18 januari 2017 door Emmy Bovenhorst 27 reacties
 • contourkwast
 • Contourpalette
 • douglas
Een MissLipgloss artikel

Douglas contour palette & kwast

8

Door Emmy – Contouren doe ik altijd wel een beetje, maar ik ben zeker geen pro. Ik ben niet het type dat een compleet nieuwe neus boetseert. Maar ik ben wel het type dat mijn gezicht wat slanker doet lijken met een beetje schaduw onder mijn jukbenen, en zeker wat bronzer op het voorhoofd. Douglas stuurde ons een nieuw contour palette én kwast, en gezien de vriendelijke prijs was ik zeer enthousiast om dit te gaan uitproberen. Kijk je mee? 5

Het palette is lekker klein, in tegenstelling tot andere contourpaletten. Dat is zeker een bonuspunt voor deze, want hierdoor gaat hij gemakkelijker mee op reis. De dual-tip contour brush is vrij groot. Hoewel dual-tip fijn is voor een toilettas, is dat niet fijn als je je kwasten altijd rechtop in een houder zet. Het is maar net wat jij prettig vindt.

7

De kleuren ogen zo op het eerste gezicht vrij warm. Dat is niet persé negatief, want bij een warm type kunnen koele contourkleuren soms heel grauw ogen. Het verschilt dus per persoon, of dit palette qua kleur wat voor jou is. Het palette is op dezelfde manier opgebouwd als de meeste contourpaletten, en dat is uit 6 pans (in dit geval van 2,3 gram) met kleuren om te highlighten en te shapen. De donkerste kleur lijkt mij zo vrij onbruikbaar, maar we zullen zien.

4

Swatches. De laatste kleur is voor mij echt te donker dat weet ik zeker, en ook de andere kleuren vind ik vrij heftig. Wel goed gepigmenteerd!

5

Hier draag ik foundation, concealer en poeder.

3

En hier ben ik 4 kilo lichter in mijn gezicht. Ziet er mooi uit toch? Ik heb de de middelste kleur van de onderste rij gebruikt om onder mijn jukbeen te shapen, en wat aan de zijkanten van mijn voorhoofd. Ik probeerde eerst de meest linker onderste kleur, maar ook deze was nog te donker. Ik breng dit aan met de zwarte, schuin afgesneden zijde van de kwast. Ik vind persoonlijk de haren iets te lang om te blenden, maar om aan te brengen werkt het zacht en snel. De zwart-witte kant is volgens Douglas bedoeld om vloeibare producten mee te blenden, maar hiermee blend ik de poederkleur toch vrij moeiteloos wat zachter.

Onder mijn ogen gebruik ik de bananakleur, en de highlighter rechtsboven gaat op mijn jukbenen. Mooi dat deze een glans heeft, bij veel contourpaletten vind ik de glans in de highlighter te minimaal.

2

En zo ziet het eruit met de rest van mijn make-up. Het is niet een heel subtiel resultaat, maar ik vind dat zelf niet zo erg. Ik houd van make-up, en dan mag je het ook best zien. Lichtere varianten van de kleuren hadden mij iets beter gestaan denk ik, want zo zijn toch 2 kleuren onbruikbaar voor mij. De prijs is super vriendelijk, namelijk €12,95. De kwast kan ik helaas niet terug vinden op de site van Douglas, maar ik vermoed dat deze tussen de €13,00 en €19,00 zal kosten. Het pigment is goed, en de poeders zijn zacht en ze blenden prettig en gemakkelijk uit. De kwast scoort voor mij niet super hoog, maar hij doet zijn werk. Ik heb liever een kwast die iets kortere haren heeft waardoor ik iets beter druk kan zetten om te blenden.

Ik draag hier ook de Douglas Long lasting vloeibare eyeliner, de Douglas Pink Nude Marbellized powder (blush) en de Lips kajal lipstick in Never leave me. Ook deze producten kreeg ik.

Liefs, Emmy

Je kunt mij volgen op Instagram via @mydiamakeup


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

27 reacties
 1. Romy

  Ik houd niet zo van contouren. Dus aan de review te lezen is dit niet het palette voor mij. Staat je overigens wel erg mooi!

 2. Loes | Gewoon iets met Loes

  Mooi! Wat een leuk palette, en voor die prijs hoef je het zeker niet te laten! Ben benieuwd naar de uiteindelijke prijs van de kwast. Ik bewaar kwasten meestal staand, maar zo een is voor vakantie wel erg handig (dan hoef je niet zoveel mee te slepen :)).

 3. Nabila

  Fucking Love it!!!

 4. Britt

  Heel mooi resultaat is het geworden! Voor mijn mega-bleke huid zou het echt te gepigmenteerd zijn, maar daar valt eventueel nog wel een ooglook mee te maken valt, maar bij jou staat het heel mooi!

 5. Anne

  Oh wauw, die contourkleur staat je vooral erg mooi! Ik houd wel van dit soort ‘heftigere’ palettes dus ik ga er zeker naar kijken de volgend ekeer bij Douglas!

 6. anna

  Wauw, wat een prachtig palette! Ik heb nog een cadeaubon van Douglas en nu weet ik vrij zeker dat ik deze wil, haha! De kleuren lijken wel donker, maar zijn denk ik goed op te bouwen. En de gele poeder is perfect voor onder de ogen!

 7. Varenka W

  Leuk om te lezen dat Douglas met steeds meer mooie producten van eigen merk komt.
  Vind het op zich wel een mooi palette, al is ie idd vrij donker.
  Maar voor in de zomer zou deze misschien wel ideaal zijn denk ik.

 8. Maaike

  Jeetje, ik wou dat ik zo goed was met make-up haha. En de prijs van het palette is inderdaad wel fijn!

 9. Daniëlle Springer

  Dat palette ziet er toch best goed uit. Vind het alleen jammer dat ik dan net zoals jou een aantal kleuren niet kan gebruiken omdat ze hoogstwaarschijnlijk te donker zijn.

 10. Meike

  Mooie look, staat je goed! Ik laat het contouren maar aan me voorbij gaan, want ik kan er niks van.

 11. Nancy

  Als ik heb palette in de winkel had gezien had ik het nooit gekocht, maar het ziet er goed uit bij jou!

 12. Kelly

  Het ziet er mooi uit, maar erg jammer dat de kleuren zo donker zijn. Ik had de ondertoon ook liever wat grijzer gezien dan oranje.

 13. Eva

  “Ik ben niet het type dat een compleet nieuwe neus boetseert.” Hahahahaha!

 14. Eva

  Wat een mooi palet voor een heel schappelijk prijsje. Ik ben hier heel benieuwd naar! Ik ben een stuk donkerder dan jij dus ik ben benieuwd hoe de kleuren bij mij uitpakken.

 15. Irina

  Wat een mooi palette voor een leuke prijs zeg!

 16. Jeapiebel

  Geen subtiel resultaat, maar je kan hem wel hebben. Soms is ook leuk weer wat anders. Leuke palette en prijs.

 17. Malou | Blonde Blossom

  Mooi effect is het absoluut! Voor mij is ‘ie denk ik een beetje donker, vooral omdat ik er niet van houd als het effect erg heftig is. Hopelijk komt er ook een koelere versie! Malou x

 18. Svenja

  Wat een mooi en compact palette om te zien. Vooral de bronzer staat je super goed Emmy! Fijn dat de highlighter ook een mooie glans heeft, dat vind ik altijd wel een must. En ook de prijs is lekker betaalbaar. Deze komt op mijn wislist!

 19. Mariëlle

  Ik vind het er goed uitzien, mooi effect en mooi palette!

 20. Susan

  Ik vind het mooi! Vooral voor een avondje uit zou ik deze gebruiken.

 21. Bianca

  Dit palette wilde ik al hebben, maar ik dacht…wacht eerst ergens een review af. Nu weet ik zeker dat ik het palette wil kopen dus thanks 🙂 x

 22. Vlindertje

  Mooi!

 23. Yvonne

  De kleuren zouden voor mijn lichte huid ook te donker zijn. Maar je hebt het wel mooi aangebracht! Resultaat valt me qua ‘donkerte’ dus erg mee!

 24. Femke

  Wat heb je een mooie look gemaakt. Ik hou zelf altijd van een vrij natural look, maar dit draag ik ook graag. Ik vind het een mooi palette, voor een hele fijne prijs. Ik ben hier erg benieuwd naar!