je huid) en de alcoholgeur vind ik niet zo prettig ruiken. Het beschermt wel – een vriendin van me was er dol op en heeft dit een hele middag in de brandende zon aan een meertje gesprayd en ze was wel bruin en zeker niet verbrand – maar ik houd gewoon niet zo van dat vettige en tegelijkertijd uitdrogende. Doe mij maar een gewone milk die ik uit moet smeren.

Dit is wel mijn persoonlijke mening, mijn vriendin vond hem erg prettig werken en vond dat glanzende juist heel mooi en fijn. Het is dus maar net waar je voorkeur naar uit gaat! Nivea Protect & Refresh SPF20 kost €15,99 voor een spuitbus.

P1150697

Mijn favoriet van de vier? Hmm, lastig. Ik denk dat ik voor de Hema Sun Milk zou gaan of de Kruidvat So Lait. En dan gewoon de milk. Ik heb altijd een haat/liefdeverhouding met sprays en ga toch meestal liever voor een milk of lotion.

Al deze producten zijn bij de drogist te koop – en de Hema Sun Milk bij de Hema.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.