Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
16 februari 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • douglas
  • haar
  • Review
  • serum
Een MissLipgloss artikel

Douglas Hair

Wist je dat Douglas een eigen lijn heeft, met zowel haarproducten, lichaamsverzorging, hand- en voetverzorging, accessoires en mannenproducten? Misschien heb je het wel eens zien staan bij Douglas. Ik heb drie producten uit de HAIR lijn getest.

Eerst twee shampoos! Links zie je de Ultimate Shine shampoo en rechts de Briliant Colour Shampoo. Ze kosten beiden €9,95 voor 250ml en ze zitten in lange, mat kunststof flessen met een klikdop. Ik vind het er mooi uitzien, maar niet heel bijzonder. De prijs is hoger dan drogisterij shampoos, maar lager dan kappers shampoos.

Dit zijn de bestanddelen van de Ultimate Shine Shampoo. Niet heel indrukwekkend, er zit gewoon SLES in (het is geen SLS, dat is dan wel weer goed). Het bevat ook wel verzorgende dingen als panthenol, mango extract en keratine.

Dit zijn de bestanddelen van de Brilliant Colour Shampoo. Ook hierin zit SLES. Verder bevat het verzorgende dingen als panthenol, glycerine, zwarte bes extract en cranberry extract.

Ik heb beide shampoos geprobeerd en ze zijn prima. Ze reinigen mijn haar, ruiken lekker (allebei lekker zoet en fruitig, en er zit weinig parfum in), laten mijn haar ook prima achter maar geven wel een beetje dat trekkerige gevoel aan mijn hoofdhuid, wat SLES eigenlijk altijd bij mij doet. Het is zuinig in gebruik, de flessen zijn praktisch, maar ik ben niet heel erg onder de indruk. Ze zijn goed, maar voor €9,95 had er van mij wel wat meer verzorgende dingen in gemogen, en minder zeep, of een goed alternatief. Mwah, dus.

Dan het Style & Shine Argan Oil. Het is een serum, maar dat staat niet op de verpakking.  Dit flesje kost €9,95 en zit in een licht geel doosje.

Dit zijn de bestanddelen van het serum. Het bevat veel soorten olie, zoals jojoba olie, passiebloemzaadolie, arganolie, vitamine E, wilde peenwortel extract en sojaboonolie. Het hoofdbestanddeel is wel siliconen, maar bij serums is dat eigenlijk altijd zo. Dat zorgt voor een glad gevoel en makkelijk doorkambare haren die makkelijk te stylen zijn.

Op de zijkant staat hoe je het serum kan gebruiken: een klein beetje olie (serum! geen olie!) in de handpalmen verdelen en in het droge of vochtige haar verdelen. Niet uitspoelen.

Die omschrijving klopt wel bij een serum, alleen had ik er nog even aan toegevoegd dat je het vooral in de haarpunten moet doen.

Het serum zit in een praktisch pompflesje die best wel groot is voor serum! Er zit 50ml in, en dat is vrij veel, zeker voor €9,95. Het serum werkt goed! Ideaal na het wassen, voor het stylen, na het stylen, om de pluis weg te halen en glans toe te voegen. Het is lekker dat er zoveel verzorgende bestanddelen inzitten, lekker veel olie! Naar mijn mening een heel prima serum!

Ik ben dus niet heel enthousiast over de shampoos (al zijn ze prima, hoor! Ik zou ze alleen niet opnieuw aanschaffen), maar het serum vind ik heel erg goed. Ik ben nu wel benieuwd naar de andere Douglas Hair producten!

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.