Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
18 november 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • bodylotion
  • budget
  • douchegel
  • dove
Een MissLipgloss artikel

Dove winter care

De winter komt er aan. Jep. Het is verdraaid koud buiten en dus moet je je huid wat extra aandacht geven! Niet alleen omdat deze extra uitdroogt met de kou, ook omdat je jezelf gewoon echt even moet verwennen als het buiten vriest. En daarom heeft Dove nu de Winter Care limited edition producten.

Er zitten drie producten in de lijn, een showergel, een bodylotion en een cream. De verpakkingen zien er schattig en winters uit, met koele kleuren en sneeuwsterren. Dit vind ik echt zo’n perfect cadeau voor elke oma en moeder voor kerst of sinterklaas, die kan je altijd verwennen met heerlijke lichaamsproducten.

De drie producten.

Eerst de shower gel! Deze kost €3,49, lekker goedkoop dus! De geur is erg lekker, ik kan niet echt thuisbrengen wat ik ruik, maar het is een warme, gezellige geur. De douchegel schuimt lekker en is zuinig in gebruik, maar het maakt m’n huid wel vrij trekkerig na gebruik.

En dat komt doordat er, helaas, Sodium Laureth Sulfate inzit. Ik hoop echt dat er een tijd komt dat alle merken dat ingrediënt gewoon niet meer in hun producten stoppen! Het is niet vreselijk of zo, maar ik merk dat mijn huid minder droog en trekkerig wordt van producten die geen SLS en SLES bevatten. Desalniettemin een lekkere douchegel!

Dan de Nourishing Body Lotion, die kost €6,99, een tikje duurder dan de andere producten. Deze ruikt hetzelfde als de douchegel en is echt heel fijn! Hij trekt heel snel in en maakt mijn huid zacht en soepel. Er zit geen minerale olie in en dat vind ik heel erg fijn. Dit is een superfijn product als je je meteen wilt aankleden, en iets straks aantrekt, bijvoorbeeld een legging of panty. Het is zo vervelend als een product daar aan vast plakt (iew!) dat doet deze bodylotion echt niet, ook niet als je hem meteen aantrekt na het aanbrengen.

De ingrediënten van de bodylotion.

De bodylotion. Lekker fris en luchtig.

Als laatste de ‘cream’, die bedoeld is voor je lichaam. Deze kost €2,29 wat echt ongelooflijk weinig geld is!

En het wordt me duidelijk waarom als ik de ingrediëntenlijst zie, namelijk ‘petrolatum’ en ‘paraffinum liquidum’ als tweede en derde ingrediënt. Dit is geen product wat ik graag gebruik doordat er zoveel minerale olie inzit.

De crème doet me een beetje denken aan de Nivea crème uit de blauwe pot. Vrij vet, maar ‘verdwijnt’ vrij gauw als je hem aanbrengt en naar mijn idee doet hij niet zoveel (voor mij niet, in ieder geval). Doe mij die bodylotion maar! Werkt ook hygiënischer, uit een fles.

De producten zijn nu te koop en ik kan vooral de bodylotion aanraden. Ruikt lekker, trekt snel in en voedt mijn huid. Fijne winter!

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.