18 januari 2017 door Emmy Bovenhorst Nog geen reacties
  • contourkwast
  • Contourpalette
  • douglas
Een MissLipgloss artikel

Douglas contour palette & kwast

8

Door Emmy – Contouren doe ik altijd wel een beetje, maar ik ben zeker geen pro. Ik ben niet het type dat een compleet nieuwe neus boetseert. Maar ik ben wel het type dat mijn gezicht wat slanker doet lijken met een beetje schaduw onder mijn jukbenen, en zeker wat bronzer op het voorhoofd. Douglas stuurde ons een nieuw contour palette én kwast, en gezien de vriendelijke prijs was ik zeer enthousiast om dit te gaan uitproberen. Kijk je mee? 5

Het palette is lekker klein, in tegenstelling tot andere contourpaletten. Dat is zeker een bonuspunt voor deze, want hierdoor gaat hij gemakkelijker mee op reis. De dual-tip contour brush is vrij groot. Hoewel dual-tip fijn is voor een toilettas, is dat niet fijn als je je kwasten altijd rechtop in een houder zet. Het is maar net wat jij prettig vindt.

7

De kleuren ogen zo op het eerste gezicht vrij warm. Dat is niet persé negatief, want bij een warm type kunnen koele contourkleuren soms heel grauw ogen. Het verschilt dus per persoon, of dit palette qua kleur wat voor jou is. Het palette is op dezelfde manier opgebouwd als de meeste contourpaletten, en dat is uit 6 pans (in dit geval van 2,3 gram) met kleuren om te highlighten en te shapen. De donkerste kleur lijkt mij zo vrij onbruikbaar, maar we zullen zien.

4

Swatches. De laatste kleur is voor mij echt te donker dat weet ik zeker, en ook de andere kleuren vind ik vrij heftig. Wel goed gepigmenteerd!

5

Hier draag ik foundation, concealer en poeder.

3

En hier ben ik 4 kilo lichter in mijn gezicht. Ziet er mooi uit toch? Ik heb de de middelste kleur van de onderste rij gebruikt om onder mijn jukbeen te shapen, en wat aan de zijkanten van mijn voorhoofd. Ik probeerde eerst de meest linker onderste kleur, maar ook deze was nog te donker. Ik breng dit aan met de zwarte, schuin afgesneden zijde van de kwast. Ik vind persoonlijk de haren iets te lang om te blenden, maar om aan te brengen werkt het zacht en snel. De zwart-witte kant is volgens Douglas bedoeld om vloeibare producten mee te blenden, maar hiermee blend ik de poederkleur toch vrij moeiteloos wat zachter.

Onder mijn ogen gebruik ik de bananakleur, en de highlighter rechtsboven gaat op mijn jukbenen. Mooi dat deze een glans heeft, bij veel contourpaletten vind ik de glans in de highlighter te minimaal.

2

En zo ziet het eruit met de rest van mijn make-up. Het is niet een heel subtiel resultaat, maar ik vind dat zelf niet zo erg. Ik houd van make-up, en dan mag je het ook best zien. Lichtere varianten van de kleuren hadden mij iets beter gestaan denk ik, want zo zijn toch 2 kleuren onbruikbaar voor mij. De prijs is super vriendelijk, namelijk €12,95. De kwast kan ik helaas niet terug vinden op de site van Douglas, maar ik vermoed dat deze tussen de €13,00 en €19,00 zal kosten. Het pigment is goed, en de poeders zijn zacht en ze blenden prettig en gemakkelijk uit. De kwast scoort voor mij niet super hoog, maar hij doet zijn werk. Ik heb liever een kwast die iets kortere haren heeft waardoor ik iets beter druk kan zetten om te blenden.

Ik draag hier ook de Douglas Long lasting vloeibare eyeliner, de Douglas Pink Nude Marbellized powder (blush) en de Lips kajal lipstick in Never leave me. Ook deze producten kreeg ik.

Liefs, Emmy

Je kunt mij volgen op Instagram via @mydiamakeup


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint